Συνέντευξη στο Startup.gr: Αναστασία Φρατζεσκάκη (Pizza Bite)


Δημοσίευση : 2014-03-14

Συνέντευξη στη Φωτεινή Βαβίτσα

Η Pizza Bite λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην περιοχή της Καλλιθέας στην Αθήνα, απο την Αναστασία, μια γυναίκα ερωτευμένη με την πίτσα. Όπως δηλώνει κάθε άτομο που ανήκει στο εργατικό της δυναμικό, αλλά όπως συνειδητοποίησα και από μόνη μου, η ποιότητα σε αυτό το μέρος είναι συνειδητή επιλογή και όχι απλά μία εναλλακτική λύση.

Μπορεί, σαν είδος επιχείρησης, μία πιτσαρία να μην έχει κάτι το καινοτόμο και να μας μοιάζει κάτι το κοινότυπο. Ο τρόπος όμως που αντιμετωπίζει η Αναστασία τα πιάτα και τις γεύσεις που προσφέρει, καθώς και η ανάγκη της για διαρκή εξέλιξη και βελτίωση τόσο των γεύσεων όσο και των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθιστούν την Pizza Bite ξεχωριστή και μοναδική στον χώρο της πίτσας και των καταστημάτων delivery.

Τι είναι αυτό που κάνει τις γεύσεις της Pizza Bite να ξεχωρίζουν;

Κατά κύριο λόγο η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε. Η βαρύτητα που δίνουμε στο να προσφέρουμε στον κόσμο ξεχωριστές γεύσεις, μέσα από τις συνταγές που χρησιμοποιούμε για τα πιάτα μας. Από την πρώτη μέρα κάνουμε διαρκώς προσπάθειες ώστε οι συνταγές μας να είναι διαφορετικές και πρωτότυπες.

Βασικός στόχος, μέσα από τον τρόπο που παρασκευάζουμε τα πιάτα μας είναι η γεύση που θα δοκιμάσει ο πελάτης μας να είναι όσο το δυνατόν πιο σπιτική.

Έτσι, το ζυμάρι και η σάλτσα που χρησιμοποιούμε αλλά και η mozzarella είναι από υλικά δοκιμασμένα και τα χρησιμοποιούμε στα πιάτα μας επειδή χαρίζουν πλούσια γεύση, ενώ παράλληλα προσφέρουν και την ανάλογη ποιότητα.

Έχουμε καταφέρει το μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγής ενός πιάτου να είναι από εμάς, να το φτιάχνουμε εμείς και να μη χρησιμοποιούμε έτοιμα υλικά και κατεψυγμένα.

Το σκορδόψωμο μας, για παράδειγμα, για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι, είναι από  δική μας συνταγή που δεν έχει συντηρητικά και έτσι και η γεύση που προκύπτει είναι εξολοκλήρου φυσική.

Επίσης, δε χρησιμοποιούμε έτοιμο, κατεψυγμένο κιμά, τον παρασκευάζουμε εμείς. Εκεί βρίσκεται και όλο το θέμα. Να μην είναι πλαστικό όλο αυτό που προσφέρουμε στον πελάτη. Βλέπεις μετά από καιρό ότι δεν μπορεί να είναι τόσο πολύ χημικά όλα αυτά που μπορεί να προσφέρει ένα κατάστημα delivery. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Αυτό που τρώει ο πελάτης πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιεινό και σπιτικό.

Πως εξασφαλίζετε την ποιότητα των υλικών σας και των πιάτων της Pizza Bite;

Καταρχίν από τον σωστό και διαρκή έλεγχο που γίνεται στα προϊόντα μας. Επίσης και από τους προμηθευτές μας. Για εμάς, οι προμηθευτές μας είναι πάνω από όλα συνεργάτες και για τον λόγο αυτό θέλουμε πάντα να χαρακτηρίζονται και οι ίδιοι από υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία.

Ποιο συγκεκριμένα, για την ποιότητα των προϊόντων μας, αρκεί να αναφέρουμε για το peperoni που χρησιμοποιουμε, το οποίο ειναι μοναδικης γευσης και ποιοτητας, καθότι ανηκει και στην κατηγορια των gourmet προϊόντων. Η καπνιστη barbeque sauce προέρχεται από γνησια αμερικανικη συνταγη. Τέλος, τι να πουμε και για την ιταλικη παρμεζανα, τη γνωστή parmigiano reggiano!

Επίσης, κάτι το οποίο μας έχει ξεχωρίσει είναι η ζύμη που παρασκευάζουμε. Μέσα στα τέσσερα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να κάνουμε πιο ελαφριά τη ζύμη με λιγότερο αλάτι και χωρίς βελτιωτικά. Να μην υπάρχει δηλαδή η βεβιασμένη ωρίμανση αλλά μέσα από τους κατάλληλους τρόπους και την κατάλληλη διαδικασία, να καταφέρνουμε η ζύμη να είναι ελαφριά. Είναι ζύμη ωρίμανσης και όχι ζύμη βεβιασμένης διόγκωσης.

Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο ο καθένας από εμάς θα έπρεπε να δοκιμάσει την pizza της Pizza Bite;

Για να μπορέσει να καταλάβει τη διαφορά, να δοκιμάσει και κάτι το διαφορετικό. Πιστεύω ότι όποιος δοκιμάζει τα πιάτα μας, καταλαβαίνει τη διαφορά. Γιατί πιστεύω ότι αυτό που γίνεται εδώ, αυτή η προσπάθεια με το ζυμάρι και τα υλικά όλα δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι ό,τι το καλύτερο για όποιον θέλει να δοκιμάσει μία πίτσα. Και σε γεύση και στα συστατικά. Και παρόλο που είναι μία πίτσα που μπορείς να την πάρεις μέσα σε 10 λεπτά. Θα απολαύσεις κάθε γεύση και θα αισθανθείς ότι δοκιμάζεις κάτι το σπιτικό.

Ποιοι είναι οι στόχοι και ποιο το όραμα της επιχείρησης;

Πιστεύουμε ότι ο κόσμος που επιλέγει για γεύμα του μία pizza, ή που επιλέγει να παραγγείλει από ένα κατάστημα delivery έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει τα πιάτα του χωρίς να στερείται από την ποιότητα των υλικών, συγκριτικά με το αν θα προτιμούσε κάτι το σπιτικό.

Ο στόχος μας είναι να έχουμε ικανοποιημένους πελάτες, επομένως και πιστούς πελάτες. Να γίνει γνωστή η Pizza Bite όχι σαν κάτι φθηνό, σε όρους ποιότητας, αλλά σαν κάτι σπιτικό και κάτι καλό, το οποίο φυσικά μπορεί να παρέχεται και στην καλύτερη δυνατή τιμή. Τα πιάτα μας θέλουμε να είναι μέσα στο μυαλό των πελατών μας σαν “κάτι το νόστιμό”.

Να διατηρήσουμε την ποιότητα που έχουμε, αλλά από εκεί και πέρα να μη μείνουμε στο ότι είμαστε καλοί, αλλά να βελτιώνουμε ολοένα και περισσότερο τις γεύσεις μας και την υπηρεσία μας. Όραμά μας είναι να γίνουμε περισσότεροι και καλύτεροι.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη ζύμη που χρησιμοποιείτε στα πιάτα σας.

Δίνουμε πολλή αγάπη για αυτή τη ζύμη. Κοιτάμε πάντα να επιλέγουμε τους καλύτερους προμηθευτές σε αλεύρι και οι προμηθευτές μας αυτοί να είναι σταθεροί και γνωστοί για την ποιότητά τους. Από την πρώτη στιγμή που δημιούργησα την Pizza Bite ήθελα να υπάρχει κάτι το διαφορετικό στη ζύμη από τη συνηθισμένη ζύμη που μπορεί να δοκιμάσει ένας καταναλωτής.

Ξεκίνησα λοιπόν σιγά σιγά να ψάχνω. Ζήτησα τη βοήθεια ενός φίλου, που έχει εμπειρία στον χώρο και μου έδωσε κάποιες πληροφορίες, αναζητούσα διαρκώς νέες πληροφορίες, μιλησα με αξιόλογους chef. Μέσα από αυτή τη διαρκή αναζήτηση και τη συζήτηση, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ποιότητα της ζύμης και τη σάλτσα. Θέλω η πίτσα να έχει κάτι το διαφορετικό στο ζυμάρι, ώστε να είναι ευχάριστη και να μην έχεις αυτό το αίσθημα βαρύτητος όταν την καταναλώνεις.

Ποια είναι τα σχόλια που ακούτε από τους πελάτες σας σχετικά με τις γεύσεις την Pizza Bite;

Το 90% των ανθρώπων που έχουν δοκιμάσει τα πιάτα της Pizza Bite αναφέρονται στην ελαφριά ζύμη, και στο ότι δεν τους βάρυνε αφού τη δοκίμασαν. Οι περισσότεροι πιστοί μας πελάτες είναι και απαιτητικοί πελάτες και όμως, είναι πολύ μεγάλη μας χαρά το ότι μένουν ικανοποιημένοι από τις γεύσεις που τους προσφέρουμε.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια, που μας έχει μείνει είναι από έναν πατέρα που μας είπε για το παιδίτου: “Πρώτη φορά βλέπω το γιό μου να κάθεται να τρώει ολόκληρο κομμάτι πίτσαςκαι να τρώει και τέσσερα κομμάτια μάλιστα από αυτή.” Οι γονείς αναφέρουν συνέχεια στο πόσο αρέσει στα παιδιά τους να τρώνε την πίτσα της Pizza Bite.

Κάτι άλλο είναι το ότι τους κάνει εντύπωση πως μπορούν να καταναλώσουν την πίτσα μας και την επόμενη μέρα χωρίς να έχει “μπαγιατέψει” και να έχει “σκληρύνει”, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις.

Τέλος, επειδή βρισκόμαστε και στην κατάλληλη χρονική περίοδο, θα ήθελα να μας αναφέρετε κάποια πράγματα για την περίφημη νηστίσιμη πίτσα της Pizza Bite.

Το κύριο χαρακτηριστικό της νηστίσιμης πίτσας μας είναι ότι δε χρησιμοποιούμε φυτικό τυρί για βάση, αλλά πατάτα. Σαν ιδέα είναι κάτι που προήλθε και πάλι από την ανάγκη του κόσμου. Ο κόσμος έχει ανάγκη να κάνει αποχή από το κρέας και από το τυρί. Η ανάγκη του καταναλωτή πρέπει να είναι πάντα μέσα στο μυαλό μας.

Είχα δοκιμάσει πίτσα που δεν είχε τυρί και παρόλο που “είμαι του τυριού” μου άρεσε. Ψάχνοντας περισσότερο είδα ότι, ακόμη και με το φυτικό τυρί, μία πίτσα δεν μπορεί είναι απόλυτα νηστίσιμη.

Ξέρω ότι δεν υπάρχει νηστίσιμο τυρί και όταν προτείνω κάτι εγώ θέλω να ξέρω ότι όντως είναι έτσι. Όπως όταν με ρωτάνε αν η ζύμη έχει αυγό, εννοείται δεν έχει. Κι όμως δεν είναι δεδομένο.

Η διαφορά μας αυτή τη χρονιά όμως είναι στη σάλτσα της πίτσας και είναι αυτή κάνει τη διαφορά…

Εδώ περισσότερα δε μου αποκάλυψε. Το μυστικό της Αναστασία από εκεί και πέρα είναι καλά κρυμμένο οπότε, εγώ το μόνο που έχω να σας προτείνω είναι να δοκιμάσετε και να δείτε από μόνοι σας ότι, όπως και με τη νηστίσιμη πίτσα όπως και με κάθε άλλο πιάτο που θα δοκιμάσετε, θα δείτε ότι δε θα αισθανθείτε ότι τρώτε ακόμη μία πίτσα…

Pizza Bite on Facebook!

comments powered by Disqus

Impocall

Really useful and simple iOS app to manage your calendar.
15-12-2018 - 08:05
δείτε περισσότερα

Paytouch

POS software to sell, manage and grow your business.
15-12-2018 - 08:02
δείτε περισσότερα

RaterFox for Chrome 2.0

The must-have Chrome extension for movie hunters
15-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα

PowerSong

Find which songs make you run or cycle faster!
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

ListWithMe

Create and share editable lists in iMessage
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Visibly

Nurture a culture of employee advocacy
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Responsive Design Checker

Check how responsive is your website across device sizes
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Git Butler

Automate GitHub pull request & issue workflows
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

SnoozYe

Put Kanye West news to sleep 😴
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Kodi King

Board game of strategy played between friends, family & kids
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα