Συναίσθημα στην επιχειρηματικότητα. Υπάρχει; | Νέο επεισόδιο (Νο 146) της εκπομπής Marketing in Practice παραγωγής του SBC

    Από: Startup Team

Οι επιχειρηματίες είναι και άνθρωποι ως εκ τούτου δρουν και κυρίως αντιδρούν. Τα συναισθήματα είναι κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης υπόστασής μας και είναι φυσικό να εμφανίζονται (άλλοτε διακριτικά και άλλοτε εντονότερα) στην επαγγελματική μας καθημερινότητα. Οι συναισθηματικές εκφράσεις, η διαχείρισή τους και γενικότερα η Συναισθηματική Νοημοσύνη ενός επιχειρηματία μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία ή αποτυχία του.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Ψυχολόγο – Κοινωνική Ερευνήτρια Αγνή Μαριακάκη, συζητούν για τα συναισθήματα που υπάρχουν ή γεννιούνται κατά την επιχειρηματικότητα δραστηριότητα και πως αυτά μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις μας.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Τι ορίζουμε ως συναισθηματική προσωπικότητα και συναισθηματική νοημοσύνη; – Στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό κόσμο, υπάρχει τελικά συναίσθημα; – Επιτρέπεται να τα δείχνουμε; – Πως μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας;  – Τι μας εμποδίζει από το να τα εντοπίσουμε εύκολα; – Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διαχείριση των συναισθημάτων μας για την δική μας ισορροπία και κατ’ επέκταση στην αποτελεσματική επαγγελματική μας καθημερινότητα; – Πώς σχετίζεται η συναισθηματική νοημοσύνη με την κερδοφορία μιας επιχείρησης; – Ποιος ο ρόλος της συναισθηματικής νοημοσύνης για αποτελεσματική ηγεσία; – Η ενσυναίσθηση είναι ένας καλός τρόπος για αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις;  – Πώς τα συναισθήματα καθορίζουν τις επιλογές μας; – Το συναίσθημα εκπαιδεύεται; και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο Επιχειρηματίας – Ιδιοκτήτης Κομμωτηρίων Γιώργος Σαββίδης, μας παρουσιάζει την διαχείριση των συναισθημάτων εντός του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην πράξη. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας μας εισάγει στην έννοια της συναισθηματικής κουλτούρας μιας επιχείρησής.

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 145 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 7 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 20.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Παρασκευή στις 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή στις 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 19.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 19.00 και κάθε Δευτέρα στις 13.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 18.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Παρασκευή στις 19.15, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα)κάθε Τρίτη στις 13:30 και Κυριακή στις 13:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 146 «Συναίσθημα στην επιχειρηματικότητα. Υπάρχει;» μπορείτε να το δείτε εδώ: marketingconsultant.gr/synaisthima-stin-epicheirimatikotita-yparchei/