Τζιλ Δούκα life coach, εισηγήτρια και συγγραφέας, αντιπρόεδρος της www.uniquenessdevelopmentgroup.com

www.uniquenessdevelopmentgroup.com


Δημοσίευση : 2012-12-11

Η πρώτη συνέντευξη της Τζιλ Δούκα έγινε το Νοέμβριο του 2010. Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: http://www.growing.gr/en/index.php?about=3&id=169

Η Τζιλ Δούκα είναι life coach, εισηγήτρια και συγγραφέας, αντιπρόεδρος τηςwww.uniquenessdevelopmentgroup.com

Είναι Ελληνο-Καναδή, εργάζεται στον τομέα Ανθρωπίνων Πόρων την τελευταία δεκαετία, και έχει προσλάβει, εκπαιδεύσει και κάνει coaching σε χιλιάδες άτομα στην Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Είναι από τις πρώτες Ευρωπαίες που είχαν την τιμή να προσκληθούν να μιλήσουν σε TEDx event στην Ασία. Θεωρείται απο τον Ελληνικό τύπο ως μια από τις πιο καταξιωμένες life coaches.

Είναι μέλος της International Coach Federation, μέλος του Hellenic Coaching Association, μέλος τουEuropean Business Mentors, μέλος του European Mentoring and Coaching Council και εκ των ιδρυτικών μελών τουEuropean Evolutionary Business Council.

 

Μέσα από τη Uniqueness Development Group, η Τζιλ Δούκα είναι επικεφαλής σε workshops, στα οποία χρησιμοποιεί την βιωματική τεχνική εκπαίδευσης με εργαλεία την κίνηση, μουσική, ηθοποιία και παιχνίδια, τα οποία κάνουν την εμπειρία ευχάριστα μεταμορφωτική.

Είναι εισηγήτρια στο πρώτο DVD με στοιχεία Life Coaching "Θέλω να πετύχω τους στόχους μου" το οποίο διατίθεται σε όλα τα καταστήματα Public και online εδώ.

Τι έχει αλλάξει στην επιχείρησή σας από τότε που δώσατε συνέντευξη στο Growing; Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρουμε;

Στην www.uniquenessdevelopmentgroup.com υποστηρίζουμε ανθρώπους σε 4 ηπείρους να ξεκλειδώσουν τα δυνατά τους σημεία, την ενέργειά τους και τους στόχους τους. Αυτό το κάνουμε μέσα από βιωματικά workshops, coaching, online trainings και άρθρα.

Ακριβώς πριν από 2 χρόνια μιλήσαμε και από τότε έχουμε πετύχει τα παρακάτω: Έχουμε κάνει 26 workshops και μιλήσει ή κάνει coaching σε πάνω από 4.000 άτομα. Έχουμε 5 μεγάλους εταιρικούς πελάτες (όπως Microsoft, Kraft) και με το 90% έχουμε κάνει πάνω από 1 project. Έχουμε εκδώσει το πρώτο dvd με στοιχεία life coaching στην Ελλάδα το Θέλω να πετύχω τους στόχους μου το οποίο βρίσκεται σε όλα τα Public καταστήματα και οι πωλήσεις πάνε πολύ καλά. Πάντα ζητάμε feedback από τους πελάτες μας και για το 2011 μας έδωσαν 8,9/10. Αυτό το θεωρώ μια μεγάλη επιτυχία. Πάνω από 100 άρθρα μου ή συνεντεύξεις έχουν δημοσιευτεί στον Ελληνικό και παγκόσμιο τύπο. Είχα την τιμή να επιλεγώ ως European Business Mentor και συμμετέχω στο I for U mentoring πρόγραμμα. Και είμαι πολύ υπερήφανη για το γεγονός ότι το 10% των καθαρών κερδών της Uniqueness δίνεται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά αν δεν υπήρχαν οι 7 ασκούμενοι που με έχουν υποστηρίξει όσο δεν μπορούσα να φανταστώ αυτά τα 2 χρόνια.

Αντιμετωπίσατε κάποιες αποτυχίες τις οποίες θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας; Και αν υπήρξαν τέτοιες - τι θα μπορούσατε να κάνετε για να τις αποφύγετε;

Πολύ καλή ερώτηση… Ναι φυσικά αντιμετώπισα αποτυχίες. Ένιωσα πολλές φορές απόρριψη, είτε πρόκειται για μεγάλο εταιρικό πελάτη είτε για φιλανθρωπική εκδήλωση. Κάθε μέρα υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να είναι ναι αλλά είναι όχι. Όμως δεν θέλω να αποφύγω τις αποτυχίες… είναι μέρος της προσωπικής μου ανάπτυξης. Όπως λέει και ο μέντοράς μου ο Jack Canfield Some will some wont so what someone is waiting! (κάποιος θα, κάποιος δεν θα… και λοιπόν; κάποιος σε περιμένει!) Αυτό είναι το καθημερινό mantra μου το οποίο με έχει σώσει νομίζω!

Πως αντιμετωπίζετε την οικονομική κρίση στη σημερινή της έκταση; Και πως αυτή επηρεάζει την ανάπτυξη της επιχείρησής σας;

Δεν ξέρω πως ήταν πριν την κρίση τα πράγματα γιατί την επιχείρηση την άνοιξα εν καιρώ κρίσης. Και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό γιατί νομίζω ότι αν είχα ξεκινήσει τον καιρό που υπήρχε περισσότερη αφθονία, θα είχα… καεί! Λατρεύω την δουλειά μου και διαρκώς βάζω όρια στις ώρες που δουλεύω. Σήμερα εστιάζουμε στο να δημιουργούμε υπηρεσίες που απευθύνονται σε αγορές του εξωτερικού. Κρατάμε κάποιες υπηρεσίες που πάνε πολύ καλά στην Ελλάδα (ο κόσμος θέλει λύσεις και αυτό του δίνουμε) και κοιτάμε έξω. Νομίζω ότι είναι ο μόνος δρόμος σήμερα.

Υπάρχει \"ελπίδα\" για τους νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα;

Η Disney, η Microsoft και εκατοντάδες άλλες εταιρίες ξεκίνησαν μέσα στην ύφεση. Αν προσθέσω και το φυσικό “out of the boxthinking του Έλληνα, μόνο ως ευκαιρία μπορώ να δω αυτό που όλοι παρουσιάζουν ως καταστροφή. Υπάρχει ελπίδα αν κλείσει κανείς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που μας σπρώχνουν στην κατάθλιψη, και δει τι ανάγκες έχει ο κόσμος. Μόλις φτιάξει την λύση σε μια ανάγκη και καθορίσει την αγορά στην οποία απευθύνεται έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα.

Μέσα από τη δική σας εμπειρία, τι συμβουλές θα δίνατε σήμερα στα νέα παιδιά που ξεκινούν την επαγγελματική τους πορεία; Μήπως τελικά θα ήταν καλύτερα να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό;

Το βασικό είναι να βρεις τι αγαπάς να κάνεις και μετά να βρεις έναν τρόπο για να δίνεις αξία στους ανθρώπους μέσα από αυτό που αγαπάς. Για αυτό προτρέπω τα νέα παιδιά να επενδύσουν στο να γνωρίσουν τον εαυτό τους όσο περισσότερο μπορούν. Επίσης, να ταξιδέψουν, να ζήσουν στο εξωτερικό, όχι για να φύγουν από την Ελλάδα, μα για να ανοίξει το μυαλό τους. Έχοντας ζήσει σε 7 πόλεις σε 3 χώρες και 2 ηπείρους μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν θα είχα κάνει ούτε το 1/10 αν δεν είχα βιώσει αυτές τις παραστάσεις.

Μια από τις βασικές αρχές του coaching είναι οι σκέψεις γίνονται η πραγματικότητά σου. Οπότε ναι, αν δεν πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει μέλλον εδώ, είναι πολύ καλό να πάει όπου πιστεύει ότι υπάρχει. Σε αυτούς που ξεκινούν την επαγγελματική τους πορεία θα έλεγα να σκέπτονται ότι απευθύνονται στα 7 δις ανθρώπων που υπάρχουν σε αυτόν τον υπέροχο πλανήτη και όχι στα 10 εκατομμύρια που ζουν στην όμορφη Ελλάδα μας.

Έγινε κάτι στη ζωή σας που μπορείτε να - μοιραστείτε μαζί μας;

Ναι, είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι από τις πρώτες Ευρωπαίες προσκεκλημένες που μίλησαν σε TEDx event στην Ασία. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 μίλησα σε ένα κοινό 1200 ατόμων στο Chennai στην Ινδία μαζί με 17 καταξιωμένους ομιλητές από 5 ηπείρους. Το θέμα ήταν οι «Μοναδικές μας αποτυχίες» “Our Unique Failures” και μπορείς να δεις το video εδώ:http://www.youtube.com/watch?v=uQKTaJt48Bw&feature=plcp

 

Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και για την απίθανη δουλειά που κάνετε στο Growing! Να τα χιλιάσετε!


Περισσότερες πληροφορίες:

Follow @jill_douka @uniquenessgroup

Facebook: Uniqueness Development Group

Διαγωνισμός Cosmote

Θέλεις να βοηθήσεις την Τζιλ Δούκα και την εταιρεία της Uniqueness Development Group να βγουν πρώτοι και να διαδώσουν τρόπους για να ξεκλειδώσουν τα δυνατά τους σημεία και την ενέργειά τους; Like στο link για να κερδίσουν στον διαγωνισμό, η Jill σε ευχαριστεί προκαταβολικά!http://ow.ly/fZU7d

comments powered by Disqus

trivago app 5

New trivago app to compare deals from 180+ hotel websites
14-11-2018 - 13:17
δείτε περισσότερα

YellowAnt for Slack

Powerful workflow automation for Slack
14-11-2018 - 12:44
δείτε περισσότερα

TinyJuice

The smallest self-adhesive true wireless charger
14-11-2018 - 12:35
δείτε περισσότερα

Becoming

Inspiring memoir by the former First Lady Michelle Obama
14-11-2018 - 12:16
δείτε περισσότερα

Magic Fluids

Colorful fun with fluid simulation
14-11-2018 - 11:57
δείτε περισσότερα

Apollo for Watch

Standalone Spotify music player for the Apple Watch
14-11-2018 - 10:39
δείτε περισσότερα

LiveWarm

Never Be Cold Again
14-11-2018 - 10:30
δείτε περισσότερα

Learn with Facebook

Build up your skills. Step up your career.
14-11-2018 - 10:26
δείτε περισσότερα

LaunchUp

Launch your Site in 30 Seconds 🚀
14-11-2018 - 10:25
δείτε περισσότερα

Authentication by Servicebot

User authentication & billing for web applications
14-11-2018 - 10:24
δείτε περισσότερα