Τεχνικές Διαπραγματεύσεων για επιχειρηματίες | Νέο επεισόδιο (Νο 138) της εκπομπής Marketing in Practice παραγωγής του SBC

    Από: Startup Team

Η επαγγελματική μας ζωή κυριεύεται από καθημερινές διαπραγματεύσεις εντός και εκτός της επιχείρησής μας. Ωστόσο η «διαπραγμάτευση» είναι μια βασική διαδικασία ζωής. Αν το σκεφτείτε διαπραγματευόμαστε από την στιγμή που θα γεννηθούμε: με τους γονείς μας, τους φίλους μας, τους συναδέλφους μας. Σαφώς όμως δεν ερχόμαστε στον κόσμο αυτό διαθέτοντας τις γνώσεις των διαπραγματεύσεων. Οι τεχνικές της διαπραγμάτευσης μαθαίνονται και καλλιεργούνται. Στο σημερινό νέο επεισόδιο θα ακούσουμε έξυπνες τεχνικές διαπραγματεύσεων, όπως τις εφαρμόζουν οι Διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας στα διάφορα περιστατικά που απαιτούν ευελιξία, αποτελεσματικότητα και επιτυχία.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον Ανδρέα Κωνσταντακόπουλο Διαπραγματευτή – Ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α., συζητούν για  την τέχνη των Διαπραγματεύσεων στην επιχειρηματική (και μη) ζωή.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Πώς η διαπραγμάτευση είναι μέρος της καθημερινότητας ενός επιχειρηματία; – Πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις διαπραγματεύσεις – Ποιος ο ρόλος της στρατηγικής σε κάθε διαπραγμάτευση; – Υπάρχει πάντα νικητής και χαμένος; – Πως μπορούμε να «προγραμματίσουμε» το μυαλό μας ότι μια λύση win-win είναι προτιμότερη και ας έχουμε υποχωρήσει σε κάποια σημεία; – Ποιες είναι οι απαραίτητες συνθήκες για μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση; – Ποιες οι σύγχρονες τεχνικές διαπραγμάτευσης; – Ποιος ο ρόλος της γλώσσας του σώματος στην διαπραγμάτευση; – Πως καταλαβαίνουμε ότι ο συνομιλητής μας είναι ειλικρινής στις προθέσεις του; – Πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε ένα συνομιλητή που παίζει «ύπουλα»; και πολλά άλλα.

Παράλληλα ο Κωνσταντίνος Ράικος, Ιδιοκτήτης Επιχείρησης & Φοροτεχνικός, μας παρουσιάζει τις διαπραγματεύσεις στην πράξη. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τις 4 πιο σημαντικές Επιχειρηματικές Διαπραγματευτικές Ικανότητες

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 130 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 5 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 138 «Τεχνικές Διαπραγματεύσεων για επιχειρηματίες» μπορείτε να το δείτε εδώ:  marketingconsultant.gr/technikes-diapragmateyseon-gia-epicheirimaties/