Δαμιανός Καραλής - SongReal

Θέλει επιμονή και ρίσκο για να μπορέσεις να κάνεις την ιδέα σου να ζωντανέψει και πιστέψτε με ότι η ικανοποίηση το να την δεις να παίρνει ζωή δεν συγκρίνεται με τίποτα.


Δημοσίευση : 2013-02-26

Ονομάζομαι Δαμιανός Καραλής και είμαι web developer με σπουδές σχετικές και κυρίως με πολυετή αναζήτηση και εργασία στο τεράστιο αλλά μαγικό χώρο της ανάπτυξης διαδικτυακών εφαρμογών. Είναι χαρά μου που ανήκω στην ομάδα του songreal, σαν συνιδρυτής και CCO της ελληνικής startup εταιρείας μας μαζί με τον Δημήτρη Βακερλή(CTO) και τον Στάθη Κάσσιο (CEO).

Τι είναι το SongReal?

Αρχικά θα σας αναφέρω με λίγα λόγια την προέλευση του ονόματος Songreal.

Προέρχεται από την λέξη Sangreal η οποία είναι πανάρχαιη. Με την πάροδο των αιώνων εξελίχτηκε, άλλαξε μορφή, πήρε ένα πιο σύγχρονο όνομα. Πρόκειται για το Γκράαλ, το άγιο Δισκοπότηρο.Η αναζήτηση του είναι κάτι που αποτελεί μυστήριο. Επηρεασμένοι λοιπόν από όσα ανέφερα η ομάδα μας, έδωσε στο startup μας την ονομασία songreal, παρομοιάζοντας την ελληνική μουσική και την αναζήτησης της, με το Γκράαλ.

Είναι λοιπόν μία on demand πλατφόρμα αναπαραγωγής ελληνικής μουσικής, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν τις playlists τους και να έχουν μία cloud εφαρμογή για να τους ακολουθεί παντού και να τους δίνει ένα πολύ διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της αναπαραγωγής μουσικών κομματιών με ποιότητα και με νόμιμο τρόπο. Απευθύνεται σε κάθε Έλληνα ή καλύτερα σε κάθε λάτρη της ελληνικής μουσικής ανά τον πλανήτη δίνοντας του μία μουσική βιβλιοθήκη της απέραντης ελληνικής μουσικής από το βάθος χρόνων μέχρι και σήμερα.

Είναι Δωρεάν?

Θα το χαρακτήριζα με τον όρο freemium service. To μόνο που χρειάζεται είναι να πραγματοποιήσουν μία εγγραφή και έχουν πρόσβαση σε κάθε χαρακτηριστικό της πλατφόρμας μας.

Πως και αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το χώρο της μουσικής?

Είμαστε όλοι μουσικόφιλοι και έχουμε σε κάθε φάση της ζωής μας της μουσική να μας ακολουθεί.Ο ένας βέβαια εκ των ιδρυτών(Στάθης) της εταιρείας, ασχολείται χρόνια με τον χώρο της μουσικής με μουσικές γνώσεις αλλά και μετά από σπουδές που έκανε στο εξωτερικό στο τομέα των ψηφιακών μουσικών υπηρεσιών όπου έλαβε αρκετά ερεθίσματα, τα οποία τα μετέφερε σε εμάς, πραγματοποιώντας τελικά την songreal.

Έτσι συνδυάζοντας τις γνώσεις σε web εφαρμογές εγώ και ο Δημήτρης καθώς και την μουσική παιδεία αλλά και γνώση σχετικά με τις ψηφιακές μουσικές υπηρεσίες από τον Στάθη καταλήξαμε στην υλοποίηση της πλατφόρμας.

Αναζητάτε συνεργασίες ? Και αν ναι τι τύπου ?

Οι συνεργασίες είναι βασικό συστατικό της συνταγής για μία πετυχημένη εταιρεία, ακόμα περισσότερο σε μία εποχή που οι συγκυρίες αλλά και οι ευκαιρίες είναι περιορισμένες.

Η songreal λοιπόν είναι ανοιχτή σε κάθε μορφή συνεργασίας, με κριτήρια την ορθή ανάπτυξη της, τις ανάγκες που έχει σαν μία startup εταιρεία τώρα στο ξεκίνημά της αλλά και στις ανάγκες που θα δημιουργηθούν στο μέλλον.

Πείτε μας μια δυσκολία που συναντήσατε και τι κάνατε για να την αντιμετωπίσετε.

Οι δυσκολίες είναι πολλές και προσπαθούμε να βρίσκουμε γρήγορους και αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης. Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο νου σαν δυσκολία ήταν η απίστευτη γραφειοκρατεία και γενικότερα το χάος στην κρατική μηχανή για να μπορέσεις να μπεις στον επιχειρηματικό κόσμο. Επίσης η δυσκολία μας αλλά προπαντώς στοίχημα μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο ακούσματος και αναζήτηση της μουσικής που μέχρι τώρα είναι διαδεδομένος στην χώρα.

Τι συμβουλές δίνετε στους νέους επιχειρηματίες out there?

Θέλει επιμονή και ρίσκο για να μπορέσεις να κάνεις την ιδέα σου να ζωντανέψει και πιστέψτε με ότι η ικανοποίηση το να την δεις να παίρνει ζωή δεν συγκρίνεται με τίποτα. Αναζήτηση συνεργασιών και επαφών στο επιχειρηματικό κόσμο. Το να δώσεις παρόν στο κύκλο αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για την είσοδο στο ecosystem των startups με αργά βήματα. Είμαστε μία χώρα με πολλές ευκαιρίες, ευκαιρίες που δεν τις βρίσκουμε πλέον εύκολα αλλά εύκολα μπορούμε να τις δημιουργήσουμε. Η καλύτερη δουλειά για τον καθένα μας είναι αυτή που θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε από μόνοι μας... "Being good in business is the most fascinating kind of art. Making money is art and working is art and good business is the best art." Andy Warhol

Σας περιμένουμε όλους σας για απεριόριστη ελληνική μουσική από την πρώτη on demand πλατφόρμα ελληνικής μουσικής.

Register: www.songreal.gr/

Follow: twitter.com/#!/SongrealGr

Join: www.facebook.com/groups/songreal

Subscribe: www.youtube.com/songrealtv

Google+:plus.google.com

comments powered by Disqus

Tribe of Five

The power of accountability to build better habits
18-09-2018 - 19:00
δείτε περισσότερα

Aircrud

The supercharged development platform for custom tools
18-09-2018 - 19:00
δείτε περισσότερα

Zero

Everything you need to quit smoking, delivered in a kit.
18-09-2018 - 14:09
δείτε περισσότερα

Fathom Analytics PRO

Simple, privacy-focused website analytics
18-09-2018 - 13:11
δείτε περισσότερα

laserDRAW

A fast-paced AR drawing game with friends
18-09-2018 - 12:58
δείτε περισσότερα

Sigstr Pulse

Build the relationships that drive your business.
18-09-2018 - 12:26
δείτε περισσότερα

Enterprise Design Sprints by DesignBetter.Co

Spark collaborative innovation at companies big and small
18-09-2018 - 12:07
δείτε περισσότερα

Flow for iOS

Beautiful, mobile task & project management
18-09-2018 - 11:59
δείτε περισσότερα

RescueTime

Automatically track screen time and build better habits
18-09-2018 - 11:38
δείτε περισσότερα

Hourly Rate Calculator

Find out your ideal hourly rate
18-09-2018 - 11:36
δείτε περισσότερα