Workearly : Η πρώτη personal online coaching υπηρεσία για επιτυχημένη καριέρα στην αγορά της τεχνολογίας

    Από: Startup Team

Στο παρελθόν χρειάζονταν δεκαετίες για να απαρχαιωθούν κάποια επαγγέλματα από την αγορά και να οδηγηθούν σταδιακά προς εξαφάνιση. Στον 21ο αιώνα η ταχύτητα με την οποία η τεχνολογία παρεισφρέει στο επιχειρείν είναι εντυπωσιακή και παρά τους αυτοματισμούς που δημιουργεί και το ειδικό βάρος που ρίχνει στις μηχανές, η ανάδυση νέων ειδικοτήτων με πιο εξειδικευμένες ψηφιακές δεξιότητες είναι μονόδρομος.

Στα επαγγέλματα που καταγράφουν μεγάλη ζήτηση και θα μας απασχολήσουν ολοένα και περισσότερο τα επόμενα χρόνια είναι εκείνα των Data Analyst, Software Developer, Business Intelligence (BI) Analyst και QA engineer. Εάν θες να κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχεις παρά να απευθυνθείς στο Workearly. Πρόκειται για την υπηρεσία που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομία του εκπαιδευτικού coaching, η οποία περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση με στόχο να προετοιμάσει κατάλληλα όποιον θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά του ΙΤ.

Ιδιαίτερα στην αγορά της τεχνολογίας, που τα τελευταία χρόνια ανακύπτουν πολλαπλές ευκαιρίες ενασχόλησης, πολλοί επαγγελματίες τείνουν να αποπροσανατολίζονται σχετικά με το πώς να ξεκινήσουν και να μπουν στον χώρο. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, αλλά ταυτόχρονα να εξοπλιστούν οι μελλοντικοί Data Analysts και Software Developers με τα κατάλληλα προσόντα από ανθρώπους που αφουγκράζονται τις τάσεις της αγοράς και έχουν μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο.

«Αξιολογώντας τις ανάγκες της αγοράς, η ομάδα της Reatcode IT Consulting Services, δημιούργησε το Workearly. Βάσει των συμπερασμάτων από την επαγγελματική εμπειρία στην αγορά του ΙΤ το concept του Workearly είναι να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει όποιον θέλει να μπει στην αγορά του ΙΤ, να προβεί σε επαγγελματική επανεκκίνηση ή ακόμα και να συνδυάσει την τωρινή του ειδικότητα με την αγορά της τεχνολογίας, με πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο» όπως λένε στο fortunegreece.com ο Ευθύμης Βαφειάδης και ο Δημήτρης Κυριακάτης, Managing Directors στην Reatcode IT Consulting Services την οποία δημιούργησαν από κοινού το 2018.

Προσθέτουν, πως η ομάδα του Workearly παρακολουθεί στενά τις τάσεις που προκύπτουν τα τελευταία χρόνια στην αγορά της τεχνολογίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ υπενθυμίζουν πως χώροι όπως το Software Development και το Data Analysis, παρέχουν πολλαπλές θέσεις εργασίας και υψηλές απολαβές που ξεκινούν από 1500 ευρώ μεικτά για ένα junior στέλεχος και μπορούν να φτάσουν έως και τις 4.000 ευρώ μεικτά αναλόγως της εμπειρίας του στελέχους και της εταιρείας για την οποία εργάζεται.

«Ήδη από τον Απρίλιο που ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος πάνω από 100 άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί, με μέσο όρο ηλικίας 30-40 ετών. Είναι στην πλειονότητά τους επαγγελματίες οικονομολόγοι, μαθηματικοί, λογιστές, στατιστικολόγοι, και managers επιχειρήσεων που θέλουν να εξελιχθούν και να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί αποκτώντας πρόσθετες δεξιότητες που θα ανοίξουν νέους δρόμους μισθολογικούς και επαγγελματικούς. Δεν είμαστε υπέρ της γενικής προσέγγισης, αλλά υπέρ του να μαθαίνει κάποιος αυτά που θα χρειαστεί. Άλλωστε απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες που δουλεύουν πολύ, έχουν περιορισμένο χρόνο και δεν μπορούν να διαβάζουν γενικά και αόριστα».

Όπως τονίζουν, το συγκριτικό πλεονέκτημα του Workearly είναι η ευελιξία και η εξατομίκευση που προσφέρει. Το πρόγραμμα είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή και μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 4 μήνες, με τις τιμές των πακέτων να αντιστοιχούν σε εκείνες των πιο οικονομικών σεμιναρίων.

Γιατί στο Workearly;

Η έλευση του κορωνοϊού συνοδεύτηκε από την επιτάχυνση αρκετών διαδικασιών που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και επαναπροσδιόρισε τον όρο απασχόληση βάζοντας στην εξίσωση τον παράγοντα τηλεργασία. Ταυτόχρονα, η τηλεκπαίδευση έκανε τη γνώση προσβάσιμη για όλους δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα που βρίσκονται μακριά να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες της αγοράς.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Βαφειάδης, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πληθώρα πληροφοριών στο διαδίκτυο αλλά και σεμιναρίων που υπόσχονται κατάλληλη προετοιμασία, αυτά από μόνα τους δεν αρκούν.

«Το Workearly έχει θέσει ήδη γερά θεμέλια ώστε να εισαχθούν νέοι και εναλλακτικοί τρόποι εκπαίδευσης, προσαρμοσμένοι σε μία ολοένα αναπτυσσόμενη και μεταβαλλόμενη αγορά. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν είσαι σίγουρος για την ειδικότητα που σου ταιριάζει και θέλεις να ενημερωθείς για τις δυνατότητες σου στην αγορά, κάνε αίτηση στο https://www.workearly.gr/workearly-gnorimia και η ομάδα του Workearly θα σε προσανατολίσει και θα φτιάξει ένα ατομικό εκπαιδευτικό πλάνο ειδικά για εσένα».

Σχολιάζοντας την ελληνική αγορά και το πόσο ώριμη είναι για να υποστηρίξει τέτοιες θέσεις, ο κ. Κυριακάτης παραδέχεται πως οι ελληνικές  επιχειρήσεις τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν τη σημασία ένταξης ειδικοτήτων, όπως Data Analyst και Business Intelligence  Analyst στο εσωτερικό τους.

«Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμη διακριτοί ρόλοιΌλοι κάνουν λίγο από όλα και αυτό συνιστά παθογένεια. Ένα θετικό στοιχείο της σύγχρονης εποχής είναι ότι μπορεί κάποιος να εργαστεί σε ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού με πολύ καλύτερες απολαβές, χωρίς να αφήσει το σπίτι του» καταλήγει ο κ. Κυριακάτης.

Πηγή: Fortunegreece.com