Ψυχική Ανθεκτικότητα στην Επιχειρηματικότητα | Νέο επεισόδιο (Νο 142) της εκπομπής Marketing in Practice παραγωγής του SBC

    Από: Startup Team

Η ψυχική ανθεκτικότητα είναι μια πορεία αντοχής και εξέλιξης μέσα στον χρόνο και αφορά στην προσαρμογή μας σε οτιδήποτε μπορεί να μας αποσυντονίσει ή σε οποιαδήποτε αντιξοότητα συναντήσουμε.  Στην επιχειρηματικότητα η ψυχική ανθεκτικότητα (entrepreneurial resilience) είναι μια δεξιότητα που αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη για κάθε επιχειρηματία καθώς στοχεύει στο να τον βοηθήσει να επιβιώσει από την δύσκολη επαγγελματική του καθημερινότητα χωρίς συνέπειες στην ψυχική του υγεία. Ακόμα βοηθάει στην παραγωγικότητα, στην συνεργατικότητα και στην πειθαρχία.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την ιδρύτρια της Focus Bari και Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Ξένια Κούρτογλου, συζητούν για την αξία της ψυχικής ανθεκτικότητας στην σύγχρονη επιχείρηση.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: -Ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες σήμερα βάσει των ερευνών; – Ποιος ο ρόλος της προσωπικής ψυχολογίας του μικρομεσαίου επιχειρηματία στην επιτυχία του σήμερα; – Τι ορίζουμε ως ψυχική ανθεκτικότητα; – Πως λειτουργεί στην καθημερινότητά μας; – Ποιες είναι οι διαστάσεις της ψυχικής ανθεκτικότητας στην επιχειρηματικότητα; -Ποια τα οφέλη της ψυχικής ανθεκτικότητας στην επιχειρηματικότητα και στην ζωή μας γενικότερα; – Με ποιο τρόπο μπορούμε να βελτιώσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα; – Είναι η ψυχική ανθεκτικότητα μετρήσιμη; – Πότε η αναζήτηση βοήθειας είναι απαραίτητη; – Ποιος είναι ο κατάλληλος ειδικός να μας υποστήριξη στην ψυχική μας ανθεκτικότητα; και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο επιχειρηματίας – Ιδιοκτήτης e-shop αθλητικών & παραϊατρικών ειδών Γιώργος Αδαμόπουλος, μας παρουσιάζει έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας στην επαγγελματική του καθημερινότητα. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τα σημάδια που υποδηλώνουν ένα επαγγελματικό burnout.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 140 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 7 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 20.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Παρασκευή στις 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή στις 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 19.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 19.00 και κάθε Δευτέρα στις 13.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 18.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Παρασκευή στις 19.15, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα)κάθε Τρίτη στις 13:30 και Κυριακή στις 13:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 142 «Ψυχική Ανθεκτικότητα στην Επιχειρηματικότητα» μπορείτε να το δείτε εδώ: marketingconsultant.gr/psychiki-anthektikotita-stin-epicheirimatikotita/