Συνέντευξη στο Startup.gr: Βασίλειος Κώτσιας - www.e-base.gr


Δημοσίευση : 2014-02-19

Ονομάζομαι Κώτσιας Βασίλειος και είμαι από τον Πειραιά. Είμαι απόφοιτος του ΙΕΚ Ξυνή στον τομέα πληροφορικής & δικτύων με ειδίκευση στον προγραμματισμό (web developing) για την κατασκευή web sites και δυναμικών εφαρμογών.

Η ιδέα της e-base.gr ξεκίνησε όταν από επισκέψεις σε πελάτες έβλεπα την ανάγκη για υπηρεσίες internet πολύ κοντά στα βαλάντια τους και με υψηλά δεδομένα παροχών.

Έτσι λοιπόν γεννήθηκε η ιδέα της «ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων» για αυτό και το e-base.gr σε μια πληθώρα εφαρμογών που μπορεί να γίνουν εργαλεία για κάθε επιχείρηση μικρή ή μεγάλη.

Για αυτό πήραμε τα κατάλληλα εργαλεία και με πολύ δουλειά (ακόμα και ολονύχτια) καταφέραμε να δώσουμε στον κόσμο αυτό που πραγματικά ήθελε , ένα προιόν με λογικό κόστος και συνεχή υποστήριξη , του δώσαμε να καταλάβει τι σημαίνει διαδίκτυο τόσο για αυτόν όσο και για την επιχείρηση του. Του δείξαμε το δρόμο για το δικό του …startup!

Στην πορεία η ομάδα μας εμπλουτίστηκε από γραφίστες , τεχνικούς , πωλητές και συνεχίσουμε να αυξανόμαστε μήνα με το μήνα. Η εταιρεία μας αριθμεί παραπάνω από 400 πελάτες που κάθε μέρα αυξάνονται.

Mερικές ενδεικτικές υπηρεσίες που προσφέρουμε :

-Κατασκευή web site / γραφικών
-Κατασκευή δυναμικών εφαρμογών
-Παροχή domain name & hosting
-ΔΩΡΕΑΝ τεχνική υποστήριξη όλο το 24ωρο (Κυριακές & Αργίες)
-Υποστήριξη Η/Υ – Δικτύων
-Προώθηση Ιστοσελίδων (SEO optimization)

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας?

Ξεκίνησα να δημιουργήσω κάτι μόνος μου γιατί θεωρώ (ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε) ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και με την σωστή και σκληρή δουλειά μπορείς να πετύχεις.

Θεωρώ ότι οι δυνάμεις που κρύβει ο καθένας μέσα του έχουν το «key point» προς τον τελικό αποδέκτη.

Οι εμπειρίες που μάζεψα (και μαζεύω) σε συνάρτηση με την αγορά κάνουν τον κόσμο να θέλει να μπει σε νέες τεχνολογίες φιλικές προς αυτόν , εύχρηστες και γρήγορες.

Αυτό που διαπίστωσα ότι έλειπε από τον κόσμο είναι η γρήγορη και συνεχή υποστήριξη. Εκεί ακριβώς στηρίζεται και η φιλοσοφία της e-base.gr , προσφέρουμε στον κόσμο την πραγματική υποστήριξη (the real support).

Έχουμε στήσει λοιπόν έναν τέτοιο μηχανισμό  όπου ο πελάτης σε ελάχιστα λεπτά και την ίδια ημέρα λαμβάνει υποστήριξη και ενημέρωση στο e-mail του ακόμα και ώρες εκτός γραφείου. Ήθελα με αυτό τον τρόπο να περάσω στην λογική του κόσμου ότι το διαδίκτυο είναι σύμμαχος μας αρκεί κάποιος να του εξηγήσει πως λειτουργεί όλος αυτός ο μηχανισμός , όπως και έκανα!

Με σημαντικά σεμινάρια όπως Google adwords , social media , microsoft cloud platform , oracle business κλπ μεταφέρουμε στον κόσμο την «ιδεολογία» το να δουλεύει γρήγορα και σωστά από οπουδήποτε με συνεχή δική μας υποστήριξη.

Ολη η ομάδα της e-base.gr στηρίζεται σε αυτή την φιλοσοφία και ακριβώς αυτό είναι που εκτιμά ο κόσμος!

Δεν ξέρω αν είναι λίγο ή πολύ αυτό που κάνουμε , ξέρω όμως ότι βελτιωνόμαστε συνεχώς κάθε μέρα με ανοδική πορεία και θεωρώ ότι δώσαμε το startup σε αυτό το κομμάτι των υπηρεσιών μας !

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο (επιχειρήσεις ή ιδιώτες) που θέλουν την κατασκευή του web site τους για το γραφείο ή την επιχείρηση τους ή επιθυμούν να το βελτιώσουν εάν διαθέτουν ήδη.

Με πολύ μικρό κόστος και με συνεχή υποστήριξη από εμάς σε συνάρτηση με τους Ελληνικούς servers σε data center το web portal θα αποκτήσει πραγματικά πολύ υψηλά standard για την δική του ιστοσελίδα.

Το όφελος που μπορεί να έχει κάποιος από τις υπηρεσίες μας είναι καταρχήν ότι στέλνοντας απλά ένα e-mail γνωρίζει αυτόματα ότι κάποιος τεχνικός από την e-base.gr σε λίγα λεπτά θα έχει πραγματοποιήσει την αλλαγή που ζήτησε ή θα του απαντήσει αναλυτικά για την ερώτηση του , χωρίς να χρειαστεί να πάρει τηλέφωνο.

Το μοτίβο που υπήρχε ή υπάρχει σε άλλες εταιρείες “σας έστειλα μια τροποποίηση της σελίδας μου εδώ και 1 εβδομάδα και δεν έχει πραγματοποιηθεί” στην δική μας εταιρεία απλά ΔΕΝ υφίσταται. Σε ελάχιστα λεπτά ο πελάτης έχει ενημερωθεί ότι η αλλαγή του είναι έτοιμη!

Πέρα από αυτό , το πιο σημαντικό όφελος είναι το κοστολόγιο που ξεκίνησε (προ κρίσης) και παραμένει μέχρι και σήμερα και θα παραμείνει για πάντα πολύ χαμηλό.

Οι πελάτες μας πληρώνουν κάτι πολύ χαμηλά και έχουν εκατοντάδες παροχές ΔΩΡΕΑΝ

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Η συμβουλή που έχω να δώσω για όλους τους νέους επιχειρηματίες (και όχι μόνο) είναι να τολμούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο κόσμος έχει ανάγκη από υπηρεσίες και προιόντα σωστά,αληθινά, και φρέσκα.

Οι νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες μπορούν να δώσουν μεγάλη νότα αισιοδοξίας και να φέρουν στην αγορά καινοτόμες ιδέες που πραγματικά θα βοηθήσουν όλους μας.

Δώστε το δικό σας … start up !

comments powered by Disqus

Screen Guru

Take clean screenshots of any website
17-12-2018 - 13:09
δείτε περισσότερα

LocalLink

Find & Join nearby groups to socialize & learn new things
17-12-2018 - 11:44
δείτε περισσότερα

StealthMail

Best-in-class secure email channel solutions 📧🔒
17-12-2018 - 10:41
δείτε περισσότερα

remove.bg

Remove the background of any image 100% automatically
17-12-2018 - 09:14
δείτε περισσότερα

FareFirst

Best meta search tool for booking cheap flights and hotels.
17-12-2018 - 08:29
δείτε περισσότερα

Giftopix

Find the perfect gift in minutes for everyone on your list
17-12-2018 - 08:27
δείτε περισσότερα

Optician Sans

A free font based on the historical eye charts
17-12-2018 - 08:10
δείτε περισσότερα

Tok 1.0

âš¡Instant & Non-Intrusive Calls for Slack
17-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα

Scrola

Create scrolling website screenshots, easily
17-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Costie

Real-time meeting cost calculator.
17-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα