Γιάννης Δεληγιάννης,Γενικός Διευθυντής - tradeNOW

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες μόνο 3 στις 10 νέες επιχειρήσεις επιβιώνουν. Αυτό που διακρίνει αυτές τις επιχειρήσεις που τα καταφέρνουν είναι η υπομονή, η σκληρή δουλειά, η εξωστρέφεια και το πάθος για αυτό που επιδιώκουν.


Δημοσίευση : 2013-02-25

Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι κάτοχος πτυχίου BA(Hons) Engineering & Management και μεταπτυχιακού τίτλου MBA. Είναι επίσης μέλος του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών (IIA) και κάτοχος επαγγελματικής πιστοποίησης Εσωτερικού Ελέγχου (CIA). Ο Γιάννης διατέλεσε μεταξύ άλλων Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου της Vodafone Ελλάδος για 5 χρόνια από το 2007 έως και το 2012.

Ως Γενικός Διευθυντής ο Γιάννης είναι υπεύθυνος για τη στρατηγική, ανάπτυξη και την εύρυθμη λειτουργία της tradeNOW. Ο Γιάννης μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων οραματίστηκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν τη πρώτη ελληνική αυτοματοποιημένη πλατφόρμα ανταλλαγών έχοντας κοινό όραμα και αξίες. Η βασική ιδέα είναι ο αντιπραγματισμός ή αλλιώς ανταλλαγή και η λύση που μπορεί να δώσει στο πρόβλημα ρευστότητας που απασχολεί την εποχή μας και τη χώρα μας.

Η ιδέα προήρθε από μια πραγματική ιστορία ανταλλαγής που μου είπε ένας εκ των συνεργατών μου – ήταν μια ανταλλαγή ενός συμβατικού τζακιού με την υπηρεσία τοποθέτησης ενεργειακού τζακιού. Μετά από 12 μήνες σκληρής δουλειάς και με πολλές θυσίες σήμερα είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα.

Στο εξωτερικό, ο αντιπραγματισμός αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια έναν τρόπο συναλλαγής με τον οποίο οι επιχειρήσεις διευρύνουν τον κύκλο εργασιών τους, προσφέροντας ουσιαστικά προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε άλλες επιχειρήσεις, χωρίς τη χρήση μετρητών. Μέσω αυτής της ανταλλακτικής οικονομίας, κρατούν τη ρευστότητά τους για έξοδα που δεν μπορούν να καλύψουν, ενώ συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται σταθεροποιώντας τον κύκλο εργασιών τους σε εποχές κρίσης. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Αμερική η συνολική αξία των ανταλλασσόμενων αγαθών και υπηρεσιών για το 2012 ανήλθε στα 12 δις Δολάρια.

Λίγα λόγια για την επιχείρησή σας

Το www.tradenow.gr είναι η πρώτη αυτοματοποιημένη πλατφόρμα ανταλλαγών προϊόντων, υπηρεσιών και ακινήτων. Είναι μία δυναμική και εύκολη στη χρήση πλατφόρμα που απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις και υποστηρίζει συναλλαγές C2C, B2B και C2B. Παρέχει ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα αντιστοίχισης προϊόντων και υπηρεσιών, δυνατότητα διαπραγμάτευσης των χρηστών μέσω της ανταλλαγής προσφορών, άμεση υποστήριξη από εξειδικευμένη ομάδα, αξιολόγηση της ποιότητας της ανταλλαγής, αλλά και προσαρμοσμένες λύσεις σε επιχειρήσεις με στόχο την ανεύρεση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους. Παράλληλα, με το ενσωματωμένο σύστημα χρήσης πόντων της πλατφόρμας, οι χρηστές μπορούν να καλύψουν την πιθανή διαφορά στην άξια των ειδών που ανταλλάσσουν, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την επίτευξη της ανταλλαγής. Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο δίκτυο παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών ανταλλαγής που θα αλλάξει τον τρόπο ζωής σε παγκόσμιο επίπεδο και σκοπός μας να παρέχουμε στους πελάτες μας τη πιο ολοκληρωμένη διαδικτυακή υπηρεσία ανταλλαγής, μέσα από μια μοναδική διαδραστική εμπειρία με επίκεντρο την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας;

Καταρχήν δεν είμαι μόνος μου. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων με κοινό όραμα και στόχο να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο και καινοτόμο και δημιουργικό που να βοηθήσει τη  ανάπτυξη της οικονομίας στη χώρα μας. Πιστεύουμε πως η ανάπτυξη έρχεται μέσω της καινοτομίας, γι’ αυτό το λόγο ξεκινήσαμε μία δραστηριότητα που βασίζεται όχι μόνο στην έρευνα και χρήση νέων τεχνολογιών,  αλλά και στην ανάλυση οικονομικών, επιχειρηματικών, κοινωνικών και ιστορικών δεδομένων. Θελήσαμε να δημιουργήσουμε την πιο ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών στην ανταλλακτική οικονομία, να βοηθήσουμε τις μεν επιχειρήσεις να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη και να αποκτήσουν καινούργιο πελατολόγιο και τους δε ιδιώτες να μπορέσουν να αποκτήσουν προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς την απαραίτητη χρήση μετρητών. Νομίζω πως αυτό που μας ένωσε σε αυτήν την κοινή προσπάθεια ήταν η πίστη μας στο μέλλον, η απόφασή μας να μείνουμε εδώ και να το παλέψουμε και η ειλικρίνεια απέναντι στους εαυτούς μας.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες μόνο 3 στις 10 νέες επιχειρήσεις επιβιώνουν. Αυτό που διακρίνει αυτές τις επιχειρήσεις που τα καταφέρνουν είναι η υπομονή, η σκληρή δουλειά, η εξωστρέφεια και το πάθος για αυτό που επιδιώκουν.

Η συμβουλή μου λοιπόν σε όλους τους νέους επιχειρηματίες out there είναι να το παλέψουν όσο μπορούν καλύτερα και να μην υποκύψουν στις δυσκολίες, να είναι πάντα μπροστά από την εποχή τους, να επιλέγουν προσεκτικά τους συνεργάτες τους, να μάθουν να ακούνε και μην εγκαταλείψουν τις αρχές και τις αξίες τους.

Περισσότερες πληροφορίες:

website: www.tradenow.gr

facebook: www.facebook.com/tradenow.gr

Twitter: twitter.com/tradenowgr

Linkedin: www.linkedin.com/company/2818605

Blog: blog.tradenow.gr/

Youtube: www.youtube.com/user/tradeNOWgr

Video: youtu.be/i-k6mY0F49M

comments powered by Disqus

Travel AR

Travel the world in AR with your iPhone
25-11-2017 - 08:35
δείτε περισσότερα

RaceRunner App

Improve your time racing runners around the world
25-11-2017 - 08:00
δείτε περισσότερα

Boltz

A mental math practice app that sharpens your skills
25-11-2017 - 08:00
δείτε περισσότερα

Little Ben

Time haptics for your Apple Watch, like a cuckoo clock
25-11-2017 - 08:00
δείτε περισσότερα

Kotn: Black Friday Project

Donating 100% of proceeds to build a school in Egypt
25-11-2017 - 08:00
δείτε περισσότερα

Sixum Ipsum

Toronto Ipsum Generator: Rep the #6ix as hard as Drake
25-11-2017 - 08:00
δείτε περισσότερα

hackattic

No nonsense, real world programming challenges
25-11-2017 - 08:00
δείτε περισσότερα

Mishiko

GPS tracker collar for dogs
25-11-2017 - 08:00
δείτε περισσότερα

Proof

Show realtime customer activity notifications on your site
25-11-2017 - 08:00
δείτε περισσότερα

Live Score

Scoreboard graphics software for your live streams
25-11-2017 - 08:00
δείτε περισσότερα