Διονύσιος Αργυρόπουλος - pharmasave.gr

Νομίζω ότι στον καθένα από εμάς έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για να ολοκληρώσουμε τις προσδοκίες μας.


Δημοσίευση : 2013-01-24

Σπούδασα στον Καναδά όπου και έκανα  τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα. Το 2004 και σε ηλικία 32 χρόνων επέστρεψα στην Ελλάδα. Την τελευταία δεκαετία εργάστηκα στο φαρμακευτικό κλάδο στελεχώνοντας θέσεις σε πωλήσεις και marketing. Το καλοκαίρι του 2012 πήρα μια σημαντική απόφαση στην επαγγελματική μου πορεία. Αυτή του να κάνω μια δική μου εταιρεία. Αντίθετα από τα σημεία των καιρών δημιούργησα την Pharmametrics με σήμα την ελληνική ελιά

Kύριες Υπηρεσίες/ Προϊόντα της εταιρίας

Η Pharmametrics παρέχει υπηρεσίες και πληροφορίες στο χώρο του ελληνικού φαρμακείου. Σύμμαχός μας είναι ο έλληνας φαρμακοποιός αλλά και η εταιρεία-προμηθευτής του φαρμακείου.  Στόχος είναι να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το φαρμακείο ως σημείο λιανικής πώλησης. Δηλαδή, να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας για να κάνουμε πιο ανταγωνιστικό το φαρμακείο απέναντι στα beauty stores και τα hypermarkets, με τα οποία υπάρχει μια πάλη για την επιλογή από τον καταναλωτή για καταναλωτικά προϊόντα.

Πρώτη υπηρεσία που λανσάρουμε είναι το www.pharmasave.gr. Είναι ακριβώς αυτό που λέει. Εξοικονόμησε στο φαρμακείο. Παρέχει ψηφιακά εκπτωτικά κουπόνια στον καταναλωτή που εξαργυρώνονται στο συνεργαζόμενο φαρμακείο. Ο χρήστης εγγράφεται στην ιστοσελίδα μας και μετά μπορεί να  επιλέξει οποιοδήποτε εκπτωτικό κουπόνι και οποιοδήποτε φαρμακείο. Ύστερα επισκέπτεται το φαρμακείο και δίνοντας τον προσωπικό του κωδικό που δεν είναι άλλος από τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου η έκπτωση τον περιμένει στο ταμείο του φαρμακείου. Τόσο απλά. Τέρμα σε χαρτάκια, τέρμα σε κάρτες πιστότητας καταναλωτή. Η Pharmametrics εισάγει την έννοια του ψηφιακού, άυλου εκπτωτικού κουπονιού στο φαρμακείο και στην Ελλάδα γενικότερα.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας;

Πρώτα από όλα, όποιος λέει ότι μπορεί να κάνει σημαντικά πράγματα μόνος του, είναι το λιγότερο αλαζόνας. Δεν είμαι μόνος, απλά ηγούμαι. Σημαντικό ρόλο έχουν στο εγχείρημα αυτό η Αλεξία Σταυροπούλου που μαζί με εμένα καλείται να γίνει ειδική επί παντός επιστητού. Αλλά και η Vicky Dallas που χωρίς τη βοήθειά της δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κάτι με τόσο μεγάλο τεχνικό υπόβαθρο που - η αλήθεια είναι - ότι για εμένα τουλάχιστον στο ξεκίνημα ήταν ένα "μαύρο κουτί". Αφού λοιπόν μου δίνεται η ευκαιρία πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις δυο τους. Νομίζω ότι στον καθένα από εμάς έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για να ολοκληρώσουμε τις προσδοκίες μας.

Πως ξεκίνησε η ιδέα του www.pharmasave.gr;

Η ιδέα του www.pharmasave.gr ξεκίνησε από την ανάγκη να βρεθεί ένας έξυπνος τρόπος που θα μπορέσει το φαρμακείο να επικοινωνεί με τον καταναλωτή αλλά και οι ιδιαιτερότητες των ελληνικών φαρμακείων. Η επικοινωνία με τον καταναλωτή είναι αναγκαία και ο φαρμακοποιός σήμερα έχει γίνει κάτι σαν την θεά Κάλι των ινδουιστών. Και οχτώ χέρια να είχε δεν θα έφταναν. Βλέποντας λοιπόν την ανάγκη αποφασίσαμε να κάνουμε το www.pharmasave.gr που θα προάγει συμπληρωματικά τις προσπάθειες του φαρμακοποιού αλλά και του προμηθευτή προϊόντων φαρμακείου.

Τι κερδίζει κάποιος χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα σας;

Χρόνο και χρήμα. Έχει μπροστά στην οθόνη του ή στο έξυπνο κινητό του ένα μεγάλο πλήθος φαρμακείων που με ένα μόνο κλικ μπορεί να επιλέξει την προσφορά που θέλει και χρειάζεται.

Το ότι ζητάτε ο πελάτης να χρησιμοποιήσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου δε νομίζετε ότι αποτρέπει από το να κάνουν έγγραφη;

Ίσως. Σίγουρα δεν θέλουμε να βάλουμε τροχοπέδη στην εγγραφή των χρηστών. Ο στόχος είναι η υπηρεσία να είναι όσο πιο εύκολη γίνεται για τον καταναλωτή ως προς την λειτουργία της. Πρώτα από όλα διασφαλίζουμε τον χρήστη της υπηρεσίας μας, με τους όρους χρήσης. Είναι ξεκάθαρο ότι προσωπικά του στοιχεία δεν δίνονται σε τρίτους. Αυτό είναι και διασφαλισμένο αλλά και ηθικά σωστό. Ακόμα, η επιτυχία του www.pharmasave.gr είναι κάποια στιγμή να μπορεί να λειτουργεί χωρίς ο χρήστης να κάνει τίποτα παραπάνω από μια απλή αγορά.  Το να θυμάται κάποιος ακόμα ένα ξεχωριστό κωδικό είναι μια λύση αλλά όχι η ευκολότερη. Εμείς επιλέγουμε και λέμε ότι η χρηστικότητα είναι το πιο σημαντικό. Έτσι, σαν κωδικό χρησιμοποιούμε τον αριθμό του κινητού μας που μάλλον είναι από τους αριθμούς που ήδη γνωρίζουμε, και από την δημιουργία του ξέρουμε ότι είναι μοναδικός. Πάντως εάν κάποιος επιμένει στο να χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο κωδικό λειτουργίας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για να βρούμε λύση.

Υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα από τα συνεργαζόμενα φαρμακεία που βάζετε σε προσφορές, υπάρχει δηλαδή κάποιος περιορισμός;

Κανένας εκτός φυσικά από φάρμακα, τα οποία δεν μπορούν να πωληθούν με εκπτώσεις και να διαφημιστούν.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Δεν νομίζω ότι είμαι σε θέση να δώσω συμβουλές σε επιχειρηματίες, αφού πριν από αυτή την προσπάθεια έχω υπάρξει εργαζόμενος και μόνο. Όμως θα ήθελα να επαναλάβω κάτι που άκουσα κάποτε και που πιστεύω μέσα από τα βάθη της ψυχής μου. Ο κόσμος μας έχει δυο ειδών χαρακτήρες: τους απαισιόδοξους και τους αισιόδοξους. Τις περισσότερες φορές, σχεδόν όλες, οι απαισιόδοξοι έχουν δίκιο. Όμως αν οφείλουμε σε κάποιους ότι δεν κοιμόμαστε σε σπηλιές σήμερα είναι στους αισιόδοξους. Οι αισιόδοξοι φωτιζόμενοι από τα όνειρά τους, έκαναν ένα βήμα εμπρός. Όχι σκόντο στα όνειρα λοιπόν.

Περισσότερες πληροφορίες:

website: www.pharmasave.gr

facebook: www.facebook.com/Pharmasavegr

twitter: twitter.com/PharmasaveGr

comments powered by Disqus

Screen Guru

Take clean screenshots of any website
17-12-2018 - 13:09
δείτε περισσότερα

LocalLink

Find & Join nearby groups to socialize & learn new things
17-12-2018 - 11:44
δείτε περισσότερα

StealthMail

Best-in-class secure email channel solutions 📧🔒
17-12-2018 - 10:41
δείτε περισσότερα

remove.bg

Remove the background of any image 100% automatically
17-12-2018 - 09:14
δείτε περισσότερα

FareFirst

Best meta search tool for booking cheap flights and hotels.
17-12-2018 - 08:29
δείτε περισσότερα

Giftopix

Find the perfect gift in minutes for everyone on your list
17-12-2018 - 08:27
δείτε περισσότερα

Optician Sans

A free font based on the historical eye charts
17-12-2018 - 08:10
δείτε περισσότερα

Tok 1.0

âš¡Instant & Non-Intrusive Calls for Slack
17-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα

Scrola

Create scrolling website screenshots, easily
17-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Costie

Real-time meeting cost calculator.
17-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα