Γιώργος Καρτάκης - CRETELEON


Δημοσίευση : 2014-02-04

Ο Γιώργος Καρτάκης στον Άκη Αναγνωστόπουλο,

Πριν ξεκινήσουμε Άκη θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να ευχηθώ κάθε επιτυχία για το 2014. Σχετικά με εμένα λοιπόν… Γεννήθηκα στην Αθήνα και κατάγομαι από τα Χανιά της Κρήτης, τα οποία αγαπώ ιδιαίτερα. Σπούδασα Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου έκανα και το μεταπτυχιακό μου πάνω σε Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Πληροφοριακά Συστήματα. Από πριν ξεκινήσω τις σπουδές μου αλλά και μέχρι σήμερα υπάρχει ενεργός συμμετοχή μαζί με την οικογένειά μου στην καλλιέργεια της οικογενειακής περιουσίας, δηλαδή των ελαιώνων μας στην Κίσσαμο-Χανιών. Η αγάπη και το πάθος για υψηλής ποιότητας βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και η οικογενειακή εμπειρία πάνω στον τομέα μας οδήγησε στην δημιουργία του Creteleon.

Πες μας λίγα λόγια για την εταιρεία σου!

Η ιδέα για το Creteleon μας έχει ξεκινήσει τα τελευταία περίπου 2 χρόνια και πέρασε από διάφορα στάδια και αρκετή έρευνα για να καταλήξουμε στο αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα. Τι είναι όμως το Creteleon?

Το Creteleon είναι το Κρητικό Premium Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο και αποτελεί το «παιδί» της οικογένειάς μας, όπου μοιραζόμαστε το πάθος και την αγάπη μας για το ελαιόλαδο για πάνω από τέσσερις γενιές, με έμφαση σε ποιοτικά και βιολογικά προϊόντα.

Το Creteleon μοιράζεται το μυστικό της Κρητικής μακροζωίας και καλής υγείας, όπου σε μεγάλο βαθμό οφείλονται σε μια διατροφή με το ελαιόλαδο ως βασικό συστατικό. Τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία είναι λόγω του θεμελιώδους ρόλου του ελαιολάδου στην Κρητική διατροφή και τις εξαιρετικά σημαντικές οργανοληπτικές ιδιότητες του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου της Κρήτης σε όλο τον κόσμο.

Η κουλτούρα μας είναι να παρέχουμε μόνο τα καλύτερα παραδείγματα του παγκοσμίως γνωστού Κρητικού ελαιολάδου και επικεντρωνόμαστε σε Υψηλής Ποιότητας προϊόντα ελαιολάδου.

Μερικά επιπλέον στοιχεία για το Creteleon:

  • Βιολογικό, Αφιλτράριστο μέσω εξαγωγής εν ψυχρώ: Έτσι ώστε να διατηρήσουμε όλα τα πολύτιμα συστατικά και την πλούσια γεύση του Creteleon
  • Οξύτητα μικρότερη ή ίση από 0.37 (<=0.37), με φρουτώδη γεύση και ευχάριστο άρωμα
  • Premium, λόγω της υψηλής ποιότητας της παραγωγής κάθε έτους, περιορισμένο αριθμό φιαλών με μοναδικό σειριακό αριθμό και μοναδική εμφάνιση
  • Σχεδιασμός και Συσκευασία: Μοναδική εμφάνιση σχεδιασμένη από τους πολυβραβευμένους Polydorou Design, χωρίς να φοβόμαστε να δείξουμε το Creteleon αλλά ταυτόχρονα το προστατεύουμε στο χειροποίητο πουγκί μας
  • Περιεχόμενο: Το Creteleon συνοδεύεται με τα ακριβή χαρακτηριστικά του περιεχόμενου ελαϊκού χυμού στο μπουκάλι, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι γεύεστε
  • Χαμηλής εκπομπής CO/CO2 παραγωγική διαδικασία, εφαρμόζεται στην «ανατροφή» και συλλογή του Creteleon, συμβάλλοντας έτσι σε ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν

Αυτή την στιγμή δραστηριοποιούμαστε σε Ελλάδα και Κύπρο, με πιο πρόσφατη την συνεργασίας μας με το πρώτο ελληνικό farmer’s market που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες. Παράλληλα είμαστε σε συζητήσεις για την διάθεση του Creteleon σε επιλεγμένα καταστήματα σε Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία.

Πως σας αντιμετωπίζουν στις ξένες αγορές;

Σημαντικό στοιχείο για τις ξένες αγορές έχουν αποδειχθεί τα πιστοποιητικά ποιότητας, τυποποίησης, παραγωγής και διαδικασιών ISO που διαθέτουμε εμείς και οι εμπλεκόμενοι συνεργάτες μας, ώστε να μπορέσουν οι εκτός Ελλάδος και Κύπρου συνεργάτες μας να μας εμπιστευθούν και να προχωρήσουν μαζί μας. Θα ήθελα να σταθώ στην έννοια της λέξης συνεργάτης για εμάς, μιας και ο οποιοσδήποτε κάτοχος του Creteleon θεωρείτε συνεργάτης μας, καθώς μέσα από την κριτική και τα σχόλια μας βοηθάει να εξελισσόμαστε και να βελτιώνουμε το Creteleon και τις διαδικασίες μας.

Πέραν τούτου, οι ξένες αγορές αποζητούν και εκτιμάνε τα υψηλής ποιότητας βιολογικά προϊόντα και παρουσιάζονται αρκετά έτοιμες σε προϊόντα όπως το Creteleon.

Είχατε κάποιες διακρίσεις;

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 έχουμε σκοπό να συμμετάσχουμε σε διεθνείς διαγωνισμούς που έχουμε επιλέξει καθώς πέρυσι δεν προλαβαίναμε τις προθεσμίες για την αποστολή του Creteleon. Παρόλα αυτά που έπονται, ήταν ιδιαίτερη τιμή για το Creteleon που παρουσιάστηκε στο τεύχος Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2014 του “olive magazine”, όπου Διευθυντής Έκδοσης του περιοδικού είναι ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης.

Σας έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση; Με ποιούς τρόπους προσπαθείτε να βγείτε αλώβητος από αυτήν;

Ασφαλώς και μας έχει επηρεάσει η κρίση, καθώς μιλάμε για ένα Luxury & Premium προϊόν, αλλά διατηρώντας τα υψηλά μας δεδομένα και την ποιότητά μας, παράλληλα με την αναζήτηση νέων αγορών ανά τον κόσμο και με σκληρή δουλειά κοιτάμε μπροστά και προχωράμε.

Πώς αντιλαμβάνεστε την ποιότητα;

Πέραν των πιστοποιήσεων και μετρήσεων/αναλύσεων που μπορούν να δώσουν τις πρώτες ενδείξεις ενός ποιοτικού προϊόντος, για εμάς η ποιότητα πρέπει να περιλαμβάνει και τα ακόλουθα γνωρίσματα:

Να εξιτάρει τις αισθήσεις. Μοναδική εμφάνιση, βελούδινη αφή, ιδιαίτερη γεύση, ευχάριστο άρωμα και «φυσικό» ήχο κατά το άνοιγμα της συσκευασίας

Να έχει γίνει με μεράκι και αγάπη. Ένα προϊόν που ο δημιουργός του έδωσε την ψυχή του συνήθως ξεχωρίζει και μεταφέρει αυτά τα συναισθήματα

Απλότητα. Και όχι προχειρότητα, δείχνοντας κατευθείαν τα χαρακτηριστικά του περιεχομένου αλλά και προστατεύοντάς το.

Τι συμβουλές θα δίνατε σε άλλους επιχειρηματίες, σύμφωνα με τις εμπειρίες σας μέχρι τώρα;

  • Να πιστεύουν και να υποστηρίζουν με πάθος το προϊόν τους και να «κοιτάνε» μπροστά
  • Χρειάζεται σοβαρότητα, διαφάνεια και ευθύτητα απέναντι τους πελάτες / συνεργάτες
  • Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, αγορά είναι όλος ο κόσμος και όχι μόνο η χώρα μας
  • Η ενημέρωση και η αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών είναι επιβεβλημένη με την ταχύτητα που τρέχουν οι εξελίξεις

Ποιο είναι το όραμά σας για το μέλλον;

Προσβλέπουμε στην επιτυχή διάθεση του Creteleon σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης (αλλά και εκτός αυτής), καθώς και στην δημιουργία συνοδευτικής γκάμας βιολογικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και χαρακτηριστικών. Επίσης, προσβλέπουμε και στη σύναψη συνεργασιών με παραγωγούς που παράγουν αντίστοιχης υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να αποκτήσετε το δικό σας Creteleon ή και να μάθετε περισσότερα μέσω:

-       Facebook: https://www.facebook.com/creteleon

-       Twitter: https://twitter.com/creteleon

-       Website: http://www.creteleon.com

-       Email: info@creteleon.com

comments powered by Disqus

Fight4.fun

Fight4.fun is an .io styled RTS browser based game.
16-12-2018 - 08:56
δείτε περισσότερα

Link2Sheet

From LinkedIn to Google Sheets!
16-12-2018 - 08:55
δείτε περισσότερα

Quitopia

A motivation + tracker + journal to quit bad habits
16-12-2018 - 08:53
δείτε περισσότερα

Netflix Classic

A chrome extension to fix the Netflix online experience
16-12-2018 - 08:48
δείτε περισσότερα

JW Player

The most powerful and flexible video platform.
16-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Factourism

Bringing you the most fascinating facts of our world
16-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Manga Train

First Manga Reader app for macOS
16-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Impocall

Really useful and simple iOS app to manage your calendar.
15-12-2018 - 08:05
δείτε περισσότερα

Paytouch

POS software to sell, manage and grow your business.
15-12-2018 - 08:02
δείτε περισσότερα

RaterFox for Chrome 2.0

The must-have Chrome extension for movie hunters
15-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα