Σε πρωτοφανή επίπεδα οι εξαγορές και συγχωνεύσεις στην τεχνολογία και το 2022

    Από: Startup Team

Στα ραντάρ των επενδυτών θα παραμείνει και το 2022 ο κλάδος της τεχνολογίας, με τη στρατηγική στροφή σε νέα ψηφιακά, καινοτόμα και ανατρεπτικά επιχειρηματικά μοντέλα, να δίνει τον τόνο στο τοπίο των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Όπως και το 2021, έτσι και την τρέχουσα χρήση, οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές με αντικείμενο εταιρείες του τομέα της τεχνολογίας θα βρεθούν σε πρωτοφανή επίπεδα.

Καθώς οι παραδοσιακοί κλάδοι αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα disruption και οι καινοτόμες τεχνολογίες γίνονται ευρέως διαθέσιμες με ταχύτατο ρυθμό, ο κλάδος της τεχνολογίας θα συνεχίσει να καταγράφει πρωτοφανή επίπεδα δραστηριότητας και αξίας συναλλαγών. Παράλληλα, οι εταιρείες όλων των κλάδων επιδιώκουν να αποκτήσουν κρίσιμη τεχνολογία ή ψηφιακές δυνατότητες”, διαπιστώνει έρευνα της PwC.

Σύμφωνα με την έκθεση “Global M&A Industry Trends Outlook 2022”, πρωτοφανής αύξηση παρατηρήθηκε στην αξία και τον όγκο των συναλλαγών, που αφορούσαν συγχωνεύσεις και εξαγορές το 2021. Το 2022 αναμένεται μια εξίσου δυναμική χρονιά, λόγω των ήδη προγραμματισμένων συναλλαγών, της διαθεσιμότητας κεφαλαίων, καθώς και της συνεχιζόμενης ζήτησης για επενδύσεις στους τομείς της πράσινης ενέργειας, των υποδομών, της ψηφιακής τεχνολογίας και των τροφίμων.

Ο ρόλος της τεχνολογίας είναι έντονος σε όλους τους επιμέρους κλάδους, που θα βρεθούν στο επίκεντρο συμφωνιών για συγχωνεύσεις και εξαγορές. Στις καταναλωτικές αγορές, οι προτιμήσεις των καταναλωτών θα συνεχίσουν να ενεργούν καταλυτικά στη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων το 2022. Εταιρικά σχήματα και εταιρείες Private Equity αναδιαρθρώνουν τα χαρτοφυλάκια τους με στόχο  την αξιοποίηση τάσεων, όπως “η συνειδητή κατανάλωση”, που δημιουργούν ζήτηση για νέα προϊόντα και υπηρεσίες και εντελώς νέα επιχειρηματικά μοντέλα.

Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr