Φωτεινοπούλου Ευαγγελία - Εργαστήριο Αναλύσεων Τροφίμων «Στο Μικροσκόπιο»

Και βέβαια ας μην ξεχνάμε το μεγάλο πλεονέκτημα μας: ξεκινώντας και δημιουργώντας, παράλληλα με την χειρότερη ίσως οικονομική συγκυρία, ο μόνος δρόμος είναι προς τα πάνω! Και για την χώρα μας, αλλά και για τις επιχειρήσεις μας!


Δημοσίευση : 2013-06-06

Είμαι η Φωτεινοπούλου Ευαγγελία, γεννημένη και μεγαλωμένη στη Πετρούπολη. Το 2008 αποφοίτησα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αισίως πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών. Όπως και πλήθος συναδέλφων Γεωπόνων, απασχολούμουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, περιπλανώμενη ανάμεσα σε διάφορους φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά την διάρκεια μιας παρατεταμένης φάσης ανεργίας που περνούσα, προσπάθησα να παραμερίσω τις όποιες πεσιμιστικές τάσεις μου και να σκεφτώ τι θα μπορούσα να κάνω εγώ για μένα, χωρίς να περιμένω αν κάποτε, κάποιος, κάπου είχε στο μυαλό του να μου προσφέρει εργασία. Η σκέψη μια: Nα κάνω πράξη την δουλειά που στην ουσία θα ήθελα να με προσλάβουν. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Μικροσκοπίου! Του Εργαστηρίου Αναλύσεων Τροφίμων, που διατηρώ από τον Σεπτέμβριο του 2011 στην περιοχή της Κορινθίας, τόπο καταγωγής μου, ακολουθώντας ταυτόχρονα από τους πρώτους το ρεύμα επιστροφής στην περιφέρεια.

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο Αναλύσεων Τροφίμων «Στο Μικροσκόπιο»

Το Εργαστήριο Αναλύσεων Τροφίμων «Στο Μικροσκόπιο» δημιουργήθηκε ακριβώς για να αποτελέσει ένα σημείο επαφής της επιστημονικής γνώσης με την πρωτογενή παραγωγή στην πηγή της. Ένα πρότυπο κέντρο παροχής εργαστηριακών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, μεταποίησης και πιστοποίησης. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες υπηρεσίες, καλύπτοντας το σύνολο των απαιτήσεων τους από τα πρώτα στάδια της καλλιέργειας μέχρι και την εμπορία του προϊόντος τους! Ή ακόμα καλύτερα από το χωράφι στο ράφι!

Οι αναλυτικές μας υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

  • Υπηρεσίες οινολογικού εργαστηρίου (χημικές αναλύσεις οίνου και γλεύκους)
  • Χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις νερού (δικτύου, γεωτρήσεων, πηγών)
  • Χημικές αναλύσεις ελαιολάδου (ποιοτικός έλεγχος, νοθείες)
  • Χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων
  • Εξετάσεις εδάφους και φυλλοδιαγνωστικής
  • Αναλύσεις Προσδιορισμού Υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων

Το μελετητικό μας τμήμα αναλαμβάνει επίσης:

Τον σχεδιασμό και την εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας (ISO 9001), διασφάλισης της υγιεινής τροφίμων (ISO 22000 – HACCP) και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (AGRO, GLOBALGAP). Παράλληλα παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα οινοποίησης, ελαιοκομικής πρακτικής, τυποποίησης και ποιοτικών ελαττωμάτων.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσατε μια δραστηριότητα μόνη σας;

Ενώ η 1η απάντηση που μπορεί να δώσει εύκολα κάποιος είναι ότι «είμαι αφεντικό του εαυτού μου», «νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια», «δουλεύω αποκλειστικά για μένα», εγώ θα απαντήσω «Ήταν μονόδρομος!». Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου και έχεις όρεξη να κάνεις πράξη όλα αυτά που διδάχθηκες και που ονειρεύτηκες, δεν μπορείς να περιμένεις τις οικονομικές συνθήκες να αλλάξουν, τα πράγματα στην χώρα να βελτιωθούν ή την κρίση που βιώνουμε να εξομαλυνθεί. Παλιότερα μπορεί η λέξη «επιχειρηματίας» να παρέπεμπε υποσυνείδητα σε ξεγνοιασιά και πολυτέλεια, αλλά πλέον τα πράγματα για τους επιχειρηματίες του 2013 είναι τελείως διαφορετικά! Από την οικονομική διαχείριση μέχρι τη διαφημιστική καμπάνια, και από τις δημόσιες σχέσεις μέχρι και την καθαριότητα πολλές φορές, είναι δικές του αρμοδιότητες. Δεν ήμουν σίγουρη, αλλά ήλπιζα ότι μπορούσα να τα καταφέρω σε όλα αυτά, παράλληλα με την επιστημονική μου εργασία! Και τελικά έτσι ήταν!

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Οι νέοι επιχειρηματίες, με την αθωότητα, τον ενθουσιασμό και το καλοπροαίρετο της ηλικίας, πολλές φορές συντρίβονται στους τοίχους των παγιωμένων εμπορικών νοοτροπιών και πρακτικών! Γερό στομάχι, προσήλωση στον στόχο και δουλειά! Αυτά θεωρώ είναι τα απαραίτητα εφόδια για τον νέο επιχειρηματία! Και βέβαια ας μην ξεχνάμε το μεγάλο πλεονέκτημα μας: ξεκινώντας και δημιουργώντας, παράλληλα με την χειρότερη ίσως οικονομική συγκυρία, ο μόνος δρόμος είναι προς τα πάνω! Και για την χώρα μας, αλλά και για τις επιχειρήσεις μας!

Βρείτε την:

Σολομός Κορινθίας, Τ.Κ. 20100

ΤΗΛ – FAX: 2741031976, KIN: 6945-893552

Email: stomicro@otenet.gr

Website: www.stomicroscopio.gr

Join: www.facebook.com/StoMicroscopio

comments powered by Disqus

Impocall

Really useful and simple iOS app to manage your calendar.
15-12-2018 - 08:05
δείτε περισσότερα

Paytouch

POS software to sell, manage and grow your business.
15-12-2018 - 08:02
δείτε περισσότερα

RaterFox for Chrome 2.0

The must-have Chrome extension for movie hunters
15-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα

PowerSong

Find which songs make you run or cycle faster!
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

ListWithMe

Create and share editable lists in iMessage
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Visibly

Nurture a culture of employee advocacy
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Responsive Design Checker

Check how responsive is your website across device sizes
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Git Butler

Automate GitHub pull request & issue workflows
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

SnoozYe

Put Kanye West news to sleep 😴
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Kodi King

Board game of strategy played between friends, family & kids
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα