Συνέντευξη στο Startup.gr: Η ITML μας συστήνει την ομάδα του Security Infusion!

    Από: Startup Team

Η ITML είναι μια γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία ICT που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2011 με διεθνή δραστηριότητα. Η κύρια δραστηριότητά μας είναι η δημιουργία καινοτόμων λύσεων λογισμικού και δημιούργησε με αυτό τον τρόπο μια πλατφόρμα λογισμικού προκειμένου να δώσει λύση στην ανάγκη για παρακολούθηση της υποδομής εταιρειών και οργανισμών.

Η λύση αυτή είναι το Security Infusion.

To Security Infusion είναι όπως λέμε ένα «SIEM on steroids», ένα εργαλείο επιτήρησης υποδομών αλλά και διαχείρισης συμβάντων σχετιζόμενων με την κυβερνοασφάλεια. Με λίγα λόγια βοηθάει κάθε επιχείρηση & οργανισμό να έχει την υποδομή του σε λειτουργία με ασφάλεια. Οσοδήποτε μεγάλη ή κατανεμημένη ανά τον κόσμο και αν είναι η υποδομή αυτή!

Η μέχρι τώρα εμπειρία μας δείχνει πως πολλές επιχειρήσεις και οργανισμοί δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο ή/και την εξειδίκευση να κατανοήσουν και να επιδιορθώσουν πιθανά κενά κυβερνοασφάλειας. Για αυτό τον λόγο παρέχουμε και την επιλογή Security Operation Center as a Service (SOCaaS) ή αλλιώς επιτήρηση των υποδομών του πελάτη από εμάς, και ενημέρωση της εταιρείας / οργανισμού μόνο όταν αυτό είναι αναγκαίο!

Παρακάτω η συνέντευξη στον Δημήτρη Αλεξόπουλο, Co-founder, Business Development Manager

Σε ποιους απευθύνεται και τι υπηρεσίες προσφέρετε;

Με την ολοένα αυξανόμενη τηλεργασία, την διαρκή ψηφιοποίηση δεδομένων και διαδικασιών αλλά και την πρόσβαση στα πάντα από οπουδήποτε, γίνεται ολοένα και πιο εμφατική η ανάγκη όλα να γίνονται με ασφαλή τρόπο, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να διαρρεύσουν εμπιστευτικές πληροφορίες. Και αυτό αφορά εταιρείες και οργανισμούς κάθε μεγέθους.

Για παράδειγμα ένα μικρό λογιστικό γραφείο, ένα δικηγορικό γραφείο ή ένα ιατρείο που θεωρητικά μπορούν να λειτουργούν με λίγα άτομα διαχειρίζονται μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων των πελατών ή των συνεργατών τους (νομικά και λογιστικά έγγραφα, ιατρικά δεδομένα και εξετάσεις) καθώς και άλλες πληροφορίες που αν διαρρεύσουν θα εκθέσουν και την εταιρεία και τον τελικό πελάτη / χρήστη. Αναλογικά το ρίσκο μεγαλώνει όσο μεγαλώνει το μέγεθος του οργανισμού, το μέγεθος της υποδομής και βέβαια ο αριθμός των εμπλεκομένων χρηστών.

Έρευνες δείχνουν πως το μέσο επαγόμενο κόστος από μια κυβερνοεπίθεση είναι από δεκάδες χιλιάδες δολάρια ως και εκατομμύρια δολάρια [IBM, 2020][Verizon, 2021], ενώ ο μέσος χρόνος που χρειάζεται μια εταιρεία για να εντοπίσει την ζημιά που προκλήθηκε ή/και το ίδιο το συμβάν της κυβερνοεπίθεσης είναι πάνω από 6 μήνες!

Τι κάνουμε συνεπώς σε τέτοιες περιπτώσεις και πώς πρέπει να δράσουμε/ αντιδράσουμε;

Έχοντας λοιπόν το Security Infusion το οποίο απευθύνεται σε κάθε οργανισμό που θέλει να έχει μια συγκεντρωτική εικόνα των υποδομών του, του επιβεβαιώνει την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους, αλλά λαμβάνει και ειδοποιήσεις όταν κάτι δεν πάει καλά μέσα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά του:

  • Κεντρική κονσόλα επιτήρησης της υποδομής: μέσα από μια web-based εφαρμογή μπορείτε να δείτε την κατάσταση του συνόλου της υποδομής σας!
  • Προστασία κάθε δικτυακής συσκευής: κάθε συσκευή που συνδέεται στο δίκτυο είναι ένας δυνητικός κίνδυνος. Με το Security Infusion μια πρώτη ανάλυση κινδύνου γίνεται στην ίδια την συσκευή!
  • Ειδοποιήσεις & Αναφορές: Για άμεση ενημέρωση και λήψη μέτρων λαμβάνετε ειδοποιήσεις για κακόβουλες ή επικίνδυνες ενέργειες στο email σας, στο κανάλι σας στο Slack ή και στο κινητό σας.
  • Διερεύνηση προβλημάτων ασφαλείας: Ανατρέχοντας σε ιστορικά δεδομένα μπορεί να βρεθεί και να διορθωθεί η πηγή του προβλήματος κάθε περιστατικού ασφαλείας.
  • Τεχνητή νοημοσύνη: Σε μεγαλύτερης κλίμακας υποδομές αυξάνεται κατακόρυφα η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα της προστασίας από κινδύνους ασφαλείας χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη. Έτσι μπορεί το Security Infusion να αναγνωρίσει πιθανούς κινδύνους που αρχικά μπορεί να μοιάζουν με φυσιολογική συμπεριφορά!

Και όλα τα παραπάνω μέσα από ένα εργαλείο ή …as a service: μπορούμε να αναλάβουμε εμείς την εποπτεία της υποδομής σας. Σας ενημερώνουμε, σας παρέχουμε συμβουλές ή / και υλοποιούμε ό,τι χρειάζεται για να παραμένουν οι  υποδομές σας ασφαλείες 24/7!

 

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλες εταιρείες;

  1. Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Security Infusion, με πολλά χρόνια εμπειρίας στην κυβερνοασφάλεια, στην διαχείριση συστημάτων, δικτύων και υποδομών κάθε μεγέθους.
  2. Η πληθώρα των λειτουργικοτήτων σε ένα πακέτο, από παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο μέχρι διερεύνηση ιστορικών γεγονότων.
  3. Η πολυετής εμπλοκή της εταιρείας σε ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, που μας βοηθάει να παραμένουμε πάντα στην αιχμή των τάσεων και των εξελίξεων, τόσο σε επίπεδο τεχνολογιών όσο -κυρίως- και σε επίπεδο μελλοντικών αναγκών της αγοράς.
  4. Το εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόστος για την λύση και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

 

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας;

Το Security Infusion αναπτύχθηκε για να καλύψει τις ανάγκες μας σε ασφάλεια και παρακολούθηση όσο μεγάλωνε η ομάδα και σε επίπεδο ανθρωπίνου δυναμικού και σε επίπεδο υποδομών. Συνεπώς οι πρώτες του εκδόσεις ήταν χαμηλότερης εμπορικής ωριμότητας, με περισσότερη έμφαση στις τεχνικές δυνατότητες, λιγότερη προσοχή στην ολοκληρωμένη εμπειρία του χρήστη, αλλά και λιγότερη επικοινωνία με την αγορά.

Έδειξαν όμως την δυναμική και τον δρόμο της εξέλιξης καθώς λαμβάναμε από πελάτες και συνεργάτες πολύ έντονο ενδιαφέρον και ακόμα περισσότερες προτάσεις για βελτίωση και εξέλιξη του προϊόντος.

 

Πείτε μας 1-2 ελληνικά (ή μη) Startups που θαυμάζετε και γιατί;

Netdata, γιατί το πάθος και η αφοσίωση δεν επέτρεψε στο αυξημένο ρίσκο ή στην εκμηδένιση του προσωπικού χρόνου να γίνουν τροχοπέδη. (Taxi)Beat, γιατί εκτός από τα challenges της Netdata έλυσε και πολλά μη τεχνικά και δυσκολότερα επιλύσιμα προβλήματα πριν αλλάξει μια ολόκληρη αγορά.

 

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there;

Βρείτε τι (μπορεί να) σας κρατάει ξύπνιους την νύχτα – και μείνετε ξύπνιοι μέχρι να το δείτε να παίρνει σάρκα και οστά!

«Να τιμάς και να στηρίζεις το όνειρό σου. Με πείσμα και υπομονή. Με δύναμη και δράση. Με πίστη και αφοσίωση. Γιατί το όνειρό σου είναι η ύπαρξή σου.» (Στέφανος Ξενάκης – Το δώρο 2).

 

Μάθετε Περισσότερα: 

Websites:

www.security-infusion.com

www.itml.gr

Social Media:

www.facebook.com/itmlsolutions

www.linkedin.com/company/itml-solutions