Το Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Reboot Είναι On Αir!

Βρες μια καλή παρέα και απλώς κάνε το! Το βασικότερο συστατικό είναι η αγάπη για αυτό που κάνεις και η διάθεση για δουλειά.


Δημοσίευση : 2014-01-15

Στον Άκη Αναγνωστόπουλο,

Είμαστε μία ομάδα νέων αλλά έμπειρων παραγωγών. Πολλοί από εμάς προέρχονται από τον σταθμό του εργαστηρίου δημοσιογραφίας του Παντείου Πανεπιστημίου Spam Radio, τον οποίο στήσαμε, εκεί πήραμε το βάπτισμα του πυρός και εκεί μάθαμε να αγαπούμε το ραδιόφωνο. Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς αισθανθήκαμε ώριμοι για να κάνουμε το επόμενο βήμα, δηλαδή έναν δικό μας σταθμό. Κάναμε λοιπόν Reboot στο ραδιόφωνο, για να το φτιάξουμε όπως θα θέλαμε να είναι! Η ομάδα πλέον αποτελείται από μουσικούς, ηθοποιούς και άλλους καλλιτέχνες, dj's, ερευνητές (διδάκτορες και υπ. διδάκτορες), δημοσιογράφους.

Πείτε μας λίγα λόγια για το radioreboot.gr

To Radio Reboot είναι η υλοποίηση του οράματος μιας ομάδας παραγωγών για το σύγχρονο web radio. Η μουσική του Reboot δεν έχει "ταμπέλα" αλλά έχει ταυτότητα και η πολυμορφία και πολυσυλλεκτικότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά μας. Το πρόγραμμα του Reboot περιλαμβάνει ζωντανές εκπομπές, ενημέρωση, συζητήσεις, μουσική και πολιτιστικά νέα. Απευθύνεται σε όσους αγαπούν το ραδιόφωνο και «ψάχνονται» στην ενημέρωση και την μουσική. Παράλληλα, θέλουμε να καταργήσουμε την απόσταση μεταξύ παραγωγού και ακροατή. Ο ακροατής να συμμετέχει ενεργά στην εκπομπή και να την συνδιαμορφώνει. Κόντρα στην εσωστρέφεια και στην κατήφεια της εποχής! Η βασική ιδέα είναι Κόλλησες; (στην καθημερινότητα, στα τετριμμένα). Reboot!

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με το BIOS;

Όταν στήναμε το ραδιόφωνο, συζητούσαμε την ιδέα της φιλοξενίας σε έναν χώρο ο οποίος θα μοιράζεται τα στοιχεία του οράματός μας. Το BIOS είναι ένας μεταβλητός πολυ-λειτουργικός χώρος που περιλαμβάνει μπαρ, χώρους για live συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, περφόρμανς και πρόβες, δημιουργικό γραφείο, αίθουσα προβολών και χώρο εικαστικών εγκαταστάσεων. Το bios, επομένως, αποτελεί τον ιδανικό χώρο συνάντησης και δραστηριοποίησης καλλιτεχνών και εκφράζει την πολυμορφία που θέλουμε να πετύχουμε. Ήδη το μπαρ, αποτελεί σημείο συνάντησης και ζυμώσεων των παραγωγών του σταθμού. Προβλέπουμε πολλές νέες ιδέες και συνεργασίες να ξεκινήσουν ακριβώς εκεί! Οι μεγαλύτεροι έρωτες, άλλωστε, από ένα μπαρ ξεκίνησαν!

Γιατί κάποιος να επιλέξει το Radio Reboot;

Γιατί ο σταθμός υπάρχει για τους ακροατές και όχι για τους παραγωγούς. Στο Radio Reboot θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες εκπομπές. Μουσικές εκπομπές με πραγματικό μεράκι για το συγκεκριμένο είδος μουσικής που παρουσιάζουν, εκπομπές που συνδυάζουν μουσική και ποίηση, εκπομπές σατιρικές, εκπομπές που φιλοξενούν μπάντες, συνεντεύξεις καλλιτεχνών και όχι μόνο, εκπομπές με θέμα την επιστημονική έρευνα στην Ελλάδα και φυσικά πολιτιστικές εκπομπές. Σε όλες υπάρχει κάτι ανατρεπτικό, κάτι διαφορετικό από αυτά που έχετε συνηθίσει να ακούτε!

Σύμφωνα με την εμπειρία σας το κοινό της Ελλάδας έχει εξοικειωθεί με τους διαδικτυακούς σταθμούς;

Οι διαδικτυακοί σταθμοί έχουν γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια! Όσο η τεχνολογία μπαίνει όλο και πιο δυναμικά στη ζωή μας, το διαδικτυακό ραδιόφωνο αποκτά φανατικό κοινό. Σήμερα πολύς κόσμος περνά 10 ώρες την ημέρα μπροστά από έναν υπολογιστή και όλη την ημέρα παρέα με ένα κινητό τηλέφωνο! Από αυτή την άποψη πιστεύουμε ότι το διαδικτυακό είναι το ραδιόφωνο του μέλλοντος.

Τι συμβουλές θα δίνατε σε νέους που θα θέλανε να ξεκινήσουν μία παρόμοια δραστηριότητα με τη δική σας;

Στη βράση κολλάει το σίδερο. Βρες μια καλή παρέα και απλώς κάνε το. Το βασικότερο συστατικό είναι η αγάπη για αυτό που κάνεις και η διάθεση για δουλειά. Για να βγει ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, πρέπει να υπάρχει μεράκι και διάθεση. Για να περάσει το μεράκι στον ακροατή, πρέπει να υπάρχει η δουλειά. Με σκληρή δουλειά, έρευνα και προετοιμασία για κάθε εκπομπή, ακροατές και παραγωγοί συμμετέχουν σε μία μυσταγωγική εμπειρία! Από εκεί κι έπειτα, είναι σημαντικό οι άνθρωποι που μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία να ταιριάζουν στη φιλοσοφία και να μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά!

Βρείτε τους

radioreboot.gr

Facebook Page

comments powered by Disqus

Paper Saver

Turn old printouts into a notebook.
25-11-2017 - 06:28
δείτε περισσότερα

SEVEN: The Days Long Gone

Thief-like isometric RPG by ex Witcher developers
24-11-2017 - 18:10
δείτε περισσότερα

R.

Emotional 6-axis life form, from the makers of the OP-1.
24-11-2017 - 17:11
δείτε περισσότερα

Zonerly

A cute timezone mac app for traveller, distributed team
24-11-2017 - 13:18
δείτε περισσότερα

Nebula Alarm Clock

Grow stars while you sleep and fight the urge to hit snooze.
24-11-2017 - 13:16
δείτε περισσότερα

Black Friday Sales Livestream

Real-time stream of Black Friday Cyber Monday weekend sales
24-11-2017 - 12:28
δείτε περισσότερα

Workspaces

Your things well-organized. Ready to open with one click.
24-11-2017 - 10:39
δείτε περισσότερα

Bandwidth Hero

Browser extension which saves data by compressing images
24-11-2017 - 10:35
δείτε περισσότερα

The Ultimate Black Friday Bundle

Discounts from 50+ services in digital and mobile
24-11-2017 - 09:13
δείτε περισσότερα

SaaS Friday

15 awesome SaaS deals for Black Friday
24-11-2017 - 09:10
δείτε περισσότερα