Αντώνης Αργυρός - Mageca

Να βγουν έξω από την πεπατημένη και να τολμήσουν να κάνουν αυτό που πιστεύουν. Όταν αποτύχουν να συνεχίσουν πιο δυνατά και με περισσότερη επιμονή . Στην πορεία να μην ακούν τους "ειδικούς" και όσους τους λένε ότι αυτό που θέλουν δεν γίνεται. Να απολαύσουν


Δημοσίευση : 2013-04-11

Στα 18 ίδρυσα μαζί με τα 2 μου αδέλφια Σταμάτη και Σπύρο την εταιρεία αθλητικών καταστημάτων Sportmania. Σήμερα μετά απο 14 χρόνια έχουμε 5 φυσικά καταστήματα αθλητικών ειδών στην Αθήνα , το πρώτο ηλεκτρονικό αθλητικό κατάστημα της χώρας από το 2006 ( www.e-sportmania.gr ) και το δικό μας label αθλητικής ένδυσης "Evagon".  Αυτή τη περίοδο ετοιμάζουμε έναν νέο τρόπο  πώλησης που θεωρούμε οτι θα φέρει την επανάσταση στο χώρο του λιανικού εμπορίου , spin off του οποίου είναι το Mageca.
Παράλληλα είμαι ενεργό μέλος στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό  "Scify" (
www.scify.org) που στόχο έχει να αναπτύσσει κορυφαία προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και να τα διανέμει δωρεάν.
Αυτό όμως που με κινητοποιεί και με κρατάει ξύπνιο τα βράδια είναι οι 2 μου γιοι και οι προετοιμασίες για τον ερχομό του τρίτου.

Λίγα λόγια για το Magenca

Το mageca είναι ένα marketplace για εφαρμογές και παιχνίδια που βασίζονται στην αναγνώριση κίνησης και στις φωνητικές εντολές. Είναι το πρώτο  app store για εφαρμογές και παιχνίδια που χρησιμοποιούν  hardware όπως είναι το Kinect και το leap motion μέχρι μια απλή 2d camera.

Πως ξεκίνησε η ιδέα του Mageca.com, είστε λάτρης των παιχνιδιών να φανταστούμε;

Το Mageca προέκυψε μέσα από την προσπάθεια που κάνουμε να αλλάξουμε τον χώρο του λιανικού εμπορίου. Πιο συγκεκριμένα ένα κομμάτι που αναπτύσσουμε έχει να κάνει με την δημιουργία ενός virtual fitting room μέσα στα καταστήματα . Είδαμε λοιπόν από πρώτο χέρι τις πραγματικά εντυπωσιακές προοπτικές που υπάρχουν και θέλαμε να επενδύσουμε περισσότερο. Το Mageca είναι το πρώτο εργαλείο που δημιουργήσαμε προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς ύστερα από την σχετική έρευνα που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε το  μεγάλο κενό στον συγκεκριμένο χώρο.

Πείτε μας λίγα λόγια για την αναγνώριση της κίνησης, είναι κάτι πιο διαδραστικό για τους χρήστες των παιχνιδιών;

Το Mageca δεν αφορά μόνο τον χώρο της αναγνώρισης κίνησης αλλά τον ευρύτερο χώρο του HCI ( Human Computer Interaction ). Πιστεύουμε ότι συντελείται μια επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί ο άνθρωπος με τις πάσης φύσεως έξυπνες συσκευές . Η επικοινωνία με τους υπολογιστές , τα smartphones , τα tablets , τις έξυπνες τηλεοράσεις , τα έξυπνα αυτοκίνητα , τα έξυπνα γυαλιά και πολλά άλλα που σύντομα θα δούμε  γίνεται πιο απλή και πιο φυσική , όπως λέμε γίνεται ανθρώπινη ( για αυτό το moto μας είναι - INTERACT HUMANLY-).Μπορεί ο καταλύτης να προέκυψε απο τον χώρο των παιχνιδιών μέσω του Kinect αλλά πλέον δεν υπάρχει τομέας που να μην χρησιμοποιεί τέτοιου είδους τεχνολογία.

Επίσης είστε ιδρυτής του e-sportmania.gr, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει άνοδο παρά την κρίση, πείτε μας λίγα λόγια για το χώρο αυτό.

Από το 2006 που ξεκινήσαμε την λειτουργία μέχρι σήμερα οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι συνεχώς ανοδικοί. Ο κόσμος έχει εξοικειωθεί πλέον με τις ηλεκτρονικές αγορές και δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Το μέγεθος της αγοράς πιστεύουμε ότι είναι ακόμα μικρό  και ευελπιστούμε τα επόμενα χρόνια να συνεχιστεί αυτή η ανάπτυξη.

Διαθέτετε και φυσικά καταστήματα με το λογότυπο Sportmania, πόσο δύσκολο είναι να διαχειρίζεσαι δύο αγοραστικά κοινά, παρότι οι 2 αυτοί τρόποι είναι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους

Μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας έχουμε καταφέρει να προσαρμόσουμε κατάλληλα την προσέγγιση μας και να εξυπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους καταναλωτές. Το μέλλον πιστεύουμε οτι θα δημιουργηθεί μέσα από την μίξη των δυο αυτών λογικών και όπως ανέφερα ετοιμάζουμε ήδη το επόμενο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πείτε μας μια δυσκολία που αντιμετωπίσατε και πως την αντιμετωπίσατε

Οποιοσδήποτε ζει  στην Ελλάδα του 2013 και έχει μια επιχείρηση καταλαβαίνει το μέγεθος των καθημερινών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε. Δεν θα ήθελα όμως να σταθώ στις  δυσκολίες αλλά στον τρόπο  που επιλέγει ο καθένας μας να τις αντιμετωπίσει. Η δική μας απάντηση λοιπόν είναι η δημιουργία και η ανάπτυξη νέων και πρωτοποριακών project όπως είναι το Mageca . 'Όπως συνηθίζουμε να λέμε το mageca είναι μια ΕΛ LEAN startup. Μια lean startup που γεννιέται στην Ελλάδα της κρίσης και προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα της παγκόσμιας κοινότητας.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Να βγουν έξω από την πεπατημένη και να τολμήσουν να κάνουν αυτό που πιστεύουν. Όταν αποτύχουν να συνεχίσουν πιο δυνατά και με περισσότερη επιμονή . Στην πορεία να μην ακούν τους "ειδικούς" και όσους τους λένε ότι αυτό που θέλουν δεν γίνεται. Να απολαύσουν το ταξίδι.

Βρείτε τους

Page: mageca.com

join: www.facebook.com/pages/Mageca

follow: twitter.com/MagecaLabs

comments powered by Disqus

Pelican Trading

Trade, chat, earn, all on the go
14-12-2018 - 11:03
δείτε περισσότερα

Minimal Google Analytics Snippet

A simple snippet for tracking page views on your website.
14-12-2018 - 08:55
δείτε περισσότερα

List and Invite

Create an event, make a wishlist and share it with guests
14-12-2018 - 08:53
δείτε περισσότερα

Togetheo

Meet people nearby, who share your interests 🌍
14-12-2018 - 08:22
δείτε περισσότερα

Emojious

Icons to express ideas, tones and emotions.
14-12-2018 - 08:03
δείτε περισσότερα

Forge

Open source code snippets tool - designed for ease of use.
14-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα

B12 Website Editor 2.0

Simple to use, AI powered website builder💥
14-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα

Kattana Beta

All-in-one crypto trading terminal
14-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα

Amp My Site

Unlimited autogenerated AMP pages for your static sites
14-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

kiwiHR

Simply efficient HR software
14-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα