Συνέντευξη στο Startup.gr: Αλέξης Γεράσης - www.Theatrotrailer.gr


Δημοσίευση : 2014-04-03

Ονομάζομαι Αλέξης Γεράσης και είμαι Creative Director σε διαφημιστική εταιρία.
Δουλεύω στη διαφήμιση από το 1992 αλλά η πιο γόνιμη περίοδος της ζωής μου ήταν όταν έμεινα για 10 μήνες άνεργος.
Μέσα σε αυτό το διάστημα, έγραψα και εξέδωσα δύο βιβλία (Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ, ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ) και ταυτόχρονα παρακολούθησα κάποια σεμινάρια υποκριτικής. Αυτά τα σεμινάρια, αποτέλεσαν το μικρόβιο για την ενασχόλησή μου με το θέατρο.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος σας σε σχέση με το θέατρο;

Προσπαθώντας να ενημερωθώ για τις παραστάσεις από διάφορα site, έβρισκα μεγάλη δυσκολία στο να έχω σφαιρική αντίληψη για το κάθε έργο. Υπήρχαν ελλείψεις και λάθη τόσο από λειτουργικής όσο και από αισθητικής άποψης. Οι τέσσερις τομείς που έπασχαν και συνεχίζουν να πάσχουν όλα τα site, είναι:
1. Η ταξινόμηση των παραστάσεων. Σε κανένα site δεν μπορείς να δεις συνολικά όλες τις παραστάσεις. Μπορείς είτε να περιηγηθείς μία προς μία, είτε να διαβάζεις τους τίτλους των έργων.
2. Δεν υπάρχουν πουθενά ταξινομημένες οι αφίσες των παραστάσεων. Οι αφίσες αποτελούν πολλές φορές ένα μικρό έργο τέχνης και μπορεί ο θεατής να εισπράξει μία πρώτη γεύση από την αφίσα και μόνο. Άλλωστε ένας θεατής συγκρατεί οπτικά την αφίσα και τη συνδέει με το εκάστοτε έργο.
3. Το σημαντικότερο είναι πως σε κανένα μα κανένα site δεν υπάρχουν τα trailer των παραστάσεων μαζεμένα. Ένας θεατρόφιλος μπορεί από το trailer να δει τους ηθοποιούς, να καταλάβει πως είναι τα σκηνικά και τα κοστούμια. Το θέατρο πάνω απ΄όλα είναι εικόνα και το να μην υπάρχουν τα trailer είναι σαν μη δίνει κάποιος σημασία στην εικόνα του θεάτρου.
4. Σε όλα τα site υπάρχουν βαθμολογίες ή κριτικές κοινού. Επειδή όμως ο χώρος του θεάτρου είναι φοβερά ανταγωνιστικός, πολλές από τις κριτικές είναι αποπροσανατολιστικές.

Ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας και λίγα λόγια για το theatrotrailer.gr

Αυτά τα λάθη ήρθε να διορθώσει το Theatrotrailer.gr και το πέτυχε από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στον αέρα. Μέσα σε 3,5 μήνες έχει πάνω από 3.000 φίλους στο facebook ενώ το site μας το επισκέπτονται καθημερινά πάνω από 500 άνθρωποι.
Ήταν ξεκάθαρο πως η δική μου ανάγκη για να ενημερώνομαι για τις παραστάσεις, ήταν ανάγκη σχεδόν όλων των θεατρόφιλων. Μέσα στο Theatrotrailer.gr πρώτα από όλα ο θεατής βλέπει όλες τις θεατρικές παραστάσεις με τις αφίσες τους και τον τίτλο τους. Όταν επιλέξει μία παράσταση, μέσα θα βρει φωτογραφικό υλικό, όλα τα στοιχεία για την παράσταση και το θέατρο αλλά και το trailer της παράστασης. Επειδή πολλές θεατρικές παραστάσεις δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φτιάξουν ένα trailer αναλαμβάνουμε εμείς να το κάνουμε εντελώς δωρεάν. Παραστάσεις στις οποίες δημιουργήσαμε trailer αφιλοκερδώς είναι: "Πατριδογνωσία", "Ο χορός του θανάτου", "BlueRoom", "Περιμένοντας τον Γκοντό", "BedTimeStories", "Αναρχικός Ταπεζίτης", "Το Δηλητήριο" και πολλές άλλες. Γι΄ αυτό και το σλόγκαν του Theatrotrailer.gr είναι Στέγη του Θεάτρου. Γιατί στεγάζουμε το θέατρο και το βοηθάμε να στέκεται στο ύψος που του αξίζει.

Πείτε μας μία δυσκολία που αντιμετωπίσατε, και πώς την ξεπεράσατε;

Μέσα σε αυτούς τους 3,5 μήνες, είναι πολλά τα εμπόδια που εμφανίστηκαν και ακόμα παλεύουμε να τα ξεπεράσουμε. Το να μας εμπιστευτούν τα θέατρα και να μας δώσουν το υλικό τους ήταν πάρα πολύ δύσκολο και επιτεύχθηκε μέσω πολλών επαφών. Προσωπικών ή και τηλεφωνικών. Ακόμα και η δημιουργία ενός trailer που γίνεται δωρεάν, πολλά θέατρα πιστεύουν πως από πίσω κρύβεται κάτι. Μόνο όταν είδαν τη δουλειά μας, τότε πείστηκαν και συνεργάστηκαν μαζί μας. Μας έχουν δώσει συγχαρητήρια και τώρα που μας μαθαίνουν έχουμε γίνει καλοί συνεργάτες.

Στο Theatrotrailer.gr δεν υπάρχουν ούτε αστεράκια ούτε κριτικές και όπως ανέφερα προηγουμένως, πιστεύω ακράδαντα πως μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Μια καλή παράσταση θα μαθευτεί και θα κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα. Όπως φυσικά και μια κακή παράσταση. Δεν θέλουμε το Theatrotrailer.gr να γίνει το βήμα για κακόβουλα σχόλια.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες outthere;

Αυτή τη στιγμή το Theatrotrailer.gr είναι ακόμη στη γέννησή του και ίσως δεν είμαι ο καταλληλότερος να δώσει συμβουλές. Μονάχα ένα μπορώ να πω σε νέους επιχειρηματίες. Όλοι μας μπορεί να έχουμε ιδέες αλλά ελάχιστοι πιστεύουμε πως μπορούμε να τις υλοποιήσουμε και δουλεύουμε γι΄αυτό.

comments powered by Disqus

Impocall

Really useful and simple iOS app to manage your calendar.
15-12-2018 - 08:05
δείτε περισσότερα

Paytouch

POS software to sell, manage and grow your business.
15-12-2018 - 08:02
δείτε περισσότερα

RaterFox for Chrome 2.0

The must-have Chrome extension for movie hunters
15-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα

PowerSong

Find which songs make you run or cycle faster!
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

ListWithMe

Create and share editable lists in iMessage
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Visibly

Nurture a culture of employee advocacy
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Responsive Design Checker

Check how responsive is your website across device sizes
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Git Butler

Automate GitHub pull request & issue workflows
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

SnoozYe

Put Kanye West news to sleep 😴
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Kodi King

Board game of strategy played between friends, family & kids
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα