Το Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Reboot Είναι On Αir!

Βρες μια καλή παρέα και απλώς κάνε το! Το βασικότερο συστατικό είναι η αγάπη για αυτό που κάνεις και η διάθεση για δουλειά.


Δημοσίευση : 2014-01-15

Στον Άκη Αναγνωστόπουλο,

Είμαστε μία ομάδα νέων αλλά έμπειρων παραγωγών. Πολλοί από εμάς προέρχονται από τον σταθμό του εργαστηρίου δημοσιογραφίας του Παντείου Πανεπιστημίου Spam Radio, τον οποίο στήσαμε, εκεί πήραμε το βάπτισμα του πυρός και εκεί μάθαμε να αγαπούμε το ραδιόφωνο. Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς αισθανθήκαμε ώριμοι για να κάνουμε το επόμενο βήμα, δηλαδή έναν δικό μας σταθμό. Κάναμε λοιπόν Reboot στο ραδιόφωνο, για να το φτιάξουμε όπως θα θέλαμε να είναι! Η ομάδα πλέον αποτελείται από μουσικούς, ηθοποιούς και άλλους καλλιτέχνες, dj's, ερευνητές (διδάκτορες και υπ. διδάκτορες), δημοσιογράφους.

Πείτε μας λίγα λόγια για το radioreboot.gr

To Radio Reboot είναι η υλοποίηση του οράματος μιας ομάδας παραγωγών για το σύγχρονο web radio. Η μουσική του Reboot δεν έχει "ταμπέλα" αλλά έχει ταυτότητα και η πολυμορφία και πολυσυλλεκτικότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά μας. Το πρόγραμμα του Reboot περιλαμβάνει ζωντανές εκπομπές, ενημέρωση, συζητήσεις, μουσική και πολιτιστικά νέα. Απευθύνεται σε όσους αγαπούν το ραδιόφωνο και «ψάχνονται» στην ενημέρωση και την μουσική. Παράλληλα, θέλουμε να καταργήσουμε την απόσταση μεταξύ παραγωγού και ακροατή. Ο ακροατής να συμμετέχει ενεργά στην εκπομπή και να την συνδιαμορφώνει. Κόντρα στην εσωστρέφεια και στην κατήφεια της εποχής! Η βασική ιδέα είναι Κόλλησες; (στην καθημερινότητα, στα τετριμμένα). Reboot!

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με το BIOS;

Όταν στήναμε το ραδιόφωνο, συζητούσαμε την ιδέα της φιλοξενίας σε έναν χώρο ο οποίος θα μοιράζεται τα στοιχεία του οράματός μας. Το BIOS είναι ένας μεταβλητός πολυ-λειτουργικός χώρος που περιλαμβάνει μπαρ, χώρους για live συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, περφόρμανς και πρόβες, δημιουργικό γραφείο, αίθουσα προβολών και χώρο εικαστικών εγκαταστάσεων. Το bios, επομένως, αποτελεί τον ιδανικό χώρο συνάντησης και δραστηριοποίησης καλλιτεχνών και εκφράζει την πολυμορφία που θέλουμε να πετύχουμε. Ήδη το μπαρ, αποτελεί σημείο συνάντησης και ζυμώσεων των παραγωγών του σταθμού. Προβλέπουμε πολλές νέες ιδέες και συνεργασίες να ξεκινήσουν ακριβώς εκεί! Οι μεγαλύτεροι έρωτες, άλλωστε, από ένα μπαρ ξεκίνησαν!

Γιατί κάποιος να επιλέξει το Radio Reboot;

Γιατί ο σταθμός υπάρχει για τους ακροατές και όχι για τους παραγωγούς. Στο Radio Reboot θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες εκπομπές. Μουσικές εκπομπές με πραγματικό μεράκι για το συγκεκριμένο είδος μουσικής που παρουσιάζουν, εκπομπές που συνδυάζουν μουσική και ποίηση, εκπομπές σατιρικές, εκπομπές που φιλοξενούν μπάντες, συνεντεύξεις καλλιτεχνών και όχι μόνο, εκπομπές με θέμα την επιστημονική έρευνα στην Ελλάδα και φυσικά πολιτιστικές εκπομπές. Σε όλες υπάρχει κάτι ανατρεπτικό, κάτι διαφορετικό από αυτά που έχετε συνηθίσει να ακούτε!

Σύμφωνα με την εμπειρία σας το κοινό της Ελλάδας έχει εξοικειωθεί με τους διαδικτυακούς σταθμούς;

Οι διαδικτυακοί σταθμοί έχουν γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια! Όσο η τεχνολογία μπαίνει όλο και πιο δυναμικά στη ζωή μας, το διαδικτυακό ραδιόφωνο αποκτά φανατικό κοινό. Σήμερα πολύς κόσμος περνά 10 ώρες την ημέρα μπροστά από έναν υπολογιστή και όλη την ημέρα παρέα με ένα κινητό τηλέφωνο! Από αυτή την άποψη πιστεύουμε ότι το διαδικτυακό είναι το ραδιόφωνο του μέλλοντος.

Τι συμβουλές θα δίνατε σε νέους που θα θέλανε να ξεκινήσουν μία παρόμοια δραστηριότητα με τη δική σας;

Στη βράση κολλάει το σίδερο. Βρες μια καλή παρέα και απλώς κάνε το. Το βασικότερο συστατικό είναι η αγάπη για αυτό που κάνεις και η διάθεση για δουλειά. Για να βγει ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, πρέπει να υπάρχει μεράκι και διάθεση. Για να περάσει το μεράκι στον ακροατή, πρέπει να υπάρχει η δουλειά. Με σκληρή δουλειά, έρευνα και προετοιμασία για κάθε εκπομπή, ακροατές και παραγωγοί συμμετέχουν σε μία μυσταγωγική εμπειρία! Από εκεί κι έπειτα, είναι σημαντικό οι άνθρωποι που μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία να ταιριάζουν στη φιλοσοφία και να μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά!

Βρείτε τους

radioreboot.gr

Facebook Page

comments powered by Disqus

Bed and Biscuits

Airbnb for pet sitting. Search for a pet sitter near you 🐶
24-06-2018 - 10:23
δείτε περισσότερα

SpaceX Companion

The unofficial SpaceX companion app 🚀
24-06-2018 - 10:18
δείτε περισσότερα

FireHydrant

A simple incident response tool
24-06-2018 - 07:00
δείτε περισσότερα

snazzyDocs

Publish & Host documentation easily
24-06-2018 - 07:00
δείτε περισσότερα

Roombelt

🏢 Open source and free meeting room display system
24-06-2018 - 07:00
δείτε περισσότερα

snapito

Simple, quick and quality website snapshots
24-06-2018 - 07:00
δείτε περισσότερα

JoyRide

HQ Trivia for Uber, win to get your ride for free!
24-06-2018 - 07:00
δείτε περισσότερα

Cryptee

An encrypted home for your private photos, docs & notes.
24-06-2018 - 07:00
δείτε περισσότερα

AI Central

Learn AI, the social way!
24-06-2018 - 07:00
δείτε περισσότερα

That Gunk On Your Car

Everything you never wanted to know about insects!
24-06-2018 - 07:00
δείτε περισσότερα