Συνέντευξη στο Startup.gr: Αναστάσιος Ξανθόπουλος


Δημοσίευση : 2014-06-12

Ονομάζομαι Αναστάσιος Ξανθόπουλος και είμαι από τη Θεσσαλονίκη.Είμαι ηλεκτρονικός υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων, οπώς επίσης web designer - developer.

Από μικρός είχα τάση προς τα ηλεκτρονικά και τους υπολογιστές.Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον πατέρα μου που ήταν ηλεκτρολόγος - ηλεκτρονικός. Σε ηλικία 10 ετών δημιούργησα ένα μικρό ραδιοφωνικό πομπό 4 Watt, με την υποστήριξη και ενθάρρυνση του πατέρα μου.

Η επαφή μου με υπολογιστή ήταν το 1995, όταν είχα δανειστεί για μια εβδομάδα έναν Amstrad CPC464 ο οποίος αποθήκευε τα δεδομένα σε κασσέτα κασετοφωνου !!

Από τότε είχα καταλήξει το τι θα ακολουθήσω...!

Μερικά στοιχεία για την εταιρία σου ;

Η CheapParts Hellas είναι μια εταιρεία με αντικείμενο την πώληση ανακατασκευασμένου επώνυμου πληροφοριακού εξοπλισμού υψηλής ποιότητας.

Οι πελάτες μας είναι όλων των ειδών, από ιδιώτες μέχρι βιομηχανίες.Συγκεκριμένα  αυτό που παρέχουμε είναι μεταχειρισμένος - ανακατασκευασμένος (Refurbished) εξοπλισμός ποιότητας, όπως : η/υ , laptops , monitors, routers , servers κ.α.

Επίσης διαθέτουμε μεγάλη γκάμα από parts τα οποία είναι και μεταχειρισμένα αλλά και καινούργια όπως: σκληροί δίσκοι , μνήμες , LCD screens , μπαταρίες , πληκτρολόγια κ.α.

Κύριες υπηρεσίες / προϊόντα

 1. Ανακατασκευασμένο IT εξοπλισμό υψηλής ποιότητας
 2. Μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών
 3. Υποστήριξη

Γιατι αποφάσισες να ξεκινήσεις δική σου επιχείρηση ;

Το να κάνω την δική μου επιχείρηση ήταν κάτι που πάντα ήθελα ! Η ευκαιρία μού δώθηκε πριν από μερικά χρόνια...που είχα απολύθει από την εταιρεία που εργάζόμουν, ευτυχώς είχα πάρει αποζημίωση και έτσι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για μένα να κάνω αυτό που ονειρευόμουν...τη δική μου επιχείρηση.Το ποσό δεν ήταν μεγάλο αλλά μου αρκούσε να ξεκινήσω... κι έτσι το τόλμησα ! Ένας ακόμα λόγο που ξεκίνησα είναι ότι θέλω να δώσω στο κόσμο να καταλάβει ότι πρέπει να αγοράζει πράγματα τα οποία τα χρειάζεται πραγματικά και τα έχει ανάγκη και όχι ότι τους σερβίρουν οι άλλοι με μόνο σκοπό το κέρδος και τους στόχους τους.

Προσωπικά πάντα έχω στο μυαλό μου την πώληση win to win (κερδίζω - κερδίζεις) η οποία είναι η πιο σωστή και πετυχημένη τακτική.Μέχρι τώρα μου αποδίδει πολύ ικανοποιητικά σε όλες τις συναλλαγές μου με τους πελάτες - συνεργάτες μου, με τους οποίους έχω μακροχρόνια και σταθερή σχέση.

Πιστεύω ότι όλα μπορούν να γίνουν πιο οικονομικά για όλους, ώστε να μπορεί ο καθένας να αγοράσει κάτι στα χρήματα που διαθέτει και πάντα με υψηλή ποιότητα. Αυτός είναι ο σκοπός μου!

Γιατί να προτιμήσει κάποιος ένα ανακατασκευασμένο εξοπλισμό από ένα καινούργιο ;

Αυτή είναι μια ερώτηση που ακούω συχνά, αλλά την απαντώ με ερώτηση του τύπου.....γιατί δουλεία τον χρειάζεστε τον εξοπλίσμο ;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να προτιμήσετε ένα ανακατασκευασμένο εξοπλισμό όπως μερικοί από κάτω :

 1. Για λόγους οικολογίας.Αυτο σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί να παραχθεί ένα νέο προϊόν το οποίο η παραγωγή του θα έχει επίπτωση στο περιβάλλον πχ. κατανάλωση ενέργειας, μόλυνση της ατμόσφαιρας κ.α.
 2. Για λόγους οικονομίας χρημάτων.Ένα ανακατασκευασμένο μηχάνημα έχει χαμηλότερο κόστος, περίπου κατά 40 % της αρχικής του αξίας σε αντίθεση με ένα καινούργιο.
 3. Πραγματική κάλυψη των αναγκών του πελάτη
 4. Αγορά ενός προϊόντος από τους κορυφαίους κατασκευάστες
 5. Εγγύηση 1 έτους

Τα σχέδια σου για το μέλλον της εταιρίας ;

Τα σχέδια μου είναι πολύ απλά.

 1. Να συνεχίσω να έχω ευχαριστημένους πελάτες - συνεργάτες παλιούς και νέους
 2. Να συνεχίσω να έχω ποιοτικά προϊόντα
 3. Να παρέχω ακόμα καλύτερη και πιο ποιοτική υποστήριξη, γιατί για μένα μετράει πολύ η εμπειρία του χρήστη - πελάτη να είναι εξαιρετική !
 4. Να ενισχύσω τον εξαγωγικό τομέα που ακόμα είναι σε βρεφικό στάδιο, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει πολύ καλά.
 5. Ακόμα ένας τομέας που σκέφτομαι και έχω ήδη αρχίσει συζητήσεις με συνεργάτες είναι μια εταιρεία παραγωγής λογισμικού, από έλληνες προγραμματιστές επί το πλείστον.Το λογισμικό που θα παρέχεται θα καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών για απλές εφαρμογές γραφείου, cloud computing, απομακρυσμένη πρόσβαση, web desktop κ.α.

Πιστεύω ότι είναι ανάγκη όσο δηλαδή προχωρεί η τεχνολόγια οι εφαρμογές θα πρέπει να γίνονται πιο απλές στη χρήση που άλλωστε είναι και το ζητούμενο (Thing simple).

Δύο λόγια κλείνοντας

Δε θέλω να σταθώ σε όσα ακούγονται γύρω μας, για κρίση, ανασφάλεια κ.α.

Εγώ θα πω ότι, εάν έχετε μια καλή ιδέα που πιστεύετε ότι αξίζει...τότε τολμήστε !! Πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες και εμπόδια αν όμως περιμένετε να έρθει η κατάλληλη στιγμή....τότε δε θα έρθει ποτέ.

Αν αγαπάτε πραγματικά αυτό που κάνετε, αν πιστεύετε στον εαυτό σας και αν σας κανει να νιώθετε ωραία αυτό που κάνετε, τότε είστε σε καλό δρομο !

ΑΠΟΦΑΣΤΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ + ΣΚΟΠΟΣ + ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ = ΕΠΙΤΥΧΙΑ

comments powered by Disqus

Shoe Leather

Connects publications to writers in towns they want to cover
13-11-2018 - 18:19
δείτε περισσότερα

Radivision

”ESPN for Entrepreneurship” Platform
13-11-2018 - 17:58
δείτε περισσότερα

TriviaMob

Just a dope live game show
13-11-2018 - 16:55
δείτε περισσότερα

Quartz Membership

A new community-driven news platform and membership product
13-11-2018 - 16:38
δείτε περισσότερα

Bon Temps

Organic teas, no artificial flavors or bleaches
13-11-2018 - 15:20
δείτε περισσότερα

Hear Me Out!

Improve your city by sharing, discussing the ideas in public
13-11-2018 - 14:57
δείτε περισσότερα

The Freelancer Toolkit

Collection of tools and services for freelancers
13-11-2018 - 13:15
δείτε περισσότερα

Channels

Send money like text messages in a new multi-currency wallet
13-11-2018 - 13:11
δείτε περισσότερα

Coin2shop

Buy on Ebay and Amazon with crypto-currency 💰
13-11-2018 - 12:55
δείτε περισσότερα

Rendez

Make appointments in a snap 📅🤙
13-11-2018 - 12:53
δείτε περισσότερα