Συνέντευξη στο Startup.gr της ομάδας του IRISena


Δημοσίευση : 2014-03-10

Εμπνευσμένο από την θεότητα της ελληνικής μυθολογίας με καθήκοντα αγγελιοφόρου, Ίρις, το IRISena ξεκίνησε την πορεία του το 2012 από μια ομάδα στελεχών με πολυετή εμπειρία στον σχεδιασμό λύσεων e-business και στον χώρο της πληροφορικής γενικότερα.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα μας αποτελείται από iOS & Android developers, καθώς και στελέχη marketing που έχουν αναλάβει το κομμάτι της προώθησης & επικοινωνίας.

To IRISena είναι εμπορικά διαθέσιμο στην αγορά από τα μέσα του 2013.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας?

Με δεδομένη την προηγούμενη πολυετή εμπειρία στα ψηφιακά μέσα και τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια μας δόθηκε το έναυσμα να αναζητήσουμε νέες τεχνολογικά κατευθύνσεις και ευκαιρίες για ανάπτυξη. Η δημιουργία,  διαχείριση & συνεχής βελτίωση μιας συνδρομητικής υπηρεσίας όπως το IRISena αποτελεί για εμάς μία διαρκή πρόκληση.

To IRISena είναι ένα σύστημα επικοινωνίας και αποστολής ενημερώσεων που επιτρέπει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς κάθε μεγέθους να επικοινωνήσουν με το κοινό-στόχος τους με σκοπό την άμεση, στοχευμένη ενημέρωση και την προβολή των προϊόντων/ υπηρεσιών τους.

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Τo IRISena αποτελεί ένα εργαλείο επικοινωνίας και προώθησης που επιτρέπει την αποστολή νέων, την προώθηση εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων, προσφορών και γενικότερα την αύξηση του user engagement με τη στοχευμένη αποστολή push notifications σε ομάδες αποδεκτών (iOS & Android).

Περιλαμβάνει δύο mobile apps για iOS & Android αντίστοιχα, καθώς και ένα online εργαλείο διαχείρισης, μέσω του οποίου γίνεται η επικοινωνία με τους χρήστες με χρήση push notifications αλλά και η ενημέρωση του περιεχομένου των εφαρμογών.

Το IRISena μπορεί να αξιοποιηθεί από κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που επικοινωνεί συχνά με μεγάλο αριθμό αποδεκτών, όπως:

 • Ξενοδοχεία. Ενημέρωση πελατών για εκδηλώσεις, δραστηριότητες, ώρες λειτουργίας, προσφορές & ενέργειες marketing. Ενημέρωση προσωπικού.
 • Καταστήματα λιανικής. Ενημέρωση πελατών για προσφορές, διαγωνισμούς, προώθηση προϊόντων. Διεξαγωγή προωθητικών διαγωνισμών.
 • Μικρές και μεγάλες εταιρίες. Ενημέρωση εργαζομένων, διοίκησης, πελατών, συνεργατών. Εταιρίες με πολλά υποκαταστήματα που επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης υπαλλήλων και συνεργατών.
 • Εκπαιδευτικούς οργανισμούς (Πανεπιστήμια, σχολεία, φροντιστήρια, ΙΕΚ). Ενημέρωση μαθητών, καθηγητών, γονέων και προσωπικού.
 • Συλλόγους & συνδέσμους (αθλητικούς, ιατρικούς, κλπ). Ενημέρωση μελών σχετικά με εκδηλώσεις, δραστηριότητες, προγράμματα, νέα, ακυρώσεις.
 • Δήμους. Στοχευμένη και άμεση επικοινωνία με τους δημότες, εργαζομένους αλλά και επισκέπτες του Δήμου.


Στα οφέλη της χρήσης του IRISena περιλαμβάνονται τα εξής:

 • Εύκολη στόχευση των μηνυμάτων βάσει ενδιαφέροντος, τοποθεσίας και δραστηριότητας
 • Αποτελεσματική επικοινωνία με προσωπικό που είναι διαρκώς σε κίνηση
 • Άμεση ενημέρωση για την αναγνωσιμότητα των ενημερώσεων από τους αποδέκτες
 • Αρχειοθέτηση των ενημερώσεων για μελλοντική αναφορά
 • Αύξηση του user engagement μέσω της αποστολής σύντομης & ενδιαφέρουσας πληροφορίας
 • Παρουσία της επιχείρησης/οργανισμού στα App Store & Google Play με τη δική της mobile εφαρμογή

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την μελλοντική πορεία του IRISena;

Το λανσάρισμα της υπηρεσίας στην Ελληνική αγορά ήταν μια πολύτιμη πηγή πληροφοριών για τη διερεύνηση των αναγκών των δυνητικών μας πελατών και την προσαρμογή σε αυτές. Ταυτόχρονα ήδη έχουμε ξεκινήσει κάποιες σημαντικές συνεργασίες που μας δίνουν την έμπνευση να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ανάπτυξης και βελτίωσης του IRISena. Παράλληλα έχει γίνει αρχή και με πελάτες στο εξωτερικό.

Μια εξέλιξη που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε είναι η δημοσιοποίηση από το www.eu-startups.com και το European Startup Initiative (esi) λίστας με τα 5 πιο υποσχόμενα ελληνικά startups για το 2014, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το IRISena (http://www.eu-startups.com/2014/01/5-greek-startups-to-look-out-for-in-2014/).

Βασική μας επιδίωξη στο άμεσο μέλλον είναι η καθιέρωση στην ελληνική αγορά και η επικοινωνία με δυνητικούς πελάτες στο εξωτερικό με προώθηση του IRISena αρχικά στην ευρωπαϊκή αγορά.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία είναι σίγουρα ένας δύσκολος δρόμος που απαιτεί γνώση, αφοσίωση, όραμα, αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, προσήλωση στους στόχους σου και αισιοδοξία.

Οι συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά αυτή τη στιγμή σίγουρα δεν είναι οι καλύτερες δυνατές για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, αλλά είναι ακριβώς αυτές οι δυσμενείς συνθήκες που γεννούν πιο εύκολα ευκαιρίες.

Τέλος, τα λάθη και οι αποτυχίες δεν θα πρέπει να μας αποθαρρύνουν αλλά να μας διδάσκουν έτσι ώστε η επόμενη προσπάθεια μας να είναι καλύτερη, μέχρι να φτάσουμε στην επιτυχία.

www.irisena.com

comments powered by Disqus

Tribe of Five

The power of accountability to build better habits
18-09-2018 - 19:00
δείτε περισσότερα

Aircrud

The supercharged development platform for custom tools
18-09-2018 - 19:00
δείτε περισσότερα

Zero

Everything you need to quit smoking, delivered in a kit.
18-09-2018 - 14:09
δείτε περισσότερα

Fathom Analytics PRO

Simple, privacy-focused website analytics
18-09-2018 - 13:11
δείτε περισσότερα

laserDRAW

A fast-paced AR drawing game with friends
18-09-2018 - 12:58
δείτε περισσότερα

Sigstr Pulse

Build the relationships that drive your business.
18-09-2018 - 12:26
δείτε περισσότερα

Enterprise Design Sprints by DesignBetter.Co

Spark collaborative innovation at companies big and small
18-09-2018 - 12:07
δείτε περισσότερα

Flow for iOS

Beautiful, mobile task & project management
18-09-2018 - 11:59
δείτε περισσότερα

RescueTime

Automatically track screen time and build better habits
18-09-2018 - 11:38
δείτε περισσότερα

Hourly Rate Calculator

Find out your ideal hourly rate
18-09-2018 - 11:36
δείτε περισσότερα