Στο διεθνές δίκτυο της Endeavor εισέρχεται ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ιδρυτής και CEO της TileDB

    Από: Startup Team

Η TileDB, προσφέρει την μοναδική σύγχρονη, ενοποιημένη λύση διαχείρισης διαφορετικών τύπων δεδομένων παγκοσμίως, κατάλληλη για κάθε κλάδο και έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 20 εκ. δολαρίων

Στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor εισέρχεται ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ιδρυτής & CEO της TileDB. Ένα χρόνο μετά την είσοδό του στο πρόγραμμα ScaleUp της Endeavor Greece και βασισμένος στην δυναμική και τα αποτελέσματα της εταιρείας του, ο ιδρυτής της TileDB εντάσσεται στο διεθνές πρόγραμμα του οργανισμού. Μέσα από μία απαιτητική διαδικασία επιλογής, κατά τη διάρκεια της οποία συναντήθηκε με 6 διεθνώς αναγνωρισμένα στελέχη από διάφορες χώρες του κόσμου, κλήθηκε να αναδείξει το επιχειρηματικό μοντέλο, τις καινοτόμες υπηρεσίες, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας του στην παγκόσμια αγορά.

Μετά την ολοκλήρωση του Διεθνούς Πάνελ Επιλογής Επιχειρηματιών, ο Σταύρος Παπαδόπουλος εξασφάλισε με ομόφωνη ψήφο την ένταξή του στο δίκτυο ως Endeavor Entrepreneur αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε μία σειρά υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών που προσφέρει ο παγκόσμιος οργανισμός, όπως γνωριμία με τα σημαντικότερα  funds παγκοσμίως και αναγνωρισμένους επιχειρηματίες καθώς και προσωπικό mentoring με κορυφαίους επαγγελματίες όλων των κλάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor έχουν καταφέρει να ενταχθούν μέχρι σήμερα 43 Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 1.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος ίδρυσε την TileDB το 2017 με στόχο να επιλύσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των μεγάλων οργανισμών παγκοσμίως: την αδυναμία συλλογής, διαχείρισης, αποθήκευσης και ανάλυσης διαφορετικών τύπων δεδομένων κάτω από μία ενοποιημένη πλατφόρμα. Η κορυφαία startup παρέχει σήμερα την μοναδική σύγχρονη ενοποιημένη λύση για την αποτελεσματική διαχείριση διαφορετικών τύπων δεδομένων παγκοσμίως, κατάλληλη για κάθε κλάδο.

Ο λόγος που θεωρείται εξαιρετικά καινοτόμα είναι διττός. Αφενός, η τελευταίας τεχνολογίας μηχανή αποθήκευσης που έχει αναπτύξει η εταιρεία και ονομάζεται TileDB Embedded, επιτρέπει την ενοποίηση όλων των τύπων δεδομένων σε ένα κοινό, πολύ αποτελεσματικό μοντέλο. Αφετέρου, πλέον της μηχανής αποθήκευσης, η TileDB έχει δημιουργήσει την παγκόσμια πλατφόρμα TileDB Cloud για τη διαχείριση δεδομένων χωρίς διακομιστή που διευκολύνει την γρήγορη και ασφαλή ανάλυσή τους και τη συνεργασία. Τόσο η μηχανή αποθήκευσης όσο και η πλατφόρμα είναι διαλειτουργικές με μια ποικιλία εργαλείων και πλαισίων machine learning στο ευρύτερο οικοσύστημα της επιστήμης δεδομένων.

Σε μόλις 5 χρόνια από την ίδρυσή της, η TileDB έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων με την υποστήριξη γνωστών διεθνών fund, ενώ συνεργάζεται με παγκόσμιας κλάσης πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Swiss Re, NanoString, Helix, Chan Zuckerberg Initiative. Διαθέτει μία εξειδικευμένη ομάδα άνω των 45 επαγγελματιών και γραφεία με έδρα την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ιδρυτής & CEO της TileDB, σε συνέχεια της ομόφωνης ψήφου που έλαβε για την είσοδό του στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor, δήλωσε: «Με τιμά ιδιαίτερα η επιλογή μου ως Endeavor Entrepreneur. Αποτελεί μία αναγνώριση της πολυετούς προσπάθειας της ομάδας μου να παρέχει με συνέπεια ένα πραγματικά ανατρεπτικό αλλά πρακτικό όραμα στη διαχείριση δεδομένων. Η αλληλεπίδρασή μου με το δίκτυο Endeavor ήταν πραγματικά εκπληκτική τα τελευταία δύο χρόνια. Ανυπομονώ να έρθω σε επαφή με την τεράστια γνώση και εμπειρία του παγκόσμιου δικτύου της Endeavor και να εξελιχθώ ως επιχειρηματίας αναπτύσσοντας παράλληλα την επιχείρηση».

 

Η Ιωάννα Γιαννακοπούλου, ScaleUp Program, DeepTech Portfolio Lead της Endeavor, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor τον Σταύρο Παπαδόπουλο, έναν από τους πιο πολλά υποσχόμενους Έλληνες επιχειρηματίες αυτή τη στιγμή. Η TileDB χτισμένη σε πολλά χρόνια ακαδημαϊκής έρευνας, προσφέρει τη μοναδική ενοποιημένη λύση για την διαχείριση διαφορετικού τύπου δεδομένων παγκοσμίως. Οι προοπτικές ανάπτυξής της είναι τεράστιες αν αναλογιστεί κανείς ότι δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά βάσεων δεδομένων, έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο με συνολική αξία 80 δις δολάρια, και το γεγονός ότι πλέον είναι πιο αναγκαία από ποτέ η ασφαλής αποθήκευση και επεξεργασία πολύ μεγάλου όγκου πληροφοριών σε αποκεντρωμένες δομές».