MichanikosApps - Παντελής Κων. Τσούτσας

Πιστεύω πως κάθε είδος συνεργασίας με αμοιβαίο και ανταποδοτικό όφελος θα πρέπει να είναι πάντα ευπρόσδεκτη, για κάποιον που έχει ως στόχο την εξέλιξη και την πρόοδο της δουλειάς του.


Δημοσίευση : 2013-01-15

Ονομάζομαι Παντελής Κων. Τσούτσας και είμαι Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε / Ε.Δ.Ε. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σέρρες, με ενδιάμεσα διαστήματα στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα με τις σπουδές μου στο Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Σερρών(τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)ανέπτυξα ποικίλες δραστηριότητες όπως η διοργάνωση με μεγάλη επιτυχία πανελληνίων event μουσικής+graffiti και η δημιουργία ερασιτεχνικής εμπορικής ταινίας με θέμα την  "urban κουλτούρα των πόλεων" μέσα από ταξίδια σε χώρες όπως η Αίγυπτος, Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία,Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, και Αυστρία.

Ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη σχολή το 2006 ξεκίνησα να εργάζομαι στο χώρο τωνΚατασκευών και της Ενέργειας "ανοίγοντας" Τεχνικό Γραφείο. Ξεκινώντας λοιπόν τα πρώτα δειλά βήματα στην επιχειρηματικότητα, έπειτα από 6χρόνια ενασχόλησης στο χώρο των κατασκευών, συνεργάστηκα με μια πλειάδα Μηχανικών όλων των ειδικοτήτων τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια έργα.

Δίχως να ολοκληρωθεί ο κύκλος του Μηχανικού, παράλληλα οραματίζομαι, και τον Αύγουστο του 2012 ξεκινώ το δεύτερο επιχειρηματικό "τόλμημα" ιδρύοντας τη MichanikosApps. Μια μικρή επιχείρηση με μεγάλα όνειρα.

Λίγα λόγια για την επιχείρησή σας

Η MichanikosApps δημιούργησε την πρώτη smartphone εφαρμογή που βοηθάει το χρήστη με πολύ απλό τρόπο να μάθει την Ενεργειακή κλάση της κατοικίας του. Ταυτόχρονα ενημερώνει με απλά λόγια για όλες τις λεπτομέρειες γύρω από τη Ενεργειακή Επιθεώρηση ενώ για τους ποιο απαιτητικούς υπάρχει η αντίστοιχη Νομοθεσία. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα μέσα από τη βάση δεδομένων της εφαρμογής να αναζητήσετε το Μηχανικό της επιλογής σας ανά Νομό και είδος εργασίας, από όλη την Ελλάδα με αναλυτικά τα στοιχεία επικοινωνίας του. Στην εφαρμογή επίσης θα βρείτε ενότητα «Εξοικονομώ κατ' οίκον» με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Υπεκα.

Στο μέλλον σχεδιάζουμε να προσθέσουμε την επιλογή να γίνεται αποθήκευση της ενεργειακής κλάσης της κατοικίας, σε συνδυασμό με ελάχιστα προσωπικά δεδομένα (ενδεικτικά και πάντα κατόπιν πληροφόρησης του χρήστη). Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μια μεγάλη κοινότητα 'ευαισθητοποιημένων' πολιτών που θα βοηθήσουν στην καταγραφή του ενεργειακού αποτυπώματος της χώρα μας, συλλέγοντας στοιχεία κυρίως για κατοικίες που δεν έχουν Ενεργειακό Πιστοποιητικό και δεν πρόκειται να αποκτήσουν στο άμεσο μέλλον(λόγου χάρη κατοικίες στα χωριά). Στα αποτελέσματα αυτά θα έχει πλήρη πρόσβαση το ΥΠΕΚΑ και θα μπορεί να τα αξιοποιήσει, συνδέοντας τα με τα υπάρχοντα αποτελέσματα των Ενεργειακών Επιθεωρήσεων. Με λίγα λόγια θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ χρήστη, εφαρμογής και της αρμόδιας υπηρεσίας.Τέλος ένας ακόμη στόχος που βάλαμε για το μέλλον είναι η κυκλοφορία της εφαρμογής και σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης με τα αντίστοιχα δεδομένα.
Η εφαρμογή αυτή κυκλοφορεί Δωρεάν και μπορείτε να τη βρείτε με το όνομα "Ενεργειακή Επιθεώρηση".

Είναι η πρώτη από μια σειρά smartphone εφαρμογών που πρόκειται να κυκλοφορήσουν και μπορείτε να τη βρείτε   τόσο σε Ios όσο και σε Android περιβάλλον για όλα τα smartphone και tablet.Θεωρώ χρέος του κάθε ελεύθερου επαγγελματία να βλέπει μπροστά και να εξελίσσεται ανάλογα με τα νέα δεδομένα.  Η κρίση, δυστυχώς ή ευτυχώς, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή και εξέλιξη των επιχειρήσεων!

Εν κατακλείδι πιστεύω πως το βασικότερο "συστατικό" κάνοντας την αρχή είναι οι επιτυχημένες συνεργασίες.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίσατε στην πορεία σας και τι κάνετε για να το ξεπεράσετε?

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο και μικρότερο εμπόδιο, κατά τη γνώμη μου. Καθημερινά έρχεσαι αντιμέτωπος με αμέτρητα εμπόδια τα οποία αν δεν φροντίσεις να διεκπεραιωθούν άμεσα, θα έχουν το ίδιο αρνητικό αντίκτυπο στη δουλειά σου!Πως ξεπερνάς αυτά τα εμπόδια? Ψυχραιμία, λογική και σκληρή δουλειά.

Τι συμβουλές δίνετε στους νέους επιχειρηματίες out there?

Δε θεωρώ τον εαυτό μου έτοιμο(για την ώρα) να δίνει συμβουλές.

Αναζητάτε συνεργασίες? Αν ναι, τι τύπου?

Ναι. Πιστεύω πως κάθε είδος συνεργασίας με αμοιβαίο και ανταποδοτικό όφελος θα πρέπει να είναι πάντα ευπρόσδεκτη, για κάποιον που έχει ως στόχο την εξέλιξη και την πρόοδο της δουλειάς του.Αυτό το διάστημα αναζητώ κυρίως συνεργασίες για την προώθηση της MichanikosApps στο εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες:

Website: www.michanikosapps.gr

facebook: www.facebook.com/MichanikosApps

twitter: twitter.com/michanikosapps

youtube: www.youtube.com/user/michanikosapps

comments powered by Disqus

DevSpace

Build, test and run code directly in any Kubernetes cluster.
19-09-2018 - 19:00
δείτε περισσότερα

Subscribing.Rocks

Create a "Subscribe with Slack" button for your blog
19-09-2018 - 16:07
δείτε περισσότερα

Remote Work Sticker Pack by Moonlight

Ditched the office? We have you (and your laptop) covered!
19-09-2018 - 14:00
δείτε περισσότερα

Arc Studio

Screenwriting just became easier
19-09-2018 - 10:58
δείτε περισσότερα

wacky — emoji is all you need

like Yo but for emojis
19-09-2018 - 10:43
δείτε περισσότερα

Readaway

Listen to your long reads
19-09-2018 - 10:06
δείτε περισσότερα

Firefox Reality

Mixed Reality for the Open Web
19-09-2018 - 08:53
δείτε περισσότερα

TwentyThree Webinars

A webinar tool you can finally love
19-09-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Trident

Integrated Underwater Scooter 🌊
19-09-2018 - 07:39
δείτε περισσότερα

CoinBundle’s Investment Platform

Invest in crypto portfolios with one click and zero fees
19-09-2018 - 07:15
δείτε περισσότερα