Ζερβακάκη Μαρία – Ζερβάκη Ράνια, ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Ε-Νευροανάδραση

Βασικό σημείο στη δημιουργία μια εταιρείας είναι να ξέρεις τι θες να δημιουργήσεις και ποιος είναι ο σκοπός της εταιρείας. Επίσης, να υπάρχουν ξεκάθαροι αλλά παράλληλα ευέλικτοι στόχοι.


Δημοσίευση : 2013-03-28

Εμείς, Ράνια και Μαρία, οι ιδιοκτήτριες του ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Ε – Νευροανάδραση, μπήκαμε πριν από 5,5 χρόνια (τυχαία την ίδια περίοδο) ως άγνωστες σε δύο διαφορετικά υποκαταστήματα μίας εταιρείας. Η μία στην Κρήτη, η άλλη στην Αθήνα. Μετά από δύο χρόνια με κοινή πορεία σε διαφορετική όμως πόλη, η συνεργασία συνεχίστηκε στο ίδιο υποκατάστημα. Έτσι, μέσα σε 1,5 περίπου χρόνο δέσαμε επαγγελματικά και αποφασίσαμε πως αυτή τη δυναμική έπρεπε να τη θέσουμε στα όρια μίας δικής μας εταιρείας. Λίγες μέρες πριν συμπληρώσουμε 4 χρόνια στην εταιρεία, δηλώσαμε παραίτηση και αρχίσαμε να φτιάχνουμε το δικό μας Κέντρο.

Η εταιρεία μας είναι Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παίδων Ενηλίκων και έχει ως κύριο τομέα δράσης και εξυπηρέτησης τον κλάδο της Νευροανάδρασης.

Η εταιρεία μας λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2011. Κοινός μας παρανομαστής είναι η Νευροανάδραση, και έπειτα η κάθε μία από εμάς, πλαισιώνει το Κέντρο με διαφορετικές αλλά και κοινές γνώσεις, που συνεχώς εξελίσσονται. Στον κλάδο μας, άλλωστε, δε σταματάς ποτέ να διαβάζεις, να παρακολουθείς, να ακούς και να σκέφτεσαι.

Κύριες Υπηρεσίες/ Προϊόντα

Η Νευροανάδραση είναι μια καινοτόμα και ελπιδοφόρα μέθοδος, η οποία ανήκει στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των νευροεπιστημών, και υπόσχεται να βοηθήσει στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης παθολογιών που σχετίζονται με δυσλειτουργίες του εγκεφάλου. Για το λόγο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των αγχωδών διαταραχών, όπως οι προσβολές πανικού, οι φοβίες, το σύνδρομο μετατραυματικού στρες, το γενικευμένο άγχος, σε διαταραχές της διάθεσης, όπως η κατάθλιψη και η διπολική διαταραχή, και στη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα. Έχει επίσης θετικά

αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των ημικρανιών, των διαταραχών ύπνου, και συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση των συμπτωμάτων παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές αλλά και ασθενών που εμφανίζουν νευρολογικές παθήσεις, όπως άνοια, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία ή αναρρώνουν από ισχαιμικά επεισόδια ή εγκεφαλικές κακώσεις.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνες σας;

Όπως συμβαίνει με όλες τις εμπειρίες μάθαμε και από τους καλούς και από τους κακούς χειρισμούς πάνω στις εταιρείες που είχαμε εργαστεί η κάθε μια ξεχωριστά αλλά και εκεί που είχαμε εργαστεί και οι δύο μαζί.

Έτσι λοιπόν, ότι θεωρούσαμε πως έπρεπε να αλλάξει, να αναπτυχθεί, να πλαισιωθεί, να δημιουργηθεί έγινε η αρχή του σχεδίου για τη δική μας εταιρεία. Από την τεχνολογία της Νευροανάδρασης μέχρι και το χρώμα που θα έχει ο τοίχος, τι ίντσες θα είναι η οθόνη, αλλά και τι περιοδικά θα είναι στον έξω χώρο, τι χαλάκι θα έχει η εξώπορτα, πόσο αναπαυτική ή όχι θα πρέπει να είναι η πολυθρόνα εκπαίδευσης, όλα αυτά από πίσω τους έχουν εμάς. Τη Ράνια και τη Μαρία. Πιστέψαμε στις δυνάμεις μας, βλέπαμε ότι μπορούσαμε να σταθούμε στα πόδια μας και να βάλουμε το δικό μας στίγμα στον κλάδο εργασίας μας. Θέλαμε να αλλάξουμε πράγματα και να αναπτύξουμε διαδικασίες που δε μπορούσαμε να τις κάνουμε ως υπάλληλοι. Επιπλέον βλέπαμε την κρίση να μας κατακλύζει και θεωρήσαμε καλύτερο να κολυμπήσουμε μόνες μας στα βαθιά παρά να μας αναγκάσουν άλλοι να να το κάνουμε.

Έχουμε καταφέρει ένα μιση χρόνο μετά την έναρξη της δικής μας εταιρείας να είμαστε υπερήφανες για τον κύκλο εμπιστοσύνης που έχουμε δημιουργήσει μεταξύ των εξυπηρετούμενών μας. Αυτός ο κύκλος από τους πρώτους κιόλας μήνες λειτουργίας της εταιρείας, την κατέστησε μέσα στις πρώτες του τομέα της Νευροανάδρασης στον Ελλαδικό χώρο. Το μεγαλύτερο εύρος του πελατολόγιου μας έρχεται από άλλους ευχαριστημένους πελάτες.

Ούτε μία μοναδική στιγμή δεν έχουμε μετανιώσει για αυτό το άνοιγμα. Και αυτό επειδή πραγματικά ήταν άνοιγμα! Ελευθερία κινήσεων. Δε θα λέγαμε ότι ήταν τεράστιο το ρίσκο. Οι κινήσεις μας είχαν υπολογισθεί αρκετά καλά πριν το άνοιγμα των πορτών της εταιρείας αλλά και πάλι μέσα στην Ελλάδα της κρίσης θα μπορούσαμε να μέναμε απλοί υπάλληλοι όπως πολλοί από τους δικούς μας ανθρώπους μας προέτρεψαν να κάνουμε «μέχρι να περάσει η Ελλάδα την κρίση». Ευτυχώς, ακούσαμε το ένστικτο και τις δυνατότητές μας. Άλλωστε, το γεγονός ότι εργαζόμαστε σε ένα καινοτόμο κλάδο είναι από μόνο του πλεονέκτημα.

Βρείτε τους

Page: www.kepsype-nevroanadrasi.gr

join: www.facebook.com/kepsype.nevroanadrasi

follow: twitter.com/NFB8

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Βασικό σημείο στη δημιουργία μια εταιρείας είναι να ξέρεις τι θες να δημιουργήσεις και ποιος είναι ο σκοπός της εταιρείας. Επίσης, να υπάρχουν ξεκάθαροι αλλά παράλληλα ευέλικτοι στόχοι.

Κατά τη γνώμη μας, η καινοτομία και η ποιότητα στις παροχές υπηρεσίας είναι βασικά σημεία που θα πρέπει να σταθεί ο καθένας πριν ξεκινήσει μία οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα. Επιπλέον αν και πολυχρησιμοποιημένη η φράση «το να σου αρέσει αυτό που κάνεις» είναι βασική αρχή για εμάς, τουλάχιστον. Να σου αρέσει αυτό που κάνεις λοιπόν και να μπορείς να το υποστηρίζεις, συνεχώς και αδιαλείπτως.

Δεν υπάρχει δρόμος χωρίς δυσκολίες, θέλει τόλμη και να αντέχεις να μαθαίνεις από τα λάθη που τυχόν βρεθούν στο δρόμο σου. Το θετικότερο από τα θετικά είναι να μπορείς να γυρίσεις μία αρνητική κατάσταση με το μέρος σου. Να μάθεις από αυτήν. Όλα στην αρχή, θα γίνουν με κόπο και με προσπάθεια αλλά σίγουρα αξίζει να κάνεις κάτι για εσένα, να προσπαθείς για τα δικά σου όνειρα και να τα βλέπεις να πραγματοποιούνται.

comments powered by Disqus

Screen Guru

Take clean screenshots of any website
17-12-2018 - 13:09
δείτε περισσότερα

LocalLink

Find & Join nearby groups to socialize & learn new things
17-12-2018 - 11:44
δείτε περισσότερα

StealthMail

Best-in-class secure email channel solutions 📧🔒
17-12-2018 - 10:41
δείτε περισσότερα

remove.bg

Remove the background of any image 100% automatically
17-12-2018 - 09:14
δείτε περισσότερα

FareFirst

Best meta search tool for booking cheap flights and hotels.
17-12-2018 - 08:29
δείτε περισσότερα

Giftopix

Find the perfect gift in minutes for everyone on your list
17-12-2018 - 08:27
δείτε περισσότερα

Optician Sans

A free font based on the historical eye charts
17-12-2018 - 08:10
δείτε περισσότερα

Tok 1.0

âš¡Instant & Non-Intrusive Calls for Slack
17-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα

Scrola

Create scrolling website screenshots, easily
17-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Costie

Real-time meeting cost calculator.
17-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα