Οι συντελεστές της διαδικτυακής σειράς "Τη Μάνα Μου Τη Λένε Γιάννη" στο startup.gr!

Η αλλαγή δεν έρχεται χωρίς ρίσκο...


Δημοσίευση : 2013-12-18

στον Άκη Αναγνωστόπουλο,

Eίμαστε η μια ομάδα επαγγελματιών από όλους τους χώρους σινεμά, φωτογραφία, ηθοποιοί, μοντέρ, μουσικοί, σκηνογράφοι κ.α που δημιουργήσαν τη νεανική μαύρη κωμωδία μυστηρίου «Τη Μάνα Μου Τη Λένε Γιάννη» . Πρόκειται για μια καινούργια διαδικτυακή πρόταση που θα ανατρέψει όλα όσα ξέρατε μέχρι σήμερα για τις ελληνικές web σειρές. Η σειρά, γραμμένη με χιούμορ και σουρεαλιστική διάθεση, ξεκίνησε να προβάλλεται σε 7λεπτα επεισόδια μέσα από τη δική της ιστοσελίδα: www.TiManaMouTiLeneGianni.com. Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα γύρω στις 22:00.

Πείτε μας λίγα λόγια για την σειρά..

Στη σειρά παρακολουθούμε την ιστορία τεσσάρων νέων ανθρώπων, οι οποίοι ξαφνικά ανακαλύπτουν πως η επί χρόνια νεκρή μητέρα τους είναι ζωντανή και λέγεται...Γιάννης! Στην προσπάθειά τους να την βρουν, τα ευτράπελα ξεκινούν, η κατάσταση περιπλέκεται και καλά κρυμμένα μυστικά αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια...

Το στοιχείο που κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά ξεχωριστή είναι ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας μιας ομάδας νέων επαγγελματιών, με εμπειρία στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, οι οποίοι δούλεψαν με όπλα τους την ισχυρή θέληση και το μεράκι -χωρίς τη στήριξη κάποιας εταιρείας παραγωγής-!

Πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε μία ανεξάρτητη επαγγελματική δουλειά;

«Κόντρα στο γκρίζο της εποχής, όπου όλα γύρω μας ωθούν στην απογοήτευση και την αδράνεια, τολμήσαμε λειτουργώντας ομαδικά, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να παρασύρουμε ο ένας τον άλλον σε ένα δρόμο δημιουργίας» συνηθίζει να λέει ο εμπνευστής αυτής της προσπάθειας ο σκηνοθέτης μας και σεναριογράφος ο Κωνσταντίνος Θάνος. Οι διαρκείς εκπτώσεις που είδαμε όλοι την τελευταία 2ετία με αφορμή την "κρίση" , εκπτώσεις στο ποιότικο αποτέλεσμα και φυσικά και στις αμοιβές είχε σαν αποτέλεσμα να συμπράξουμε για να δημιουργήσουν μια δουλειά με βάση τους δικούς μας κανόνες. Η σειρά έχει στηθεί με βάση την ποιότητα του κινηματογράφου (δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη φωτογραφία και τη γενικότερη αισθητική) και φιλοδοξεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού μέσα από το έξυπνο σενάριο, τις καλές ερμηνείες και το προσεγμένο αποτέλεσμα. Εφόσον η ανταπόκριση είναι αντίστοιχη των προσδοκιών των συντελεστών θα προχωρήσουν στο γύρισμα του επόμενου κύκλου επεισοδίων.

Σε ποιο κοινό απευθύνεστε;

Απευθυνόμαστε σε όσους αγαπάνε τα καλά σενάρια! Βέβαια πρέπει να χουν μια εξοικοίωση με το διαδίκτυο ώστε να μπουν στη λογική να παρακολουθήσουν μια web σειρά αλλα το διαδίκτυο πλέον δεν έχει όρια ηλικιακά. Απευθυνόμαστε στους Έλληνες της διασποράς , τους φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή εντός Ελλάδας και δεν έχουν συνειδητά ή ασυνείδητα τηλεόραση, οπότε το laptop τους είναι το βασικό τους εργαλείο. Απευθυνόμαστε στη γενιά μας εκεί γύρω στα 30 με τις πολλές επαγγελματικές φιλοδοξίες και τις δουλειές που νοιάζονται για το γόητρο και όχι για την ουσία.

Ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά μιας διαδικτυακής σειράς;

Θετικά: δεν υπάρχει περιορισμός στο πότε θα την παρακολουθήσεις και απολαμβάνεις το θέαμα χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις, το κοινό που σε παρακολουθεί είναι διευρυμένο ηλικιακά , φυλετικά και επαγγελματικά. Η δουλειά σου μπορεί να ταξιδέψει παντού.

Αρνητικά: είναι ακόμα λίγο πρώιμη η ιδέα της web tv και κατεπέκτασιν της web σειράς τουλάχιστον στην Ελλάδα. Εδώ φαίνεται να έχει μεγαλύτερη άνθηση το web radio προς το παρόν.

Γενικά τα θετικά είναι αδιαμφισβήτητα περισσότερα και το κίνητρο που έχουμε να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση είναι μεγαλύτερο και φαντάζει πιο ελπιδοφόρο.

Tι σχέδια έχετε για το μέλλον; ποιο είναι το όραμά σας;

Αυτή την περίοδο προβάλλεται το 3ο επεισόδιο του πρώτου κύκλου. Στόχος μας σε αυτή τη θέση είναι να κερδίσουμε το κοινό, και όλο και περισσότεροι θεατές να την παρακολουθήσουν και να εκτιμήσουν το αποτέλεσμα. Επίσης αναζητούμε χορηγικές συνεργασίες με εταιρίες που κινούνται σε παρόμοια αισθητική με την δική μας με σκοπό να χρηματοδοτήσουμε τα γυρίσματα του επόμενου κύκλου. Όραμα μας είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί χωρίς τους περιορισμούς και τις ανασφάλειες που θα μας προκαλούσε το να δουλεύαμε κάτω από την ομπρέλα ενός γραφείου παραγωγής.

Τι συμβουλές θα δίνατε στους νέους out there σύμφωνα με τις εμπειρίες σας;

Θα λέγαμε ότι η αλλαγή δεν έρχεται χωρίς ρίσκο. Αν έχεις οραματιστεί το πώς θες να ζήσεις ή να δουλέψεις δημιούργησε εσύ τις συνθήκες ώστε να γίνουν όλα όπως τα επιθυμείς.

Δούλεψε με συνεργάτες που σε εμπνέουν, δούλεψε ομαδικά και όχι ανταγωνιστικά. Πιστεύουμε ότι παρότι η προσπάθεια μας θα χρειαστεί χρόνο για να δείξει τα θετικά αποτελέσματά της, έχουμε ήδη κάνει την πρώτη κίνηση για να ζήσουμε την επαγγελματική μας ζωή όπως την είχαμε φανταστεί όταν πρωτοξεκινήσαμε.

Βρείτε τους

http://timanamoutilenegianni.com/

www.facebook.com/TiManaMouTiLeneGianni

info@timanamoutilenegianni.com

comments powered by Disqus

Shoe Leather

Connects publications to writers in towns they want to cover
13-11-2018 - 18:19
δείτε περισσότερα

Radivision

”ESPN for Entrepreneurship” Platform
13-11-2018 - 17:58
δείτε περισσότερα

TriviaMob

Just a dope live game show
13-11-2018 - 16:55
δείτε περισσότερα

Quartz Membership

A new community-driven news platform and membership product
13-11-2018 - 16:38
δείτε περισσότερα

Bon Temps

Organic teas, no artificial flavors or bleaches
13-11-2018 - 15:20
δείτε περισσότερα

Hear Me Out!

Improve your city by sharing, discussing the ideas in public
13-11-2018 - 14:57
δείτε περισσότερα

The Freelancer Toolkit

Collection of tools and services for freelancers
13-11-2018 - 13:15
δείτε περισσότερα

Channels

Send money like text messages in a new multi-currency wallet
13-11-2018 - 13:11
δείτε περισσότερα

Coin2shop

Buy on Ebay and Amazon with crypto-currency 💰
13-11-2018 - 12:55
δείτε περισσότερα

Rendez

Make appointments in a snap 📅🤙
13-11-2018 - 12:53
δείτε περισσότερα