«Το γυναικείο επιχειρείν» | Νέο επεισόδιο (Νο 156) της εκπομπής Marketing in Practice παραγωγής του SBC

    Από: Startup Team

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «η επιχειρηματικότητα των γυναικών αναφέρεται σε επιχειρήσεις στις οποίες το 51% της περιουσίας ανήκει σε μια γυναίκα και η διεύθυνση εκτελείται από μια γυναίκα.» Ακόμα η γυναικεία επιχειρηματικότητα σήμερα αποτελεί κινητήρια δύναμη για την εξέλιξη της Ελληνικής οικονομίας. Παρότι βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες στην διοίκηση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξακολουθεί να υστερεί ακόμα σημαντικά σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Επίτιμη Πρόεδρο Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Αθήνας Ιωάννα Λαγουμίδου, συζητούν για την γυναικεία επιχειρηματικότητα σήμερα!

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Πως κινείται η πορεία της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα σήμερα; – Πως ο COVID επηρέασε το τοπίο της επιχειρηματικότητας γενικότερα; – Σε ποιους τομείς δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά οι γυναίκες στην Ελλάδα; – Υπάρχουν στερεότυπα; – Υπάρχουν διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών επιχειρηματιών; – Ποια εμπόδια και προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα μια γυναίκα επιχειρηματίας; – Στο εξωτερικό η κατάσταση είναι διαφορετική; – Για ποιους λόγους είναι σημαντικό για μια γυναίκα επιχειρηματία να συμμετέχει στους οργανισμούς και συνδέσμους που προωθούν την γυναικεία επιχειρηματικότητα; – Υπάρχουν κίνητρα που δίνονται από το κράτος για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας; – Ποια είναι τα μυστικά για τον επιτυχημένο συνδυασμό οικογένειας, μητρότητας και επιχείρησης για μια γυναίκα; και πολλά άλλα!

Παράλληλα η επιχειρηματίας & NLP Master Trainer Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου μας παρουσιάζει την γυναικεία επιχειρηματικότητα στην πράξη!

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τα στοιχεία επιτυχίας στην επιχειρηματικότητα.

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 150 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 7 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 20.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Παρασκευή στις 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή στις 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 19.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 19.00 και κάθε Δευτέρα στις 13.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 18.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Παρασκευή στις 19.15, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα)κάθε Τρίτη στις 13:30 και Κυριακή στις 13:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 156 «Το γυναικείο επιχειρείν» μπορείτε να το δείτε εδώ:  marketingconsultant.gr/to-gynaikeio-epicheirein/