Τις ψηφιακές άμυνες των εταιρειών δοκιμάζει η εξ αποστάσεως εργασία

    Από: Startup Team

Κενό στις πρακτικές ασφάλειας των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο δημιουργεί η εξ αποστάσεως εργασία. Νέα μελέτη δείχνει ότι οι εταιρείες σήμερα δεν έχουν εγκαταστήσει λύσεις ασφαλείας, που θα εγγυώνται στους εξ αποστάσεως εργαζόμενους την καλύτερη δυνατή συνδεσιμότητα και ασφάλεια.

“Καθώς το τοπίο των απειλών εξελίσσεται και οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο γίνονται όλο και πιο εξελιγμένες, πολλοί οργανισμοί παραδόξως δεν έχουν εφαρμόσει λύσεις ασφαλείας, που εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή συνδεσιμότητα και ασφάλεια για τους εξ αποστάσεως εργαζόμενους υπαλλήλους”, διαπιστώνει έρευνα της Check Point Software.

Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχουν πέντε κρίσιμες λύσεις ασφαλείας, που απαιτούνται για την προστασία των απομακρυσμένων χρηστών από επιθέσεις με βάση το Διαδίκτυο. Αυτές περιλαμβάνουν τα URL filtering και URL reputation, την αδρανοποίηση και ανακατασκευή περιεχομένου, το μηδενικό phishing και την προστασία διαπιστευτηρίων.

Ωστόσο, μόνο το 9% των οργανισμών, που συμμετείχαν στην έρευνα, χρησιμοποιεί και τις πέντε προστασίες και το 11% δεν χρησιμοποιεί καμία από τις αναφερόμενες μεθόδους για την ασφάλεια της εξ αποστάσεως πρόσβασης σε εταιρικές εφαρμογές.

Η έρευνα εντοπίζει κάποια σημαντικά κενά ασφαλείας της απομακρυσμένης πρόσβασης. Για παράδειγμα, το 70% των οργανισμών επιτρέπει την πρόσβαση σε εταιρικές εφαρμογές από προσωπικές συσκευές. Μόνο το 5% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι χρησιμοποιεί όλες τις προτεινόμενες μεθόδους ασφαλείας απομακρυσμένης πρόσβασης.

Στο μεταξύ, το 20% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν χρησιμοποιεί καμία από τις πέντε μεθόδους για την προστασία των εξ αποστάσεως χρηστών κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr