Στα $830 δισ. ο τζίρος του online εμπορίου στην Ευρώπη το 2021

    Από: Startup Team

Περίπου 500 εκατ. Ευρωπαίοι θα κάνουν φέτος online shopping – Η αγορά θα ξεπεράσει το ορόσημο του $1 τρισ. το 2023.

Ηλεκτρονικές αγορές κάνουν έξι στους δέκα Ευρωπαίους, με το online εμπόριο στην Ευρώπη να κατακτά το ένα ορόσημο μετά το άλλο. Η πανδημία ωθεί καθημερινά όλο και περισσότερους Ευρωπαίους στο online shopping: μέχρι τα τέλη του 2021, οι online αγοραστές στη Γηραιά Ήπειρο θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. από περίπου 480 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Με ορίζοντα το 2025, το ποσοστό διείσδυσης του online εμπορίου στην Ευρώπη αναμένεται να υπερβεί το 67%. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η συνολική αξία των online συναλλαγών στην Ευρώπη αναμένεται να ανακάμψει κατά το τρέχον έτος.

Για την ακρίβεια, οι εκτιμήσεις τοποθετούν την αξία των συναλλαγών ψηφιακού εμπορίου στην Ευρώπη στα $824 δισ., που μεταφράζεται σε άνοδο κατά 22,15% σε ετήσια βάση. Αυτή η επίδοση της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη είναι καλύτερη ακόμη και από την αντίστοιχη που πέτυχε ο κλάδος πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, το 2019.

Σύμφωνα με στοιχεία του Trading Platforms, η συνολική αξία των συναλλαγών όλης της δραστηριότητας του ψηφιακού εμπορίου στην Ευρώπη ήταν σταθερά ανοδική μέχρι την πανδημία. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της οικονομικής αβεβαιότητας που προκάλεσε η COVID-19, το ηλεκτρονικό εμπόριο παρουσίασε μείωση κατά 12,18% το 2020 και διαμορφώθηκε – σε αξία – στα $674 δισ.

Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr