Το Δωρεάν Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας Foundit του Prince’s Trust International έρχεται στο Ηράκλειο

    Από: Startup Team

Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί ο 10ος κύκλος του δωρεάν προγράμματος επιχειρηματικότητας Foundit (foundit.gr)! Από τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 04 Μαρτίου, κάθε απόγευμα από τις 17:00 έως τις 21:00, η εκπαίδευση γύρω από την επιχειρηματικότητα μπαίνει στο επίκεντρο στην πόλη του Ηρακλείου.

Το Foundit είναι ένα δωρεάν και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, που απευθύνεται σε νέους της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, μεταξύ 18-35 ετών, άνεργους ή εργαζόμενους με ημιαπασχόληση, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή χρειάζονται υποστήριξη στην επιχείρηση τους που έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους 12 μήνες. Υλοποιείται από το Bizrupt (bizrupt.gr) και την 100mentors (100mentors.com) και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Prince’s Trust International.

Έπειτα από 9 κύκλους, 167 συμμετέχοντες και 28 νέες επιχειρήσεις που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους μέσα από το Foundit, το πρόγραμμα υλοποιείται στο Ηράκλειο την έδρα και κέντρο δραστηριοποίησης του οργανισμού Bizrupt. Το Foundit στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Ibis Styles Heraklion Central υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου & του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

To πρόγραμμα αποτελείται πρακτικά από δύο κυρίως μέρη:

  • το training. Ένα διαδραστικό “εκπαιδευτικό” πενθήμερο, όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν στην πράξη τι σημαίνει “στήνω την επιχείρησή μου”. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θέματα όπως: το entrepreneurial thinking, πώς να κάνεις έρευνα αγοράς, η στόχευση πελατών και το μάρκετινγκ, η προετοιμασία του business plan, η έναρξη επιχείρησης και τα φορολογικά θέματα, καθώς και ο προϋπολογισμός και η διαχείριση χρημάτων.
  • το mentoring. Όπου αν αποφασίσουν οι συμμετέχοντες να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους, ένας μέντορας βρίσκεται στο πλάι τους για έξι μήνες για να βοηθήσει στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και τη δοκιμή της ιδέας τους, όπως και στη δημιουργία του business plan. Αλλά, ακόμα κι αν αποφασίσουν ότι η επιχειρηματικότητα δεν τους ταιριάζει, έχουν υποστήριξη από τους μέντορες του Foundit σε άλλους τομείς, όπως η εύρεση εργασίας, η εκπαίδευση κι εξέλιξη και ο εθελοντισμός.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στο Foundit γίνονται μέλη της κοινότητας του προγράμματος, συμμετέχουν σε δωρεάν, εξειδικευμένα online webinar και workshop, και αναπτύσουν τις δεξιότητες της δημιουργικότητας, της επίλυσης προβλημάτων και της κριτική σκέψης μέσα από την πλατφόρμα της 100mentors.

Ο 10ος κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει με το Foundit Training 28/02-04/03 στο Ηράκλειο και αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 22/02. Όλα τα training πραγματοποιούνται από έμπειρους επαγγελματίες και γίνεται επιλογή 15 συμμετεχόντων για την καλύτερη απόδοση και μεγιστοποίηση των οφελών του προγράμματος.

Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να εξελίξεις σε πραγματική επιχείρηση ή έχεις μόλις ξεκινήσει την επιχείρηση σου και χρειάζεσαι βοήθεια; Δήλωσε συμμετοχή στο Foundit Training στο Ηράκλειο εδώ: bit.ly/foundit10