Το 74% των Ελλήνων κάνει πλέον online αγορές

    Από: Startup Team

Οι Έλληνες δαπάνησαν, κατά μέσο όρο τους τελευταίους 6 μήνες, €805,6 για ηλεκτρονικές αγορές – Αυξητική τάση στις ηλικίες 55-64 ετών.

Το ψηφιακό κανάλι επιλέγουν πλέον για τις αγορές τους οι Έλληνες πολίτες, με τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να εμπιστεύονται και αυτά το Διαδίκτυο για τα ψώνια τους. Σήμερα, το 74% των Ελλήνων κάνει online αγορές, με τις σχετικές δαπάνες να έχουν αυξηθεί τους τελευταίους έξι μήνες.

Οι Έλληνες δαπάνησαν, κατά μέσο όρο το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2021, €805,6 για ηλεκτρονικές αγορές. Ο δε δημοφιλέστερος τρόπος πληρωμών παραμένει η αντικαταβολή, την οποία επιλέγουν σχεδόν 2 στους 3 καταναλωτές (64%).

Oι περισσότεροι e-shoppers βρίσκονται μεταξύ των ηλικιών 16-44 ετών, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση (20%) καταγράφηκε στο κοινό 55+, συγκριτικά με το προηγούμενο 6μηνο. Το top 3 των online αγορών, τους τελευταίους 6 μήνες, είναι τα ηλεκτρονικά είδη με ποσοστό 33%, τα παπούτσια με ποσοστό 36% και τα ρούχα με 46%.

Τη μεγαλύτερη, πάντως, αύξηση τον τελευταίο χρόνο καταγράφουν οι αγορές στις κατηγορίες “Έπιπλα & τα άλλα είδη για το σπίτι”, “Εκπαιδευτικά σεμινάρια/Webinars” και “Υπηρεσίες Υγείας”.

Η στροφή των Ελλήνων στο ψηφιακό κανάλι συνεχίζεται, παρά το άνοιγμα των καταστημάτων και ακολουθεί τη συνεχώς ανοδική διείσδυση του Internet στη χώρα μας. Η χρήση του Διαδικτύου είναι σχεδόν καθολική στην Ελλάδα και φτάνει στο 97% το 1ο εξάμηνο του 2021 από 88% το διάστημα Ιούνιος – Δεκέμβριος 2020.

Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr