Ντίνος Καπετάνος - Wedding Vision

...θα έλεγα λοιπόν πως αν εμπιστευθούμε τον ίδιο μας τον εαυτό και επαναπροσδιορίσουμε τις δυνάμεις μας, τότε θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε και σε έναν καλό δρόμο.


Δημοσίευση : 2013-01-14

Η Wedding Vision είναι εταιρεία οπτικοακουστικών παραγωγών με εξειδίκευση στην κινηματογράφηση και την φωτογράφηση Γάμων και Βαπτίσεων. Αναπόσπαστο κομμάτι της Art Vision, εταιρείας με πολυετή παρουσία στον τηλεοπτικό χώρο, έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και οι υπηρεσίες της εταιρείας καλύπτουν όλη την Ελλάδα.

Μέλος των σημαντικότερων διεθνών ομίλων κινηματoγραφιστών, η Wedding Vision συμβάλει ουσιαστικά  στις εξελίξεις, ενώ στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης, οι συνεργάτες της συμμετέχουν σε σεμινάρια, διεθνείς διαγωνισμούς και workshops.

Η Wedding Vision εκπροσωπεί τη σύγχρονη άποψη στην κάλυψη κοινωνικών εκδηλώσεων και ξεφεύγοντας από τα στενά πλαίσια της απλής απεικόνισης, δημιουργεί κινηματογραφικές ταινίες με αισθητική και φαντασία

Ντίνος Καπετάνος: το όραμα

Όλα ξεκίνησαν όταν στην ηλικία των 12 ετών έπιασε για πρώτη φορά στα χέρια του την κάμερα και τράβηξε επαγγελματικά πλέον την πρώτη του δουλειά. Ένα μικρό αγόρι που κανείς τότε δεν πίστευε πως θα τα καταφέρει, εκτός βέβαια από τον πατέρα του που χαρακτηριστικά είχε πει πως αν δεν αρέσει το αποτέλεσμα, τότε δεν ήθελε και να πληρωθεί. Από τότε μεσολάβησαν ατελείωτες ώρες παρέα με την κάμερα, ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις, εκπομπές και ακόμη πιο πολλές ώρες μοντάζ. Μία διαδικασία εντελώς προσωπική που ενδυναμώνει τη ματιά κάθε κινηματογραφιστή.

Ο Ντίνος Καπετάνος, ανδρώθηκε παρέα με την κάμερα, μεγάλωσε μέσα από το φακό της, βλέποντας με τη δική του ματιά τη ζωή να τρέχει σε ρυθμούς κινηματογραφικούς, με εικόνες, ατελείωτες, με ρυθμό και συνέχεια.

Πλέον έχει στήσει τη δική του εταιρεία, έχει επιλέξει πια να κινηματογραφεί μια άλλη πλευρά της ζωής, πιο φωτεινή, πιο χαρούμενη. Όντας μέλος κριτικών επιτροπών σε πανελλήνιους διαγωνισμούς video και φωτογραφίας, αλλά και ομιλητής σε σεμινάρια και workshops σχολών κινηματογράφου και δημοσιογραφίας, δίνει το δικό του στίγμα, πρεσβεύοντας μια άλλη άποψη,  καλλιτεχνική και καθαρά προσωπική.

Το αποτέλεσμα της μέχρι τώρα δουλειάς του έχει κερδίσει το ενδιαφέρον και την αποδοχή μεγάλων κινηματογραφιστών του εξωτερικού και τον οδηγεί με κάθε του πλάνο στη συνέχεια της δικής του ιστορίας.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος;

Στο παρελθόν, λόγω της δουλειάς μου σαν εικονολήπτης, μου δόθηκε αρκετές φορές η ευκαιρία να ενταχθώ στο δυναμικό μεγάλων εταιρειών παραγωγής. Όμως το απέφευγα συστηματικά. Ήξερα πως δεν ήταν αυτό που ήθελα να κάνω. Η κινηματογράφηση για μένα είναι πάθος και το πάθος δεν συμβιβάζεται εύκολα. Αντίθετα λοιπόν, προχώρησα στον αβέβαιο δρόμο του ελεύθερου επαγγελματία. Πάντα με την κάμερα στο χέρι. Κατέγραφα όσα μου ζητούσαν μα και ότι εγώ έβλεπα πίσω από το πλάνο. Παράλληλα, είχε αρχίσει και το κυνήγι της γνώσης. Σεμινάρια, workshops, ταξίδια, συναντήσεις με κορυφαίους κινηματογραφιστές, ανταλλαγή εμπειριών και γνώσης. Από την άλλη ατελείωτες ώρες μοντάζ και πολύ, μα πολύ διάβασμα. Ήδη αρκετά χρόνια πίσω από την κάμερα, είχα καταλάβει πια πως έπρεπε να κάνω το δικό μου επαγγελματικό βήμα. Απλά έψαχνα την αφορμή, τον λόγο που θα μπορούσε να με κάνει να χτίσω τη δική μου δουλειά. Και αυτό έγινε μέσα από τις επαφές μου με τα διάφορα δίκτυα του εξωτερικού. Γνώρισα και μια άλλη σχολή κινηματογράφου που σαν αποκλειστικό αντικείμενο είχε το Γάμο. Γεγονός είναι πως δεν μου άρεσε ο μέχρι τότε τρόπος που αντιμετωπιζόταν η κάλυψη των κοινωνικών γεγονότων. Έτσι αποφάσισα να κάνω κάτι γι αυτό! Ήθελα να δείξω τη ματιά μου, το πως εγώ βλέπω μέσα από την κάμερά μου τους ανθρωπους όταν βιώνουν αυτό το τόσο ξεχωριστό γεγονός για τη ζωή τους. Ενημέρωση στην αρχή του τι συμβαίνει εκτός των τειχών της χώρας, στη συνέχεια μάθηση και εκπαίδευση, επιλογή συνεργατών, οργάνωση και όταν ένιωσα έτοιμος ξεκίνησα «το δικό μου όραμα», τη Wedding Vision.

Πλέον με ικανοποίηση παρακολουθώ την γενικότερη άνοδο που παρουσιάζει στην Ελλάδα ο χώρος  του Video και της φωτογραφίας. Οι υπηρεσίες και οι δουλειές που γίνονται έχουν αναβαθμιστεί εστιάζοντας στον πελάτη. Η εποχή της απλής φωτογράφησης κατά τη διάρκεια του Γάμου χωρίς όλα όσα προηγούνται ή και ακολουθούν μετά, ανήκει στο παρελθόν.  Δεν μπορείς να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αν δεν δημιουργήσεις το κατάλληλο σενάριο για κάθε ζευγάρι που θα σταθεί απέναντι στον φακό σου. Η εξυπηρέτηση κάθε πελάτη αποτελεί φυσική συνέχεια της δουλειάς που κάνουμε στην Wedding Vision. Εξάλλου η επιτυχημένη ανάπτυξη του εταιρικού marketing προυποθέτει την συνέπεια και το ενδιαφέρον για κάθε περίπτωση. Και αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο επιμένω ιδιαίτερα. Ο άνθρωπος που βρίσκεται μπροστά από την κάμερά μου, δεν είναι για μένα απλά ένα θέμα. Η όλη διαδικασία δημιουργεί δεσμούς που δεν μπορεί να τελειώνουν με την παράδοση ενός ηλεκτρονικού αρχείου! Και γι αυτό και επιλέγουμε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένες δουλειές κάθε χρόνο ώστε να μην χαθεί το προσωπικό στοιχείο. Σαν κινηματογραφιστής, θέλω να κάνω ευτυχισμένα τα ζευγάρια μου και όχι μόνο την ημέρα του Γάμου τους. Θέλω, όταν μετά από χρόνια θα βλέπουν το άλμπουμ με τις φωτογραφίες τους ή την ταινία από τον Γάμο τους, να αισθάνονται συγκίνηση, να νιώθουν μια γλυκιά αναδρομή στο παρελθόν τους και να  χαίρονται γιατί κάθε πλάνο, κάθε φωτογραφία είναι μέρος της ζωής τους.

Έχω μάθει να ακολουθώ το ένστικτό μου από μικρός. Αυτή η κρυφή και ώρες ώρες βασανιστική φωνή, με βοηθά στις αποφάσεις μου και στις επαγγελματικές επιλογές μου. Και κατά πως φαίνεται, μέχρι στιγμής καλά τα καταφέρνει!

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Αν και δεν μου πολυαρέσει η λέξη συμβουλές, προτιμώ καλύτερα τη λέξη “γνώμη”, θα έλεγα λοιπόν πως αν εμπιστευθούμε τον ίδιο μας τον εαυτό και επαναπροσδιορίσουμε τις δυνάμεις μας, τότε θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε και σε έναν καλό δρόμο. Μάτια διάπλατα ανοιχτά για το τι συμβαίνει γύρω μας. Αν σταματάμε στο πρόβλημα και δεν βλέπουμε τι άλλο υπάρχει γύρω, τότε δεν κάνουμε τίποτα απολύτως. Εγκλωβιζόμαστε σε μια διαρκή αδράνεια. Αντίθετα, η επικοινωνία και η ενημέρωση χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, μπορούν να δημιουργήσουν και τις βάσεις για την επιχειρηματική ανάπτυξη και την προσωπική ικανοποίηση.

Συμμετέχω σε πολλά σεμινάρια και workshops οπότε και συναντώ πολλούς ανθρώπους της γενιάς μου. Ανθρώπους που “ψάχνονται”, που θέλουν να μάθουν, θέλουν να ενημερωθούν, που είναι κατά μία έννοια ενεργοί. Οι αναζητήσεις, η αγωνία, το κυνήγι της επιτυχίας, είναι κοινά σημεία αναφοράς. Η μέθοδος αλλάζει και ο τρόπος σκέψης. Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν έχουμε δυνατότητες δράσης. Είναι σαν να παραδεχόμαστε άρα και να ορίζουμε ταυτόχρονα την αδυναμία μας.

Σε όλο τον κόσμο καθημερινά γίνονται πράγματα, ιδέες υλοποιούνται και δράσεις επιβραβεύονται. Και όλο αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει θέληση. Παντού είναι δύσκολα, δεν έχει μόνο η Ελλάδα το “προνόμιο” της κρίσης!!! Όμως αν ξεπεράσουμε νοοτροπίες του παρελθόντος και απαιτήσουμε σε κάθε επίπεδο της καθημερινότητάς μας αυτά που μας αναλογούν, τότε ναι θα προχωρήσουμε. Κάθε νέος επιχειρηματίας το πρώτο που έχει να αντιμετωπίσει είναι η έλλειψη ρευστότητας και στη συνέχεια την απίστευτη γραφειοκρατία που χαρακτηρίζει το κράτος μας. Αυτό το καθεστώς όμως θα αλλάξει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αν το “προϊόν” σου είναι καλό και υπάρχει η ανάγκη στην αγορά για αυτό, τότε θα πουλήσει. Αν όχι τότε κάνεις λάθος ο ίδιος και οφείλεις απέναντι στον εαυτό σου να ψάξεις την αιτία, ή πρέπει να βάλεις άλλους στόχους. Ενδεχομένως να “ακούγομαι” πολύ ωμός ή ίσως και να διαφαίνεται πως απλουστεύω την πραγματικότητα.  Επιμένω όμως πως αν δεν υπάρχει λύση τότε δεν υφίσταται και πρόβλημα. Γνώση, πληροφόρηση, επικοινωνία. μέθοδος, σκέψη είναι μερικές από τις λέξεις που πιστεύω πως πρέπει να είναι οδηγός σε κάθε επιχειρηματική δράση.

Όσον αφορά τώρα το δικό μου χώρο, γνωρίζοντας το πόσο έχουμε προχωρήσει τα τελευταία χρόνια, βλέπω την εξέλιξή του με αισιοδοξία. Ξεφεύγοντας από κλισέ του παρελθόντος, πιστεύω πως η τέχνη της οπτικής απεικόνισης συναισθημάτων και καταστάσεων που σαν κοινό παρανομαστή έχουν την ευτυχία των ανθρώπων, σύντομα θα πάρει και στη χώρα μας τη θέση που της αξίζει. Για μένα κάθε ζευγάρι που στέκεται απέναντι στο φακό με αφορμή το Γάμο του, δίνει το δικό του στίγμα, αφήνει το αποτύπωμά του. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό και αυτό που μένει. Στο εξωτερικό η ταινία Γάμου αντιμετωπίζεται ακριβώς όπως μία ταινία μικρού μήκους. Και για να γίνει αυτό και ο κινηματογραφιστής πρέπει να είναι επαγγελματίας με γνώσεις και άποψη, αλλά και το ζευγάρι να νιώσει πως πρωταγωνιστεί στη δική του ταινία.

Πως αντιμετωπίζετε την κρίση στην Ελλάδα και αν σας έχει επηρεάσει

Πολύ απλά, με δουλειά, πολύ και μεθοδική δουλειά. Χωρίς δικαιολογίες. Σε καμία εποχή δε χαρίστηκε τίποτα, όλα κατακτήθηκαν. Οι δυσκολίες είναι πολλές, ειδικά για έναν επιχειρηματία που κινείται στην ελεύθερη αγορά. Φυσικά και όλο αυτό το κλίμα έχει επηρεάσει τη δουλειά μου. Όμως γι αυτό τον λόγο και η πρόκληση είναι μεγαλύτερη για μένα. Δεν θέλω να αναλύω άλλο τις καταστάσεις, ούτε να ακούω διάφορες θεωρίες και να ζω σε μια συνεχή εκπτωτική εποχή. Δεν ενημερώνομαι από την τηλεόραση, αλλά από το διαδίκτυο. Αποφεύγω να εμπλέκομαι σε ατελείωτες συζητήσεις και συνομωσιολογίες γύρω από την κρίση. Δεν αναπαραγάγω με κανένα τρόπο τον αρνητισμό της καθημερινότητάς μας. Αντιδρώ και κάνω πράγματα για την δουλειά μου, επενδύω πάνω σε αυτή με διάφορους τρόπους, όπως είναι η διαφήμιση η συνεχής ενημέρωση και η εκπαίδευση, με λίγα λόγια το αντιμετωπίζω, θεωρώντας πως μου δίνεται η ευκαιρία για ανασυγκρότηση και συσσώρευση δυνάμεων για το μέλλον. Πιστεύω πως οι καλύτερες ιδέες γεννιούνται μέσα στην κρίση και όλοι μπορούμε να βρούμε λύσεις και διεξόδους, αρκεί να το θελήσουμε και να το ψάξουμε μεθοδικά.

Εγώ πάντως αυτό κάνω, μαθαίνω από τις ανατροπές, συνεχίζω και προχωρώ στο δικό μου δρόμο. Και στο τέλος θα ’ρθει βέβαια και ο απολογισμός. Μέχρι τότε όμως έχει ενδιαφέρον!

Περισσότερες πληροφορίες:

website: www.weddingvision.gr

video channel: vimeo.com/channels/weddingvision

facebook: www.facebook.com/Wedding.Cinematography

comments powered by Disqus

Screen Guru

Take clean screenshots of any website
17-12-2018 - 13:09
δείτε περισσότερα

LocalLink

Find & Join nearby groups to socialize & learn new things
17-12-2018 - 11:44
δείτε περισσότερα

StealthMail

Best-in-class secure email channel solutions 📧🔒
17-12-2018 - 10:41
δείτε περισσότερα

remove.bg

Remove the background of any image 100% automatically
17-12-2018 - 09:14
δείτε περισσότερα

FareFirst

Best meta search tool for booking cheap flights and hotels.
17-12-2018 - 08:29
δείτε περισσότερα

Giftopix

Find the perfect gift in minutes for everyone on your list
17-12-2018 - 08:27
δείτε περισσότερα

Optician Sans

A free font based on the historical eye charts
17-12-2018 - 08:10
δείτε περισσότερα

Tok 1.0

âš¡Instant & Non-Intrusive Calls for Slack
17-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα

Scrola

Create scrolling website screenshots, easily
17-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Costie

Real-time meeting cost calculator.
17-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα