Pinobo.com - Χρήστος, Κώστας, Σπύρος και Αποστόλης

Μην φοβάστε να αποτύχετε γιατί κάθε αποτυχία κρύβει πολλά μαθήματα.


Δημοσίευση : 2013-05-13

Ο Χρήστος, ο Κώστας, ο Σπύρος και ο Αποστόλης είναι τέσσερις ανήσυχοι νέοι που έχουν ιδέες, όνειρα και πολλή όρεξη να παλέψουν για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα αυτά! Ακόμα και αν η κρίση έχει επηρεάσει όλους μας σε σημαντικό βαθμό, δεν είναι διατεθειμένοι να τα παρατήσουν, να σταματήσουν να αγωνίζονται και να παραδώσουν τα όπλα. Έτσι τις πρώτες μέρες του 2013, σε ένα καφέ κάπου στη Δάφνη και ενώ το χιόνι έπεφτε στην πρωτεύουσα, συναντήθηκαν για να συζητήσουν γύρω από επιχειρηματικές ιδέες που είχαν και που ήθελαν να τους δώσουν πνοή. Ο Χρήστος "έριξε" μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα για έναapplication το οποίο θα σου έδινε την ελευθερία να έχεις έναν δικό σου, προσωπικό χώρο όπου θα μπορείς ελεύθερα να τοποθετήσεις, να σύρεις, να περιστρέψεις, να μεγαλώσεις ή να μικρύνεις τα πράγματά σου και ό,τι έχει αξία για εσένα, κάτι σαν ένα ψηφιακό φελλοπίνακα ένα πράγμα! Γρήγορα κατάλαβαν ότι το "κλικ" μέσα τους είχε γίνει και "κόλλησαν" με την ιδέα! Ακολούθησαν πυρετώδεις συναντήσεις και skype-meetings όπου "έχτιζαν" το προϊόν. Δουλεύοντας (ακόμη και σήμερα) παράλληλα με τις κανονικές τους δουλειές, που έχουν για να τους συντηρούν -γιατί μόνο αυτό κάνουν- και ο καθένας στον τομέα του, συνεργάστηκαν αρμονικά ώστε να "γεννηθεί" το Pinobo. Ο Κώστας, με την εμπειρία του σε νεοφυείς εταιρίες (startups) και τις ατελείωτες γνώσεις του γύρω από τον προγραμματισμό και την επιχειρηματικότητα, ο Σπύρος με το αστείρευτο σε ιδέες μυαλό και το απίστευτο χέρι που χαρακτηρίζουν την ιδιαίτερη γραφιστική ικανότητά του, ο Αποστόλης, η "φρέσκια" νότα της ομάδας, με ειδίκευση (και "πώρωση"!) στη Στρατηγική και το Μάρκετινγκ και τέλος, φυσικά ο Χρήστος, ο δημιουργός της ιδέας και μαθηματικός guru του προγραμματισμού, όλοι μαζί έχουν καταφέρει μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες ουκ ολίγα πράγματα: Η 2η θέση στο στάδιο της ψηφοφορίας του παγκόσμιου διαγωνισμού της Microsoft "Windows Startup Challenge" με 968 ψήφους και 1376 likes μέσα σε 7 μέρες, η αμφιλεγόμενη συμμετοχή στο Athens Startup Weekend, η επιλογή του pinobo να είναι, αρχικά, ένα από τα δώδεκαstartups που θα συμμετέχουν στο Zerofund (ανάμεσα σε περισσότερα από 150 startups) και έπειτα η πρόκρισή του στις 6 ομάδες που θα διεκδικήσουν στον τελικό την 1η θέση που οδηγεί στην Αμερική και στο 3μηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης "Mind the Bridge" είναι τα "καύσιμά" τους για να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος να "χτίζουν" το όνειρό τους, την τρέλα τους!

Γιατί αποφασίσατε να κάνετε κάτι μόνοι σας? Να επιχειρήσετε με λίγα λόγια

Δεν ήταν πολύ δύσκολη απόφαση για εμάς. Όλοι είχαμε το "μικρόβιο" και μάλιστα ο Κώστας έχει ξανα-επιχειρήσει στο παρελθόν με επιτυχία. Το κενό στην αγορά που εντόπισε πρώτα ο Χρήστος και έπειτα και όλοι μαζί, το know-how της ομάδας και η ευκολότερη πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά που υπάρχει σήμερα χάρη στο Internet έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να πάρουμε την απόφαση.

Τι είναι το pinobo;

Το Pinobo είναι ένα application το οποίο σου επιτρέπει να φτιάξεις το δικό σου προσωπικό social board και να εκφράσεις τη δημιουργικότητα σου. Μπορείς να διακοσμήσεις τον πίνακά σου συνδυάζοντας φωτογραφίες, εικόνες, βίντεο, σημειώσεις, κείμενα,links, pins, χάρτες, widgets κ.α. είτε δικά σου, είτε από το διαδίκτυο, και να φτιάξεις ένα board που να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου. Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις μπορείς να μοιραστείς το board σου με τους φίλους σου και να ανταλλάξετε ιδέες και αντικείμενα!

Πείτε μας λίγα λόγια για το τι μπορεί να κερδίσει ένας χρήστης χρησιμοποιώντας την εφαρμογή σας;

Χρησιμοποιώντας το Pinobo ο χρήστης μπορεί για πρώτη φορά να συλλέξει σε ένα δικό του χώρο (board) πράγματα που έχουν αξία για αυτόν και να οπτικοποιήσει τα συναισθήματά του, τη διάθεσή του και τις σκέψεις του με μεγαλύτερο βάθος και ακρίβεια σε σχέση με αυτά που ήξερε μέχρι τώρα.

Χρειάζεται κάποιος να έχει ειδικές γνώσεις ή είναι βασισμένη η εφαρμογή για όλους;

Όχι. Σκοπός είναι το Pinobo να γίνει μία εφαρμογή φιλική προς τον χρήστη, με την οποία ο μέσος χρήστης να μπορεί εύκολα να εκφράζεται και να επικοινωνεί σκέψεις, ιδέες και διαθέσεις, χωρίς καμιά προαπαιτούμενη γνώση ή εμπειρία. Μοναδική προϋπόθεση είναι η φαντασία, η όρεξη για δημιουργία και επικοινωνία.

Πως μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή σας; Γίνεται μέσω κλασικού υπολογιστή, tablet pc ή μέσω smartphone για παράδειγμα;

Η εφαρμογή τελικά θα είναι cross-device ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση όποτε και από όπου θέλει.

Που μπορεί κάποιος να μοιραστεί αυτά που έχει δημιουργήσει, γίνεται μέσω της δικής πλατφόρμας;

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι ο χρήστης θα μπορεί να μοιραστεί είτε κάποιο από τα boards του, είτε κάποιο συγκεκριμένο αντικείμενο ενός board του (pinable) και αυτό γιατί θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους χρήστες να δημιουργούν και να "ανεβάζουν" δικά τους αντικείμενα-εικόνες και να τις μοιράζονται με τους followers τους. Κάθε χρήστης θα μπορεί να κάνει follow, όχι κάποιον άλλον user γενικά, αλλά συγκεκριμένο board άλλου χρήστη. Αυτό συμβαίνει επειδή το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος έχει κάτι κοινό με κάποιον άλλον (πχ. extreme sports fan) δε σημαίνει αυτόματα ότι έχουν γενικά τα ίδια ενδιαφέροντα.  Άρα σκοπός είναι μέσω του Pinobo να συνδεθείς απευθείας και επί της ουσίας με κάποιον άλλον χρήστη με βάση το κοινό σας ενδιαφέρον γύρω από κάποιο θέμα.

Και για να απαντήσουμε και στην ερώτησή σας, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί τα πράγματά του (boards ή pinables) είτε στο Pinobo, είτε στο Facebook ή στο Twitter.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Πρώτος στόχος είναι να κάνουμε το κόσμο να αναγνωρίσει τη δυναμική του Pinobo και να το δοκιμάσει. Στο μέλλον οραματιζόμαστε το Pinobo σαν μία πλατφόρμα, πάνω στην οποία ο κάθε χρήστης, είτε είναι ιδιώτης, είτε εταιρία ή ίδρυμα , είτε επαγγελματίας, να μπορεί να βρίσκει το δικό του λόγο να χρησιμοποιεί το Pinobo.

Πείτε μας μια δυσκολία που συναντήσατε και πως την αντιμετωπίσατε!

Τεχνικά η σημαντικότερη δυσκολία είναι η χρήση πολυμεσικού (multimedia) υλικού με ταυτόχρονη υποστήριξη των δημοφιλέστερων λειτουργικών συστημάτων και συσκευών προσφέροντας ομοιόμορφη εμπειρία στους χρήστες. Αυτό το λύσαμε επιλέγοντας τις κατάλληλες τεχνολογίες σε συνδυασμό με την προηγούμενη εμπειρία μας.

Εμπορικά η σημαντικότερη δυσκολία είναι ότι μια πλατφόρμα σαν το pinobo έχει άπειρες χρήσεις αλλά αυτό είναι πρακτικά αδύνατο να επικοινωνηθεί. Η λύση είναι η διαδοχική εστίαση σε συγκεκριμένες αγορές - τρόπους χρήσης.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Πρώτα από όλα πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν βρει την κατάλληλη ομάδα για να επιχειρήσουν. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει "χημεία" και κοινό όραμα. Έπειτα χρειάζεται επιμονή ,τόλμη, υπομονή, προγραμματισμός, θέληση και πολλές θυσίες.

Μην φοβάστε να αποτύχετε γιατί κάθε αποτυχία κρύβει πολλά μαθήματα.

Βρείτε τους

Website: info.pinobo.com

Join: www.facebook.com/pinobocom

Follow: twitter.com/pinobocom

Linkedin: www.linkedin.com/company/2924181?trk=tyah

comments powered by Disqus

Shoe Leather

Connects publications to writers in towns they want to cover
13-11-2018 - 18:19
δείτε περισσότερα

Radivision

”ESPN for Entrepreneurship” Platform
13-11-2018 - 17:58
δείτε περισσότερα

TriviaMob

Just a dope live game show
13-11-2018 - 16:55
δείτε περισσότερα

Quartz Membership

A new community-driven news platform and membership product
13-11-2018 - 16:38
δείτε περισσότερα

Bon Temps

Organic teas, no artificial flavors or bleaches
13-11-2018 - 15:20
δείτε περισσότερα

Hear Me Out!

Improve your city by sharing, discussing the ideas in public
13-11-2018 - 14:57
δείτε περισσότερα

The Freelancer Toolkit

Collection of tools and services for freelancers
13-11-2018 - 13:15
δείτε περισσότερα

Channels

Send money like text messages in a new multi-currency wallet
13-11-2018 - 13:11
δείτε περισσότερα

Coin2shop

Buy on Ebay and Amazon with crypto-currency 💰
13-11-2018 - 12:55
δείτε περισσότερα

Rendez

Make appointments in a snap 📅🤙
13-11-2018 - 12:53
δείτε περισσότερα