Νίκος Βασιλειάδης και Σπύρος Κούτσης ιδρυτές του www.Panepistimia-edu.gr

www.Panepistimia-edu.gr


Δημοσίευση : 2012-12-10

Η πρώτη συνέντευξη έγινε τον Ιανουάριο του 2012!
Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: http://www.growing.gr/en/index.php?about=3&id=185

O Νίκος Βασιλειάδης και ο Σπύρος Κούτσης είναι οι ιδρυτές του   www.Panepistimia-edu.gr υπό την εταιρική μορφή του Cruzada Ο.Ε. Η Cruzada  Ο.Ε. δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια της εταιρικής της ύπαρξης καθώς είναι αποτέλεσμα αδελφικής φιλίας και δυναμικής αλληλεπίδρασης πολλών ετών. Επίσης, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την σημασία της  στήριξης από τους παλιούς συμμαθητές και φίλους, Στέφανο Λούβαρη, Θωμά Κολλιάδο, Δημήτρη Καλούλη και Στάθη Κατωπόδη.

Σπύρος Κούτσης
Ο Σπύρος Κούτσης ζει και σπουδάζει στην Κύπρο. Τον περασμένο Ιούνιο ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Entrepreneurship Management, στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος, Deree College και πλέον συνεχίζει τις σπουδές του στον τομέα της φαρμακευτικής στο πανεπιστήμιο Frederick στην Λευκωσία.

Νίκος Φώτης Βασιλειάδης
Ο Νίκος Βασιλειάδης ζει και σπουδάζει στην Γαλλία. Τον περασμένο Ιούνιο ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Accounting and Finance, στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος, Deree College και πλέον συμμετέχει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στους τομείς της Καινοτομίας, Στρατηγικής και Επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ.

Τι έχει αλλάξει στην επιχείρησή σας από τότε που δώσατε συνέντευξη στο Growing; Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρουμε?

Χωρίς αμφιβολία το γεγονός ότι και οι δυο μας επιλέξαμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας στο εξωτερικό αποτελεί τον κυριότερο λόγο για τον οποίο το Panepistimia-edu.grβρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο ως προς την διαμόρφωση του χαρακτήρα και την εξέλιξη του. Ο βασικός σκοπός για την δημιουργία του Panepistimia-edu.gr ήταν η παροχή στοχευμένης, έγκυρης και χρήσιμης πληροφόρησης για όλους τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από ένα εύχρηστο, λειτουργικό και φιλικό προς τον χρήστη διαδικτυακό περιβάλλον. Ωστόσο το όραμα μας δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό καθως εξ αρχής στοχεύαμε να δημιουργήσουμε μια διαδικτυακή πλατφόρμα ώστε να παρέχουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την γεφύρωση του κενού μεταξύ του εκπαιδευτικού συστήματος με τις συγχρονες τάσεις της αγοράς και της οικονομίας και φυσικά την κατάλληλη καθοδήγηση των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εργαζόμαστε λοιπόν προς αυτή την κατεύθυνση καθώς έχουμε την πεποίθησηότι λύση μιας σειράς σοβαρών προβλημάτων που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως η ανεργεία και η μειωμένη παραγωγικότητα περνάει μέσα από την επένδυση στην παιδεία και τα ανοιχτά συστήματα διαχείρησης της γνώσης.

Πως αντιμετωπίζετε την οικονομική κρίση στη σημερινή της έκταση? Και πως αυτή επηρεάζει την ανάπτυξη της επιχείρησής σας;

Η οικονομική κρίση έχει πλέον αγγίξει κάθε πτυχή της ζωής μας καθώς η έκταση που έχει λάβει αλλάζει τα δεδομένα και τους ‘κανόνες του παιχνιδιού’. Παρόλα αυτά, οι καθημερινές δυσκολίες που παρουσιάζονται μας καταδεικνύουν ότι κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση και η υπηρεσία που παρέχουμε έχει αξία για τους χρήστες μας. Σε μια εποχή μάλιστα όπου επικρατούν δύσκολες συνθήκες στην αγορά εργασίας σε συνδυασμό με τον σκληρό ανταγωνισμό και τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για ακαδημαϊκή κατάρτιση, οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καλούνται να πάρουν μια πολυ σημαντική απόφαση που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους αλλά και πολλούς άλλους τομείς της προσωπικής τους ζωής. Χωρίς αμφιβολία η πλειοψηφία των υποψηφίων δεν ακολουθεί ουσιαστικά και αντικειμενικά κριτήρια επιλογής Πανεπιστημιακής Σχολής καθώς η απουσία επαγγελματικού προσανατολισμου, καθοδήγησης ή οράματος είναι εμφανέστατη, και αυτό πρέπει να αλλάξει. Στόχος μας λοιπόν είναι να αυξάνουμε κάθε μέρα την διύσδυση μας στο κοινό, να επικοινωνήσουμε τα μηνύματά μας και να αποδείξουμε πως το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας είναι οι άνθρωποι της και δη η νέα γενιά.

Υπάρχει \"ελπίδα\" για τους νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα;

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι οικονομικές υφέσεις προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες καθώς οι ανισορροπίες που δημιουργούνται στην αγορά προσφέρουν την δυνατότητα να αλλάξεις τα δεδομένα. Ζούμε σε μια πολύ ιδιαίτερη εποχή και τα άτομα που εμπλέκονται στην διαδικασία της επιχειρηματικότητας πρέπει να αναζητούν ευκαιρίες και καινοτόμες ιδέες, ανεξάρτητα από τα κεφάλαια που κατέχουν. Εισάγοντας στην εξίσωση μας τον καταλυτικό παράγοντα των συνταρακτικών νέων τεχνολογικών εξελίξεων, εύλογα αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε τα εργαλεία και τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυξουμε και να υλοποιήσουμε ευκολότερα καινοτόμες ιδέες, νέα προϊόντα και υπηρεσίες με αποτέλεσμα την εμπορική επιτυχία των επιχειρηματικών κινήσεων στην Ελλάδα. Στο χέρι μας είναι ναεπαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας και την κοινωνία μας ώστε να χτίσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Μέσα από τη δική σας εμπειρία, τι συμβουλές θα δίνατε σήμερα στα νέα παιδιά που ξεκινούν την επαγγελματική τους πορεία? Μήπως τελικά θα ήταν καλύτερα να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό?

Στην προηγούμενη συνέντευξή μας τονίσαμε την φράση Perform with a purposeαυτή την φορά θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε την φράση ‘Dream, create, innovate’. Η φυσιογνωμία της ελληνικής αγοράς καταδεικνύει ότι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας μπορεί να υπάρξεικυρίως μέσω καινοτόμων επιχειρηματικών κινήσεων, παροχή και παραγωγή υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής ποιότητας αλλά κυρίως μέσω ενός κατάλληλα καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού.

 

Πέρα από το σκληρό πρόσωπο της οικονομικής κρίσης, μας δίνεται η ευκαιρία να καινοτομήσουμε, να σκεφτούμε επιχειρηματικά και να χτίσουμε το μέλλον μας όπως το ονειρευόμαστε. Αυτό που θα συμβουλεύαμε τα νέα παιδιά που ξεκινούν την επαγγελματική τους πορεία είναι να μπουν στη διαδικασία να πιστέψουν στον εαυτό τους και στις επιχειρηματικές τους ιδέες, να πάρουν το ΄έξυπνο ρίσκο΄, να θέσουν στρατηγικούς στόχους, να δουλέψουν σκληρά, να μην επαναπαύονται, να μην απογοητεύονται, να έχουν το θάρρος να ονειρεύονται και να μην ξεχνούν σε καμία περίπτωση ότι ο σκοπός κάθε επιχείρησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την προσφορά προς την κοινωνία.

comments powered by Disqus

Quick Pad

One device to rule them all
18-07-2018 - 18:02
δείτε περισσότερα

Startup School 2018 - from Y Combinator

Y Combinator’s free online course for startups
18-07-2018 - 14:00
δείτε περισσότερα

BotStar V2

Design, develop and train chatbots. Visually!
18-07-2018 - 12:13
δείτε περισσότερα

Bubble 2.0

Build and host web applications without having to write code
18-07-2018 - 12:00
δείτε περισσότερα

Effct

SAAS platform to help you publish audio content on Alexa
18-07-2018 - 09:48
δείτε περισσότερα

Water Intake Reminder

Android app that reminds you to drink, tracks hydration
18-07-2018 - 09:47
δείτε περισσότερα

Appbot

Tool to understand customer feedback across all channels
18-07-2018 - 09:39
δείτε περισσότερα

Invest Theory

See what others are trading. Get free stock alerts.
18-07-2018 - 09:33
δείτε περισσότερα

ARMeto

Video shooting app that plays in AR
18-07-2018 - 09:31
δείτε περισσότερα

Tododay

A to-do application based on "day".
18-07-2018 - 09:25
δείτε περισσότερα