Όλγα Χουσνετδίνοβα - 4ετής φοιτήτρια τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Συμφωνώ με το ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αρκεί βέβαια να μην επαναλαμβάνονται συνεχώς. Μέσα από μια αποτυχία μπορείς να δεις τι πήγε στραβά ώστε η επόμενη κίνηση/ ιδέα να πάρει την πετυχημένη πορεία της!


Δημοσίευση : 2012-12-11
Επικοινωνιακή και οργανωτική 4ετής φοιτήτρια τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ενδιαφέρεται για θέματα καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας και έχοντας εμπειρία στη διοργάνωση συνεδρίων πιστεύει στο επιτυχημένο αποτέλεσμα μιας ομαδικής συνεργασίας και καλούtime-management. Μιλά άπταιστα ρώσικα και αγγλικά και στο άμεσο μέλλον θα ήθελε να ξεκινήσει μια start-up επιχείρηση με προοπτικές
προέκτασης στο εξωτερικό.
  • Η σχεδίαση του επιχειρηματικού σχεδίου χρειάστηκε για το διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας Και Καινοτομίας του 2012.
  • Πιστεύω πως η συμμετοχή σε έναν τέτοιο διαγωνισμό σου δίνει μια καλή εμπειρία, ένα σημείο εκκίνησης της ιδέας από τη θεωρία στην πράξη και φέρνει σε επαφή με αξιόλογους στον χώρο τους ανθρώπους.
  • Επομένως, η μόνη συμβουλή είναι να κάνει κανείς το πρώτο βήμα για να προχωρήσει την ιδέα έχοντας φυσικά και μια ισχυρή ομάδα.

Μόνο με κόπο μπορείς να μάθεις, είχε πει ο Αριστοτέλης (Στάγειρα, 384-322 πΧ). Πώς σου φάνηκε η εμπειρία της Δημιουργίας Επιχειρηματικού Σχεδίου; Ποιο είναι το κύριο πράγμα που αποκόμισες από αυτήν;

Πολύ εποικοδομητική εμπειρία, μέσω της οποίας εντοπίζεις τα δυνατά και αδύνατα σημεία της προσωπικότητας αλλά και του γνωστικού υπόβαθρου, καθώς επίσης και τη σημασία της ομάδας με την οποία συντάσσεις ένα business plan.

Τι σημαίνει για σένα συνεργασία; Τι προβλήματα υπήρξαν ενδεχομένως στην ομάδα σου και πως κατάφερες να τα αντιμετωπίσεις;

Η συνεργασία μεταξύ των μελών είναι το Α και το Ω, είτε πρόκειται για ένα business planστα πλαίσια μαθήματος, είτε για ένα Start-Up. Ο καθένας χρειάζεται να είναι εξειδικευμένος στον τομέα του και να μην αμφισβητούνται οι γνώσεις του συνεχώς, παράλληλα όμως να υπάρχει μια συνεχόμενη ροή και επικοινωνία πριν διατυπωθεί οτιδήποτε. Το ότι έχουμε περισσότερη εμπειρία δεν σημαίνει απόλυτα πως η γνώμη μας είναι σωστή, κυρίως όταν το επιχειρηματικό μας σχέδιο πρόκειται να αξιολογηθεί σύντομα.

Πώς ήταν η εμπειρία του mentorship;

Στα πλαίσια του διαγωνισμού σταθήκαμε τυχεροί με το μέντορά μας. Οι συμβουλές από έναν άνθρωπο με εμπειρία στο χώρο δραστηριοποίησης που σκοπεύει να μπει η μελλοντική μας επιχείρηση μόνο να βλάψουν δε μπορούν. Θα είχε ακόμα πιο θετικό αποτέλεσμα αν η επικοινωνία μας με το μέντορα ήταν σε συχνότερη βάση.

Αν ξαναέκανες την εργασία τι θα έκανες καλύτερα;

Θα επένδυα πιο πολύ σε time-management, καθώς επίσης και ίσως διαφορετική ομάδα. Είναι σημαντικό πέρα από τις γνώσεις, να έχετε κοινά ενδιαφέροντα με τα άλλα μέλη αφού είναι αρκετές οι ώρες που καλείται μια ομάδα να περάσει μαζί κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού ενός business plan, πόσο μάλλον τη σύσταση μιας Start Up επιχείρησης.

Ποιο είναι το όνειρό σου για το μέλλον σου; Θα δημιουργούσες δική σου επιχείρηση και γιατί;

Βεβαίως! Ας μου επιτραπεί η μεταφορά αλλά είναι κάτι σαν μικρόβιο, αν μπει μέσα στο μυαλό σου η επιχειρηματικότητα, δε σταματάς.

Τον τελευταίο καιρό ειδικότερα παρατηρούνται περισσότερα θετικά βήματα με δράσεις, συνέδρια και διαγωνισμούς για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. Ποια η γνώμη και η στάση σου ως προς αυτό το γενονός;

Μόνο θετική θα μπορούσε να είναι, και πιστεύω πως έχουμε αργήσει λιγάκι. Αν μπορούσα να παρακολουθήσω όλα τα σεμινάρια/συνέδρια με θέμα τοyouth entrepreneurship από το πρώτο έτος των σπουδών μου, θα είχα ακόμα περισσότερο θάρρος, στήριξη και γνώσεις φυσικά ώστε να προχωρήσω στην υλοποίηση μιας από τις ιδέες.

Η ψυχή είναι τολμηρή, όταν έχει πάθει πολλές συμφορές, είχε πει ο Όμηρος (Μικρά Ασία, 850 πΧ). Γνωρίζοντας ότι συμμετείχες στην εκδήλωση στο ΟΠΑ για τη «ημέρα της αποτυχίας», πιστεύεις κι εσύ ότι οι εμπειρίες ακόμα και οι αποτυχημένες προσπάθειες σε κάνου

Συμφωνώ με το ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αρκεί βέβαια να μην επαναλαμβάνονται συνεχώς. Μέσα από μια αποτυχία μπορείς να δεις τι πήγε στραβά ώστε η επόμενη κίνηση/ ιδέα να πάρει την πετυχημένη πορεία της!

comments powered by Disqus

Impocall

Really useful and simple iOS app to manage your calendar.
15-12-2018 - 08:05
δείτε περισσότερα

Paytouch

POS software to sell, manage and grow your business.
15-12-2018 - 08:02
δείτε περισσότερα

RaterFox for Chrome 2.0

The must-have Chrome extension for movie hunters
15-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα

PowerSong

Find which songs make you run or cycle faster!
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

ListWithMe

Create and share editable lists in iMessage
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Visibly

Nurture a culture of employee advocacy
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Responsive Design Checker

Check how responsive is your website across device sizes
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Git Butler

Automate GitHub pull request & issue workflows
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

SnoozYe

Put Kanye West news to sleep 😴
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Kodi King

Board game of strategy played between friends, family & kids
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα