Το JA Greece στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου

    Από: Startup Team
Τo Junior Achievement Greece (JA Greece)  μετά από το Ηράκλειο, την Καλαμάτα, τα Τρίκαλα και την Αθήνα, συνεχίζει τα εργαστήρια ενημέρωσης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την επιχειρηματική εκπαίδευση την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο Πειραματικό ΓΕ.Λ Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Πρώην Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, 56701 – Νεάπολη), ώρες 15:00-17:15.

Το εργαστήριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πειραματικό ΓΕ.Λ Πανεπιστημίου Μακεδονίας και υπό την εποπτεία του 2ου ΠΕ.ΚΕΣ και της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού ΄Εργου της σχολικής μονάδας κας Σοφίας Τζελέπη.

Απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Γυμνασίων και Λυκείων που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν δράσεις επιχειρηματικότητας στα σχολεία τους. Στόχοι του Εργαστηρίου είναι:

 1. οι εκπαιδευτικοί να συνεργαστούν ώστε να επεξεργαστούν και να συνδιαμορφώσουν το πώς αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους ως παιδαγωγών στο πλαίσιο ενός προγράμματος σχολικήςεπιχειρηματικότητας,
 2. να γνωρίσουν πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί από άλλους συναδέλφους σε συνεργασία μεεθελοντές-μέντορες,
 3. να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού JA Greece.
To JA Greece, βάσει Μνημονίου Συνεργασίας με το ΥΠΑΙΘ, προσφέρει από το 2005 δωρεάν προγράμματα στα σχολεία όλης της Ελλάδας, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων (Γυμνάσιο-
Λύκειο-ΕΠΑΛ),   στο   πλαίσιο   πολλών   μαθημάτων   καθώς   και       Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, ομίλων, ευρωπαϊκών προγραμμάτων ή άλλων εκπαιδευτικών δράσεων. Το πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» όπως και ο «Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας» διεξάγονται με την έγκριση του ΥΠΑΙΘ (Αρ. Πρωτ. Φ16/103212/Δ2 και Φ15/140623/Δ2 αντίστοιχα), ενώ το πρόγραμμα “Company Junior” έχει ενταχθεί στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΙΕΠ.

Θα δοθεί έμφαση στο βιωματικό πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» που υλοποιείται σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο για περισσότερα από 100 χρόνια και αποτελεί εμπειρία ζωής για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Πρόγραμμα

 • 14:45-15:00 Προσέλευση
 • 15:00-15:15 Καλωσόρισμα Σταυρούλα Κουρτίδου -Διευθύντρια Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας, MSc Γερμανικής Φιλολογίας & Αγγλικής Φιλολογίας – Θεοδώρα Καραμανλή, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ80, 1ο ΠΕΚΕΣ Ανατ. Θεσσαλονίκης
 • 15:15-16:15 Βιωματική δραστηριότητα: «Εμπνέοντας, προετοιμάζοντας και υποστηρίζοντας τους μαθητές σε ένα πρόγραμμα επιχειρηματικότητας»
 • 16:15-16:45 Καλές πρακτικές από εφαρμογές προγραμμάτων επιχειρηματικότητας- Εμπειρίες εκπαιδευτικών
  • Άννα Ματσιώρη, Νίκος Τερψιάδης, Ελένη Μαργαρού- Πειραματικό ΓΕ.Λ Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • Ελένη Δασκάλα- ΓΕ.Λ Ευκαρπίας
 • 16:45-17:15 Προγράμματα επιχειρηματικότητα στη σχολική εκπαίδευση 
  • Ελένη Χελιώτη, Ρίκα Πανόργιου (Junior Achievement Greece)
 Οι ενδιαφέρομενοι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητο να έχουν δηλώσει συμμετοχή έως τις 30/11/2021 εδώ.

Στη συνάντηση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα της ΚΥΑ 10/9/2021 για την προστασία κατά του COVID-19.
Για την είσοδο στον χώρο χρειάζεται η επίδειξη ταυτότητας και:
α. πιστοποιητικού εμβολιασμού που έχει πραγματοποιηθεί πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες ή
β. βεβαίωση νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή
γ. βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ COVID-19 ή rapid test
Παρακαλείσθε να βρίσκεστε στον χώρο στις 14:45 για τον έγκαιρο έλεγχο.

Στο τέλος του Εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.