Τα ¾ των εταιρειών αντιμετώπισαν από 1 έως 10 ψηφιακές επιθέσεις το 2020

    Από: Startup Team

Το 69% των επικεφαλής επιχειρήσεων αποκαλύπτουν πως οι εταιρείες τους, βίωσαν σημαντική αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων.

Με περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις να βιώνουν αύξηση των κυβερνο-απειλών το 2020, οι ψηφιακοί κίνδυνοι βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα από ποτέ. Καθώς η υιοθέτηση μοντέλων απομακρυσμένης και υβριδικής εργασίας εφαρμόζεται ολοένα, οι προκλήσεις για τις επιχειρήσεις αυξάνονται.

Η έρευνα “Future of Cyber” του 2021 της Deloitte έδειξε ότι το 69% των επικεφαλής επιχειρήσεων αποκαλύπτει πως οι εταιρείες τους βίωσαν σημαντική αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων το 2020, εν μέσω της επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού. Την ίδια στιγμή, που οι ψηφιακοί κίνδυνοι αυξάνονται, οι ηγέτες σχεδιάζουν σημαντικές επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Συγκεκριμένα, σχεδόν καθολική είναι η στρατηγική των επικεφαλής των οικονομικών επιτελείων προς αυτήν την κατεύθυνση, με το 94% να δηλώνει ότι σκοπεύει να μεταφέρει τα συστήματα οικονομικής πληροφόρησης σε περιβάλλον cloud.

“Οι επιχειρήσεις εργάζονται εντατικά αυτόν το χρόνο για να παραμείνουν ανταγωνιστικές εν μέσω ταχύτατων τεχνολογικών αλλαγών, καθώς η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού έχει αυξήσει δραστικά την τρωτότητά τους σε κυβερνοεπιθέσεις”, διαπιστώνει η μελέτη.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, τo 72% των συμμετεχόντων αναφέρει ότι οι οργανισμοί τους, αντιμετώπισαν από ένα έως δέκα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων μόνο μέσα στο περασμένο έτος.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr