Συνέντευξη στο Startup.gr: Αναστάσιος Ξανθόπουλος


Δημοσίευση : 2014-06-12

Ονομάζομαι Αναστάσιος Ξανθόπουλος και είμαι από τη Θεσσαλονίκη.Είμαι ηλεκτρονικός υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων, οπώς επίσης web designer - developer.

Από μικρός είχα τάση προς τα ηλεκτρονικά και τους υπολογιστές.Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον πατέρα μου που ήταν ηλεκτρολόγος - ηλεκτρονικός. Σε ηλικία 10 ετών δημιούργησα ένα μικρό ραδιοφωνικό πομπό 4 Watt, με την υποστήριξη και ενθάρρυνση του πατέρα μου.

Η επαφή μου με υπολογιστή ήταν το 1995, όταν είχα δανειστεί για μια εβδομάδα έναν Amstrad CPC464 ο οποίος αποθήκευε τα δεδομένα σε κασσέτα κασετοφωνου !!

Από τότε είχα καταλήξει το τι θα ακολουθήσω...!

Μερικά στοιχεία για την εταιρία σου ;

Η CheapParts Hellas είναι μια εταιρεία με αντικείμενο την πώληση ανακατασκευασμένου επώνυμου πληροφοριακού εξοπλισμού υψηλής ποιότητας.

Οι πελάτες μας είναι όλων των ειδών, από ιδιώτες μέχρι βιομηχανίες.Συγκεκριμένα  αυτό που παρέχουμε είναι μεταχειρισμένος - ανακατασκευασμένος (Refurbished) εξοπλισμός ποιότητας, όπως : η/υ , laptops , monitors, routers , servers κ.α.

Επίσης διαθέτουμε μεγάλη γκάμα από parts τα οποία είναι και μεταχειρισμένα αλλά και καινούργια όπως: σκληροί δίσκοι , μνήμες , LCD screens , μπαταρίες , πληκτρολόγια κ.α.

Κύριες υπηρεσίες / προϊόντα

 1. Ανακατασκευασμένο IT εξοπλισμό υψηλής ποιότητας
 2. Μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών
 3. Υποστήριξη

Γιατι αποφάσισες να ξεκινήσεις δική σου επιχείρηση ;

Το να κάνω την δική μου επιχείρηση ήταν κάτι που πάντα ήθελα ! Η ευκαιρία μού δώθηκε πριν από μερικά χρόνια...που είχα απολύθει από την εταιρεία που εργάζόμουν, ευτυχώς είχα πάρει αποζημίωση και έτσι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για μένα να κάνω αυτό που ονειρευόμουν...τη δική μου επιχείρηση.Το ποσό δεν ήταν μεγάλο αλλά μου αρκούσε να ξεκινήσω... κι έτσι το τόλμησα ! Ένας ακόμα λόγο που ξεκίνησα είναι ότι θέλω να δώσω στο κόσμο να καταλάβει ότι πρέπει να αγοράζει πράγματα τα οποία τα χρειάζεται πραγματικά και τα έχει ανάγκη και όχι ότι τους σερβίρουν οι άλλοι με μόνο σκοπό το κέρδος και τους στόχους τους.

Προσωπικά πάντα έχω στο μυαλό μου την πώληση win to win (κερδίζω - κερδίζεις) η οποία είναι η πιο σωστή και πετυχημένη τακτική.Μέχρι τώρα μου αποδίδει πολύ ικανοποιητικά σε όλες τις συναλλαγές μου με τους πελάτες - συνεργάτες μου, με τους οποίους έχω μακροχρόνια και σταθερή σχέση.

Πιστεύω ότι όλα μπορούν να γίνουν πιο οικονομικά για όλους, ώστε να μπορεί ο καθένας να αγοράσει κάτι στα χρήματα που διαθέτει και πάντα με υψηλή ποιότητα. Αυτός είναι ο σκοπός μου!

Γιατί να προτιμήσει κάποιος ένα ανακατασκευασμένο εξοπλισμό από ένα καινούργιο ;

Αυτή είναι μια ερώτηση που ακούω συχνά, αλλά την απαντώ με ερώτηση του τύπου.....γιατί δουλεία τον χρειάζεστε τον εξοπλίσμο ;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να προτιμήσετε ένα ανακατασκευασμένο εξοπλισμό όπως μερικοί από κάτω :

 1. Για λόγους οικολογίας.Αυτο σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί να παραχθεί ένα νέο προϊόν το οποίο η παραγωγή του θα έχει επίπτωση στο περιβάλλον πχ. κατανάλωση ενέργειας, μόλυνση της ατμόσφαιρας κ.α.
 2. Για λόγους οικονομίας χρημάτων.Ένα ανακατασκευασμένο μηχάνημα έχει χαμηλότερο κόστος, περίπου κατά 40 % της αρχικής του αξίας σε αντίθεση με ένα καινούργιο.
 3. Πραγματική κάλυψη των αναγκών του πελάτη
 4. Αγορά ενός προϊόντος από τους κορυφαίους κατασκευάστες
 5. Εγγύηση 1 έτους

Τα σχέδια σου για το μέλλον της εταιρίας ;

Τα σχέδια μου είναι πολύ απλά.

 1. Να συνεχίσω να έχω ευχαριστημένους πελάτες - συνεργάτες παλιούς και νέους
 2. Να συνεχίσω να έχω ποιοτικά προϊόντα
 3. Να παρέχω ακόμα καλύτερη και πιο ποιοτική υποστήριξη, γιατί για μένα μετράει πολύ η εμπειρία του χρήστη - πελάτη να είναι εξαιρετική !
 4. Να ενισχύσω τον εξαγωγικό τομέα που ακόμα είναι σε βρεφικό στάδιο, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει πολύ καλά.
 5. Ακόμα ένας τομέας που σκέφτομαι και έχω ήδη αρχίσει συζητήσεις με συνεργάτες είναι μια εταιρεία παραγωγής λογισμικού, από έλληνες προγραμματιστές επί το πλείστον.Το λογισμικό που θα παρέχεται θα καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών για απλές εφαρμογές γραφείου, cloud computing, απομακρυσμένη πρόσβαση, web desktop κ.α.

Πιστεύω ότι είναι ανάγκη όσο δηλαδή προχωρεί η τεχνολόγια οι εφαρμογές θα πρέπει να γίνονται πιο απλές στη χρήση που άλλωστε είναι και το ζητούμενο (Thing simple).

Δύο λόγια κλείνοντας

Δε θέλω να σταθώ σε όσα ακούγονται γύρω μας, για κρίση, ανασφάλεια κ.α.

Εγώ θα πω ότι, εάν έχετε μια καλή ιδέα που πιστεύετε ότι αξίζει...τότε τολμήστε !! Πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες και εμπόδια αν όμως περιμένετε να έρθει η κατάλληλη στιγμή....τότε δε θα έρθει ποτέ.

Αν αγαπάτε πραγματικά αυτό που κάνετε, αν πιστεύετε στον εαυτό σας και αν σας κανει να νιώθετε ωραία αυτό που κάνετε, τότε είστε σε καλό δρομο !

ΑΠΟΦΑΣΤΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ + ΣΚΟΠΟΣ + ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ = ΕΠΙΤΥΧΙΑ

comments powered by Disqus

BucketListly Photos 2.0

7000+ Free creative common travel photos anyone can use
18-06-2018 - 17:49
δείτε περισσότερα

The Uncomfortable

A collection of deliberately inconvenient everyday objects
18-06-2018 - 13:47
δείτε περισσότερα

Balance Exchange

Exchange Ether and ERC-20 tokens within Balance Manager.
18-06-2018 - 10:30
δείτε περισσότερα

Best Email Scripts

Email scripts that actually get replies 💌
18-06-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

Market Pages

Beautiful marketplace website template for creators
18-06-2018 - 08:46
δείτε περισσότερα

MajorityRules

Live game show where the most popular answer wins
18-06-2018 - 08:45
δείτε περισσότερα

Pilcro - Free Brand Artboards for Google Suite

Get your brand assets in one place. Store and share in Drive
18-06-2018 - 07:42
δείτε περισσότερα

You No Cards

Hide YouTube end cards and channel logo with a single click
18-06-2018 - 07:34
δείτε περισσότερα

World Cup Calendar Blocker

Add lies to your calendar so you can watch the game
18-06-2018 - 07:01
δείτε περισσότερα

Swoup

A digital reward app to automatically save for your goals
18-06-2018 - 07:01
δείτε περισσότερα