Συνέντευξη με τη Νατάσα και τον Ανδρέα Λινό από το PARAMANA.EU


Δημοσίευση : 2014-03-12

Είμαι η Νατάσα και είμαι σχεδόν εντάξει! Σχεδόν, γιατί εν μέσω κρίσης και με τέσσερα παιδιά, αποφασίσαμε να κάνουμε και επιχείρηση! Το εντάξει κολλάει στο ότι δεν έχουμε ακόμα σταματήσει να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε και φυσικά να πιστεύουμε ότι με την ιδέα μας θα κάνουμε τον κόσμο καλύτερο! Σπούδασα Πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανα Μεταπτυχιακό στις «Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση». Τρέχω και δεν φτάνω από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Γεια και από μένα! Είμαι ο Ανδρέας και δόξα το Θεό είμαι ακόμα ζωντανός. Είμαι 34 ετών και από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου κάνω όνειρα για επιτυχημένες δημιουργικές  ιδέες, δουλεύω από τα 14 (...τα καλοκαίρια για χαρτζιλίκι στο μηχανουργείο του παππού), έχω δουλέψει στην Ιταλία, στην Γερμανία, στην Αυστρία, στο Ντουμπάι, στο Άμπου Ντάμπι και έχω ταξιδέψει σε αρκετά σημεία του πλανήτη. Σήμερα, εκτός από την Paramana, έχω την δική μου εταιρεία συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, για κατασκευή μύλων αλευροποιίας και συναφών μηχανημάτων. Είμαι απόφοιτος του Baker College, Flint- Michigan στην διοίκηση επιχειρήσεων και marketing. Αγαπημένο μου μότο: «Δωσ’ μου έξι ώρες να κόψω ένα δέντρο, και θα περάσω τις τέσσερις πρώτες ακονίζοντας το τσεκούρι.» Abraham Linkoln

Εκτός των άλλων, όντας πρωτότοκος γιός πολύτεκνής οικογένειας, δεν μπορώ να μένω σε σπίτι με πολύ ησυχία...κάπου εδώ γνώρισα την Νατάσα και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την συνεργασία μας στην ζωή και απ’ ότι  φαίνεται... και στην δουλειά!

Τι είναι η Paramana?

Η Paramana είναι η πρώτη ολοκληρωμένη πλατφόρμα επικοινωνίας γονέων και babysitters στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, είναι ο χώρος όπου οι Babysitters μπορούν να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ, να καταχωρήσουν συστάσεις και να επικοινωνήσουν, μέσω της φόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων που διαθέτουμε, με τους γονείς των οποίων οι αγγελίες τους ενδιαφέρουν.

Από την άλλη, οι γονείς μπορούν να καταχωρήσουν αγγελίες για τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν και να αναζητήσουν την (τον) κατάλληλο συνεργάτη θέτοντας τα κριτήρια αναζήτησης που επιθυμούν.

Εκτός των παραπάνω, μοναδικό μας πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα αξιολόγησης/κριτικής των babysitters από τους γονείς καθώς και η δυνατότητα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των χρηστών της υπηρεσίας, χαρακτηριστικά που ενισχύουν την ασφάλεια και την αξιοπιστία της Paramana.

Πως σας ήρθε η ιδέα να το κάνετε?

Ήταν μια νύχτα πριν από 2 περίπου χρόνια που απελπισμένα θέλαμε να βγούμε χωρίς παιδιά, αλλά δεν είχαμε άνθρωπο να τα κρατήσει! Ψάχνοντας, διαπιστώσαμε ότι στην Ελλάδα (γιατί στο εξωτερικό τα πράγματα είναι διαφορετικά) η αναζήτηση babysitter είναι μια δύσκολη διαδικασία. Όποιος ενδιαφέρεται για την φύλαξη των παιδιών του, είτε θα ρωτήσει φίλους να του συστήσουν, αν γνωρίζουν κάποια babysitter και είναι διαθέσιμη, είτε θα ψάξουν σε απρόσωπες αγγελίες, είτε θα απευθυνθούν σε ένα σχετικό γραφείο (με όποιο κόστος αυτό συνεπάγεται). Και αν είναι τυχεροί θα βρουν κάποια στιγμή την κατάλληλη. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, ότι θα ήταν ιδανικό αν μπορούσαμε να έχουμε με ένα κλικ πρόσβαση σε πλήρη βιογραφικά babysitters, στην διαθεσιμότητά τους, τις συστάσεις και την αξιολόγησή τους, και επιπλέον να μπορούμε άμεσα να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

Μας πήρε δύο χρόνια για να υλοποιήσουμε την ιδέα μας, αλλά τελικά είμαστε εδώ!

Το Paramana είναι σε έκδοση BETA. Τι σημαίνει αυτό?

Η Paramana δεν είναι απλά ένας ιστότοπος, ούτε καν ένα e-shop. Είναι μια διαδραστική πλατφόρμα επικοινωνίας χρηστών, με πολλά εργαλεία και δυνατότητες. Επιπλέον ,είναι μια καινοτόμα υπηρεσία για τα ελληνικά δεδομένα. Ως εκ τούτου, οφείλει να δοκιμαστεί για να παγιωθεί η μορφή της. Να δοκιμαστεί σε επίπεδο προγραμματιστικών λαθών (bugs), αλλά και σε λειτουργικό επίπεδο, για να καταλήξουμε στο ποιες λειτουργίες της είναι απαραίτητες στο κοινό μας. Γι’ αυτό λανσάραμε την δοκιμαστική (BETA) έκδοση, και ζητάμε αφενός την κατανόησή σας για τυχόν ατέλειες που θα διαπιστώσετε και αφετέρου την βοήθειά σας για να γίνουμε καλύτεροι.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας?

Σαν γονείς (και μάλιστα με αρκετά παιδιά), πιστεύουμε ότι η φροντίδα των παιδιών μας δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη της! Δεν αρκεί να βρούμε απλά μια babysitter, αλλά τον κατάλληλο άνθρωπο που θα κάνει τα παιδιά μας να περνάνε καλά και εμάς να είμαστε ήσυχοι! Εφόσον μια τέτοια υπηρεσία δεν υπήρχε, γιατί να μην την δημιουργήσουμε εμείς;

Ακόμα, έχουμε πολλά σενάρια στο μυαλό μας προς επέκταση των δραστηριοτήτων μας στον τομέα της φροντίδας των παιδιών, η ανταπόκριση στην προσπάθειά μας θα δείξει προς τα πού θα κινηθούμε.

Αντιμετωπίσατε δυσκολίες ως τώρα στην πορεία σας? Αν ναι τι κάνατε και πως προχωρήσατε παρακάτω?

Εννοείται ότι αντιμετωπίσαμε δυσκολίες! Γιατί νομίζετε οτι μας πήρε τουλάχιστον δύο χρόνια για να υλοποιήσουμε την Paramana; Δυσκολίες οικονομικές, δυσκολίες στις λεπτομέρειες του σχεδιασμού, έλλειψη χρόνου για να ασχοληθούμε με το project, αλλά προπάντων σκαμπανεβάσματα όσον αφορά το αν θα έπρεπε να αναλάβουμε την ευθύνη μια νέας επιχείρησης.

Ευτυχώς ο Ανδρέας, που είναι «φύσει και θέσει» επιχειρηματικό μυαλό, επέμεινε να αναλάβουμε το ρίσκο. Από την άλλη, όλοι οι γνωστοί και φίλοι που άκουγαν την ιδέα μας ενθουσιάζονταν, και μας έδιναν κουράγιο να συνεχίσουμε. Είμαστε ακόμα τυχεροί γιατί, η εταιρεία που ανέλαβε τον σχεδιασμό της πλατφόρμας αποδείχτηκαν πολύ καλοί συνεργάτες, και έτσι έφτασε η Paramana στην μορφή που έχει σήμερα.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την πραγματικότητά μας. Όσο μπορούμε κάθε μέρα, έστω και με μικρά βήματα, αλλά να μην εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας. Μας δίνουν έναν σκοπό για να ζούμε, κάτι να προσμένουμε και έναν λόγο για να προσπαθούμε…

«Υποθέτουμε πως η πραγματικότητα είναι αυτό το κουτί που μας βάλανε μέσα, κι όμως σας βεβαιώνω πως δεν είναι έτσι. Ανοίξτε την πόρτα κάποτε και κοιτάξτε τι υπάρχει έξω. Το όνειρο του σήμερα θα είναι η πραγματικότητα του αύριο. Κι όμως έχουμε ξεχάσει να ονειρευόμαστε.»( Λέο Μπουσκάλια / Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Official Website: www.paramana.eu

Facebook: facebook.com/paramana.eu

E-mail: info@paramana.eu

comments powered by Disqus

Fight4.fun

Fight4.fun is an .io styled RTS browser based game.
16-12-2018 - 08:56
δείτε περισσότερα

Link2Sheet

From LinkedIn to Google Sheets!
16-12-2018 - 08:55
δείτε περισσότερα

Quitopia

A motivation + tracker + journal to quit bad habits
16-12-2018 - 08:53
δείτε περισσότερα

Netflix Classic

A chrome extension to fix the Netflix online experience
16-12-2018 - 08:48
δείτε περισσότερα

JW Player

The most powerful and flexible video platform.
16-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Factourism

Bringing you the most fascinating facts of our world
16-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Manga Train

First Manga Reader app for macOS
16-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Impocall

Really useful and simple iOS app to manage your calendar.
15-12-2018 - 08:05
δείτε περισσότερα

Paytouch

POS software to sell, manage and grow your business.
15-12-2018 - 08:02
δείτε περισσότερα

RaterFox for Chrome 2.0

The must-have Chrome extension for movie hunters
15-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα