Είναι μόλις δεκαοκτώ και αποφασισμένοι να κάνουν τη δική τους startup επιχείρηση!


Δημοσίευση : 2013-12-23
Ξεκινήσαμε μια ομάδα 15 μαθητών από το 3ο Λύκειο Κηφισιάς να πάρουμε μέρος σε ένα διαγωνισμό επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από το Σ.Ε.Ν.(Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) και έτσι και έγινε.

Μετά από πολύ σκέψη, brainstorming, τη βοήθεια εθελοντών/mentors από τη Citibank και πολλές δυσκολίες ήρθαμε με την ιδέα για το istART. Καταφέραμε και αποσπάσαμε τον έπαινο του “Καλύτερου Διαδικτυακού Επιχειρηματικού Μοντέλου” και τo 3o Πανελλήνιο Βραβείο για την καινοτομία, παρουσίαση, 5ετές business plan και αυθεντικότητα στον διαγωνισμό “Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2013” από περίπου 40 σχολεία.

Από την κατάκτηση του 3ου βραβείου κερδίσαμε και υποτροφίες από το Deree. Τώρα πια το istART έχει μεταμορφωθεί σε Artlancer και γίνεται μια κανονική start-up. Θέλουμε να δραστηριοποιηθεί αρχικά σε Ελλάδα, Αυστραλία και Βραζιλία.

Από τους 15 μαθητές, 3 έχουμε μείνει πια στην ομάδα και είμαστε οι: Νίκος Πλασκασοβίτης(18 ετών, φοιτητής), Κλεάνθης Πάγκαλος(18 ετών, φοιτητής) και Λεωνίδας Τσαγανός(17 ετών μαθητής).

Τι είναι το artlancer;

Σε μια πρόταση, τo Artlancer είναι ένα online marketplace το οποίο συνδέει καλλιτέχνες με το κοινό που επιθυμεί να αγοράσει ένα έργο τέχνης ή να μισθώσει έναν καλλιτέχνη για τις υπηρεσίες του. Αναπτύσοντας, ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να δημιουργήσει ένα προσωπικό profile και να το προσαρμόσει στις δικές του ανάγκες βάζοντας μέσα κάποια λόγια για αυτόν, portfolio, δικό του background, κλπ. Είναι σαν να δημιουργεί τη δική του προσωπική ιστοσελίδα. Ύστερα μπορεί να διαθέσει ο κάθε καλλιτέχνης τα έργα του στο e-shop. Τέλος οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν κάτι να γίνει για αυτούς θέτοντας κάποιο χρονικό και χρηματικό όριο και οι καλλιτέχνες να κάνουν προσφορές στη συγκεκριμένη ζήτηση. Ο χρήστης επιλέγει τον πιο γρήγορο, πιο οικονομικό και πιο ποιοτικό(βάσει των αξιλογίσεων και το στυλ του καλλιτέχνη), και έτσι τα χρήματα του παίρνουν στο τέλος τη μεγαλύτερη δυνατή αξία.

Πώς εμπνευστήκατε την ιδέα; Σε ποιους απευθύνεστε;

Έχετε σκεφτεί πόσο δύσκολο είναι για έναν καλλιτέχνη που μόλις αποφοίτησε να βγει στην αγορά ή πόσο μάλλον να μπει σε μια γκαλερί; Έχετε σκεφτεί πόσο μπορεί να κοστίσει για να νοικιάσει έναν χώρο για να αναδείξει τα έργα του ή να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα; Από την άλλη πλευρά, πολλές φορές τα έργα τέχνης είναι ακριβά ή υπερτιμημένα και κάποιες φορές ο κόσμος δεν μπορεί να βρει αυτό που πραγματικά έχει στο μυαλό του. Έτσι λοιπόν το artlancer δίνει τη λύση. Εμπνευστήκαμε κυρίως από τον καλλιτέχνη της ομάδας μας Κλεάνθη ο οποίος είναι φοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εξέλιξη της ιδέας σας;

Αυτή τη στιγμή φτιάχνουμε το MVP το οποίο θα ανέβει σε λίγο καιρό και μόλις έχουμε customer validation και αρκετό feedback θα προχωρήσουμε σε μια full έκδοση. Επίσης αυτή τη στιγμή αναπτύσσουμε το δίκτυο μας με καλλιτέχνες από Αθήνα, Sydney και Rio De Janeiro.

Τι συμβουλές δίνετε σε όσους προσπαθούν να κάνουν μία δική τους startup επιχείρηση;

Πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και πραγματικά θέλουμε, όπως είπε και ο Κομφούκιος εξάλλου: Αν κάνεις τη δουλειά που αγαπάς, δε θα χρειαστεί ναεργασθείς ούτε μια μέρα στη ζωή σου. Ζούμε σε μια εποχή που όλα αλλάζουν και τίποτα δεν είναι σταθερό και γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο όταν βρεθείτε μπροστά από τον "γκρεμό", κάντε το βήμα παραπέρα, μην μένετε πίσω λόγο ότι νιώθετε ασφάλεια, αφήστε τον εαυτό σας να βγάλει αυτό που έχει πραγματικά μέσα του και να δημιουργήσει.

Βρείτε τους

Facebook: bit.ly/artlncrfb

Twitter: twitter.com/ArtlancerCo

Google+: gplus.to/Artlancer

LinkedIn

comments powered by Disqus

Impocall

Really useful and simple iOS app to manage your calendar.
15-12-2018 - 08:05
δείτε περισσότερα

Paytouch

POS software to sell, manage and grow your business.
15-12-2018 - 08:02
δείτε περισσότερα

RaterFox for Chrome 2.0

The must-have Chrome extension for movie hunters
15-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα

PowerSong

Find which songs make you run or cycle faster!
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

ListWithMe

Create and share editable lists in iMessage
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Visibly

Nurture a culture of employee advocacy
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Responsive Design Checker

Check how responsive is your website across device sizes
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Git Butler

Automate GitHub pull request & issue workflows
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

SnoozYe

Put Kanye West news to sleep 😴
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Kodi King

Board game of strategy played between friends, family & kids
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα