Τα πιο πολύτιμα brands στον κόσμο παράγει ο κλάδος της τεχνολογίας

    Από: Startup Team

Τη δυναμική του να δημιουργεί υπεραξίες επιβεβαιώνει ο κλάδος της τεχνολογίας, ο οποίος παράγει σήμερα τα πιο πολύτιμα brands του πλανήτη. Σύμφωνα με το “Brand Finance Global 500, 2022”, η Apple παραμένει σήμερα το πιο “ακριβό” brand στον κόσμο, με αποτίμηση ρεκόρ που υπερβαίνει τα $355 δισ. Μάλιστα, η αποτίμηση αυτή είναι η υψηλότερη, που έχει καταγραφεί ποτέ στο “Brand Finance Global 500”.

Στη λίστα με τα πιο πολύτιμα brands για το 2022, τη δεύτερη και τρίτη θέση καταλαμβάνουν δύο ακόμη κολοσσοί της τεχνολογίας: η Amazon και η Google. Συνολικά, η τεχνολογία παραμένει και για το 2022, ο κλάδος που συγκεντρώνει τα περισσότερα brands με τις μεγαλύτερες αποτιμήσεις παγκοσμίως.

Η αποτίμηση του brand της Amazon ξεπερνά τα $300 δισ., έχοντας καταγράψει 38%, ενώ αντίστοιχη αύξηση πέτυχε και το brand της Google, με αποτίμηση $263,4 δισ.

Άλλο εντυπωσιακό εύρημα της έκθεσης, που αξιολογεί τα πιο ισχυρά brands στον κόσμο με βάση την αποτίμηση τους, είναι ότι το TikTok ανακηρύσσεται για το 2022 ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα στον κόσμο, καταγράφοντας αύξηση 215% σε έναν χρόνο.

 

Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr