Συνέντευξη στο Startup.gr: Parents Hub – μια Καινοτόμα Γονεϊκή Πλατφόρμα Με Επιλεγμένους Χώρους Για Παιδιά

    Από: Startup Team

Το Parents Hub είναι μια ολιστική πλατφόρμα – συνοδοιπόρος των γονιών σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Περιέχοντας μια ευρεία γκάμα από άρθρα και παράλληλα παρουσιάζοντας τους ποιοτικότερους χώρους για παιδιά ανάμεσα σε εκατοντάδες, στοχεύουμε στο να καταστήσουμε κάθε γονιό ικανό να προσφέρει τις καλύτερες δραστηριότητες στο παιδί του εντός και εκτός σπιτιού.

Το concept του Parents Hub κινείται γύρω από δύο άξονες. Ο ένας αφορά σε ενημερωτικό υλικό για γονείς, και ο δεύτερος σε προβολή κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, όπως παιδότοποι, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί και χώροι για παιδικά πάρτυ.

Πιστεύουμε πως οι γονείς είναι οι πρώτοι δάσκαλοι των παιδιών και μέντορές τους. Η συνεισφορά τους είναι ανεκτίμητης αξίας στο μεγάλωμα των παιδιών, ειδικά τα πρώτα χρόνια της ζωής. Όραμά μας είναι να καθοδηγήσουμε τους γονείς να ανταπεξέλθουν με τον ιδεατό τρόπο σε αυτόν τον ρόλο. Αυτό το κάνουμε είτε μέσα από ιδέες για δραστηριότητες είτε μέσα από προτάσεις επιλεγμένων χώρων για παιδιά.

Παράλληλα παρέχουμε ενημερωτικά άρθρα που καλύπτουν διάφορες θεματικές που αφορούν στα παιδιά και τους γονείς. Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα από έμπειρους επιστημονικούς συνεργάτες, από γιατρούς μέχρι δασκάλες ειδικής αγωγής, που συμβάλλουν στη συγγραφή των άρθρων και στη διασφάλιση έγκυρων και επίκαιρων πληροφοριών.

Τι σας ενέπνευσε για τη δημιουργία του Parents Hub;

Όλα ξεκίνησαν όταν έμαθα ότι περιμένω το πρώτο μου παιδί. Ένα από τα μεγαλύτερα άγχη λοιπόν που είχα να αντιμετωπίσω ήταν εκείνο της εκπαίδευσης. Ήξερα πως ως παιδαγωγός θα μπορούσα να προσφέρω στο παιδί μου πολλά ερεθίσματα στο σπίτι, αλλά τι θα γινόταν όταν εκείνο θα έπρεπε να πάει στον παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο, ακόμα και σε έναν παιδότοπο;

Η μακρόχρονη εμπειρία μου σε μια πληθώρα από ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως οι παραπάνω με έκανε να διατηρώ αρκετές επιφυλάξεις. Σπάνια έβρισκα ένα σχολείο ή κέντρο δημιουργικής απασχόλησης που να είναι ανάλογο των δικών μου υψηλών προσδοκιών και όταν το έβρισκα ήθελα να το φωνάξω παντού και να ενημερώσω όλους τους γονείς που είμαι σίγουρη ότι θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους.

Η επιτακτική αυτή ανάγκη με ώθησε στο να δημιουργήσω μια πλατφόρμα με παρουσιάσεις χώρων για παιδιά που θα πήγαινα κι εγώ η ίδια το δικό μου παιδί. Άρχισα λοιπόν να συγκεντρώνω αλλά και να προτεραιοποιώ τα κριτήρια που θεωρώ σημαντικά σε αυτό το κομμάτι.

Ταυτόχρονα ξεκίνησα να γράφω άρθρα με ιδέες για να περνούν οι γονείς ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά στο σπίτι. Πιστεύω πως κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε δραστηριότητες που του δίνουν έναυσμα για να γίνεται καλύτερο μέρα με τη μέρα και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι εντελώς δωρεάν για τους γονείς.

Στη συνέχεια προσέγγισα επιστήμονες και παιδαγωγούς που πίστεψαν στην ιδέα μου, και εκείνοι με τη σειρά τους προσέφεραν τις γνώσεις τους ο καθένας για το δικό του αντικείμενο. Το αποτέλεσμα ήταν να συνταχθεί μια ομάδα από πλήρως καταρτισμένους ειδικούς σε ό,τι αφορά τη γονεϊκότητα.

Η ιδέα λοιπόν που λέγεται Parents Hub πήρε σάρκα και οστά όταν γεννήθηκε και το δικό μου παιδί, τον Απρίλιο του 2021.

 

Σε ποιους απευθύνεται το Parents Hub και τι υπηρεσίες προσφέρετε;

Η πλατφόρμα μας απευθύνεται σε δύο κοινά. Πρώτον, σε γονείς που αναζητούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα του γονεϊκού τους ρόλου, όπως οι θεματικές της οικογένειας, της ψυχολογίας, της υγείας, και της ψυχαγωγίας, αλλά και προτάσεις επιλεγμένων χώρων για παιδιά ανάλογα με την περιοχή ή το προάστιο στο οποίο διαμένουν οι επισκέπτες του site. Έχουμε ξεκινήσει από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και σκοπεύουμε να επεκταθούμε σύντομα και εκτός λεκανοπεδίου.

Το δεύτερο κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε μέσα από την κατηγορία “Χώροι Για Παιδιά” είναι οι ιδιοκτήτες κέντρων, από σχολεία μέχρι κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία θέλουν να προβληθούν μέσα από το Parents Hub. Όταν διασφαλίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών τους, φροντίζουμε την προβολή τους σε λίστες κέντρων που άπτονται της κατηγορίας τους, είτε όσον αφορά την περιοχή που στεγάζεται το κέντρο, είτε το ευρύτερο προάστιο.

Η παρουσίαση του κάθε χώρου γίνεται μέσα από τη δημιουργία ξεχωριστής σελίδας προβολής για κάθε κέντρο με ευφάνταστο σχεδιασμό και 100% πρωτογενές περιεχόμενο όπου τονίζονται όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ξεχωριστό.

 

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλες εταιρείες;

Η ειδοποιός διαφορά του Parents Hub έγκειται στον αυστηρό ποιοτικό έλεγχο των χώρων για παιδιά με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Προσέχουμε λεπτομέρειες όπως το υπόβαθρο των παιδαγωγών, την καθαριότητα των χώρων, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και την εκπαιδευτική αξία των δραστηριοτήτων, ενώ φροντίζουμε να γνωρίσουμε και τους ιδιοκτήτες προσωπικά. Προβάλλουμε δηλαδή χώρους για παιδιά που ανταποκρίνονται στα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια του Parents Hub.

Διαφέρουμε επιπροσθέτως και στο γεγονός ότι προβάλλουμε μόνο εκείνους τους χώρους που θεωρούμε αξιόλογους. Αποφεύγουμε τη δημιουργία λίστας με καταχωρήσεις όλων των κέντρων ανεξαιρέτως.

Κάθε συνεργάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα πλάνο προβολής που καλύπτει τις ανάγκες του και την ανταγωνιστικότητα του είδους της επιχείρησής του. Ανάλογα με το πλάνο προβολής τους, οι χώροι για παιδιά-συνεργάτες μας απολαμβάνουν ξεχωριστά προνόμια.

 

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε στο ταξίδι σας;

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε ήταν η προτεραιοποίηση των καθηκόντων. Πολλές φορές η ορμή που έχεις όταν ξεκινάς κάτι καινούριο δεν είναι ωφέλιμη χωρίς τον αντίστοιχο προγραμματισμό. Οι προτάσεις που έπεφταν στο τραπέζι και οι εργασίες που έπρεπε να γίνουν ήταν πολλές. Η μέρα όμως είχε μόνο 24 ώρες.

Προσπαθήσαμε να αποφασίσουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό ή και επείγον και τι θα μπορούσε να γίνει την επόμενη μέρα, εβδομάδα ή και μήνα πολλές φορές. Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να εστιάζουμε σε ένα πράγμα τη φορά. Φυσικά δεν ήταν εύκολο στην αρχή αλλά όταν το πετύχαμε καταλάβαμε ότι με αυτόν τον τρόπο ήμασταν πιο δημιουργικοί.

 

Πείτε μας 1-2 ελληνικά (ή μη) Startups που θαυμάζετε και γιατί;

Οποιαδήποτε επιχείρηση εν έτει 2021 νοιάζεται ενεργά για το περιβάλλον κερδίζει την προσοχή μου – άλλωστε η γενιά των millenials είναι πλεόν γνωστό πως νοιαζόμαστε για τον κόσμο γύρω μας. Έτσι δεν θα μπορούσε να μου περάσει απαρατήρητη η ελληνική startup momcycle.gr. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που προωθεί την κυκλική οικονομία μέσω της οποίας οι γονείς πωλούν και αγοράζουν μεταχειρισμένα παιδικά προϊόντα.

Μια άλλη startup που κέντρισε πρόσφατα την προσοχή μου ήταν η Cerebral – μια εταιρία που παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας με πολύ μικρό κόστος. Σε όλες τις χώρες του κόσμου υποβαθμίζεται η αναγκαιότητα της ψυχικής υγείας – η οποία δεν καλύπτεται συνήθως από δημόσιους φορείς – και σε αυτό ακριβώς έγκειται η σπουδαιότητα της εν λόγω εταιρείας.

 

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there;

Κάθε επιχειρηματίας είναι πρώτα και άνθρωπος. Ο κάθε ένας μπορεί να οδηγήθηκε στον κόσμο των νεοφυών επιχειρήσεων από διαφορετικό μονοπάτι, για λόγους οικονομικούς, συγκυριών, ή και προσωπικής φιλοδοξίας. Πιστεύω πως κάθε startup αντανακλά τα ειδικά χαρακτηριστικά των ιδρυτών της.

Για τον παραπάνω λόγο προσπάθησα να μείνω σταθερή σε όλα όσα πιστεύω – τα οποία αναπόφευκτα πρεσβεύει και το Parents Hub, δηλαδή αξίες όπως η επιστημονική και εις βάθος γνώση σε αντιδιαστολή με τις προσωπικές απόψεις. Κυρίως όμως διατήρησα ως το τέλος την αίσθηση ότι το δημιούργημά μου βοηθάει το κοινό στο οποίο μιλάω. O ρόλος των γονιών είναι ιερός, άρα το ίδιο ισχύει και για όσα τον εμπλουτίζουν και τον ανυψώνουν στην καλύτερή του μορφή.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Site URL: parentshub.gr

Facebook Page: www.facebook.com/parentshub.gr

Instagram Profile: www.instagram.com/parentshub.gr/