Όλγα Χουσνετδίνοβα - 4ετής φοιτήτρια τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Συμφωνώ με το ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αρκεί βέβαια να μην επαναλαμβάνονται συνεχώς. Μέσα από μια αποτυχία μπορείς να δεις τι πήγε στραβά ώστε η επόμενη κίνηση/ ιδέα να πάρει την πετυχημένη πορεία της!


Δημοσίευση : 2012-12-11
Επικοινωνιακή και οργανωτική 4ετής φοιτήτρια τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ενδιαφέρεται για θέματα καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας και έχοντας εμπειρία στη διοργάνωση συνεδρίων πιστεύει στο επιτυχημένο αποτέλεσμα μιας ομαδικής συνεργασίας και καλούtime-management. Μιλά άπταιστα ρώσικα και αγγλικά και στο άμεσο μέλλον θα ήθελε να ξεκινήσει μια start-up επιχείρηση με προοπτικές
προέκτασης στο εξωτερικό.
  • Η σχεδίαση του επιχειρηματικού σχεδίου χρειάστηκε για το διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας Και Καινοτομίας του 2012.
  • Πιστεύω πως η συμμετοχή σε έναν τέτοιο διαγωνισμό σου δίνει μια καλή εμπειρία, ένα σημείο εκκίνησης της ιδέας από τη θεωρία στην πράξη και φέρνει σε επαφή με αξιόλογους στον χώρο τους ανθρώπους.
  • Επομένως, η μόνη συμβουλή είναι να κάνει κανείς το πρώτο βήμα για να προχωρήσει την ιδέα έχοντας φυσικά και μια ισχυρή ομάδα.

Μόνο με κόπο μπορείς να μάθεις, είχε πει ο Αριστοτέλης (Στάγειρα, 384-322 πΧ). Πώς σου φάνηκε η εμπειρία της Δημιουργίας Επιχειρηματικού Σχεδίου; Ποιο είναι το κύριο πράγμα που αποκόμισες από αυτήν;

Πολύ εποικοδομητική εμπειρία, μέσω της οποίας εντοπίζεις τα δυνατά και αδύνατα σημεία της προσωπικότητας αλλά και του γνωστικού υπόβαθρου, καθώς επίσης και τη σημασία της ομάδας με την οποία συντάσσεις ένα business plan.

Τι σημαίνει για σένα συνεργασία; Τι προβλήματα υπήρξαν ενδεχομένως στην ομάδα σου και πως κατάφερες να τα αντιμετωπίσεις;

Η συνεργασία μεταξύ των μελών είναι το Α και το Ω, είτε πρόκειται για ένα business planστα πλαίσια μαθήματος, είτε για ένα Start-Up. Ο καθένας χρειάζεται να είναι εξειδικευμένος στον τομέα του και να μην αμφισβητούνται οι γνώσεις του συνεχώς, παράλληλα όμως να υπάρχει μια συνεχόμενη ροή και επικοινωνία πριν διατυπωθεί οτιδήποτε. Το ότι έχουμε περισσότερη εμπειρία δεν σημαίνει απόλυτα πως η γνώμη μας είναι σωστή, κυρίως όταν το επιχειρηματικό μας σχέδιο πρόκειται να αξιολογηθεί σύντομα.

Πώς ήταν η εμπειρία του mentorship;

Στα πλαίσια του διαγωνισμού σταθήκαμε τυχεροί με το μέντορά μας. Οι συμβουλές από έναν άνθρωπο με εμπειρία στο χώρο δραστηριοποίησης που σκοπεύει να μπει η μελλοντική μας επιχείρηση μόνο να βλάψουν δε μπορούν. Θα είχε ακόμα πιο θετικό αποτέλεσμα αν η επικοινωνία μας με το μέντορα ήταν σε συχνότερη βάση.

Αν ξαναέκανες την εργασία τι θα έκανες καλύτερα;

Θα επένδυα πιο πολύ σε time-management, καθώς επίσης και ίσως διαφορετική ομάδα. Είναι σημαντικό πέρα από τις γνώσεις, να έχετε κοινά ενδιαφέροντα με τα άλλα μέλη αφού είναι αρκετές οι ώρες που καλείται μια ομάδα να περάσει μαζί κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού ενός business plan, πόσο μάλλον τη σύσταση μιας Start Up επιχείρησης.

Ποιο είναι το όνειρό σου για το μέλλον σου; Θα δημιουργούσες δική σου επιχείρηση και γιατί;

Βεβαίως! Ας μου επιτραπεί η μεταφορά αλλά είναι κάτι σαν μικρόβιο, αν μπει μέσα στο μυαλό σου η επιχειρηματικότητα, δε σταματάς.

Τον τελευταίο καιρό ειδικότερα παρατηρούνται περισσότερα θετικά βήματα με δράσεις, συνέδρια και διαγωνισμούς για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. Ποια η γνώμη και η στάση σου ως προς αυτό το γενονός;

Μόνο θετική θα μπορούσε να είναι, και πιστεύω πως έχουμε αργήσει λιγάκι. Αν μπορούσα να παρακολουθήσω όλα τα σεμινάρια/συνέδρια με θέμα τοyouth entrepreneurship από το πρώτο έτος των σπουδών μου, θα είχα ακόμα περισσότερο θάρρος, στήριξη και γνώσεις φυσικά ώστε να προχωρήσω στην υλοποίηση μιας από τις ιδέες.

Η ψυχή είναι τολμηρή, όταν έχει πάθει πολλές συμφορές, είχε πει ο Όμηρος (Μικρά Ασία, 850 πΧ). Γνωρίζοντας ότι συμμετείχες στην εκδήλωση στο ΟΠΑ για τη «ημέρα της αποτυχίας», πιστεύεις κι εσύ ότι οι εμπειρίες ακόμα και οι αποτυχημένες προσπάθειες σε κάνου

Συμφωνώ με το ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αρκεί βέβαια να μην επαναλαμβάνονται συνεχώς. Μέσα από μια αποτυχία μπορείς να δεις τι πήγε στραβά ώστε η επόμενη κίνηση/ ιδέα να πάρει την πετυχημένη πορεία της!

comments powered by Disqus

MoneyTracker.cc

Personal finances tracking web app
17-12-2017 - 13:09
δείτε περισσότερα

Bootsketch

Ship products instead of renaming layer groups
17-12-2017 - 11:48
δείτε περισσότερα

News Feed Snooze

Hide a person, Page or group for 30 days on Facebook
17-12-2017 - 08:01
δείτε περισσότερα

Google Maps Go

Lighter version of the original Google Maps
17-12-2017 - 08:00
δείτε περισσότερα

Material Notes

Simple no hassle notes app in a beautiful material design
17-12-2017 - 08:00
δείτε περισσότερα

Hack Club Finder 🔭

Discover and connect with Hack Clubs near you
17-12-2017 - 08:00
δείτε περισσότερα

DropDesk

The all in one toolkit for coworking space operators.
17-12-2017 - 08:00
δείτε περισσότερα

GitHyp

Find out with games live up to the hype on Steam and Twitch
17-12-2017 - 08:00
δείτε περισσότερα

Foodvisor

Get instant nutritional facts from pictures of your food 📷
17-12-2017 - 08:00
δείτε περισσότερα

CryptoLogg

Shows price change of crypto since the last time you checked
17-12-2017 - 08:00
δείτε περισσότερα