Μητρόπουλος-Ξηρογιάννης-Παπασπύρου-Χατζηγιαννάκης

Oplon Games


Δημοσίευση : 2012-11-20

Είμαστε μια παρέα φίλων που δραστηριοποιούμαστε σε διαφορετικούς επαγγελματικούς τομείς, αλλά μας ενώνει η αγάπη για το αντικείμενο της εταιρίας μας: τα παιχνίδια στρατηγικής. Αποφασίσαμε να κάνουμε το hobby μας επάγγελμα -έστω και δεύτερο για την ώρα- και σχεδιάσαμε, αναπτύξαμε και τώρα παρουσιάζουμε το πρώτο μας online, browser strategy game, το "Empires at War 1805", το οποίο θα είναι το πρώτο από μια σειρά παιχνιδιών.

Και οι τέσσερεις συνέταιροι, έχουμε δεκάχρονη+ εμπειρία στους επιμέρους επαγγελματικούς μας κλάδους (αρχιτεκτονική, διοίκηση επιχειρήσεων/marketing, φυσική, Ι.Τ/προγραμματισμός) και προσπαθούμε να συνδυάσουμε τις διαφορετικές μας γνώσεις και εμπειρίες σε μία νέα, διαδικτυακή επιχείρηση. Έχουμε ζήσει μέρος της ζωής μας στο εξωτερικό, τόσο για σπουδές όσο και με επαγγελματική δραστηριοποίηση, και έχουμε εικόνες, εμπειρίες και πρότυπα από Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες πρακτικές και επιχειρήσεις που θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε και στη δική μας.

Στο παρελθόν, η ίδια ομάδα είχε δημιουργήσει ελάχιστο budget, ένα επιτυχημένο παιχνίδι φαντασίας και στρατηγικής, το Total Conquest, το οποίο λειτούργησε από το 1999 έως το 2001 πριν πουληθεί σε μια Αμερικάνικη εταιρεία. Η εμπειρία από εκείνη την επαγγελματική προσπάθεια αποτέλεσε χρήσιμη βοήθεια στη δημιουργία της Oplon Games και του Empires at War 1805.

Πέρα του παραπάνω παιχνιδιού, έχουμε συμμετοχή σε συλλόγους και λέσχες που ασχολούνται με το αντικείμενο (ιστορία και παιχνίδια στρατηγικής & φαντασίας), εικοσαετή ενασχόληση με το hobby και σημαντικό δίκτυο επαφών και γνωριμιών με άλλους παίχτες και συλλόγους του εξωτερικού. Δεν είναι τυχαίο ότι αναμένουμε πάνω από το 95% των πελατών μας να προέρθουν από άλλες χώρες.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνοι σας?

Για πολλούς λόγους: Καταρχήν, θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις, εμπειρία και όρεξη μας για το αντικείμενο. Δεν υπάρχει κάποια υφιστάμενη εταιρεία ή επαγγελματικό σχήμα στην Ελλάδα που να μοιράζεται το όραμα και στόχος μας. Επιπρόσθετα,  πιστεύουμε ότι σε αυτή την κατεύθυνση είναι το μέλλον: ιδιωτικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, που δεν περιμένουν κρατική στήριξη και ξεκινάνε από μικρομεσαία κλίμακα. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Θέλουμε να έχουμε επαγγελματική ανεξαρτησία και να ορίζουμε μόνοι μας στόχους και στρατηγική. Και τέλος έχουμε πολύ έντονο το στοιχείο της εξωστρέφειας, στοχεύοντας στην παγκόσμια αγορά, με εξαγωγή υπηρεσιών, τεχνογνωσίας και λογισμικού. Όλα τα παραπάνω εξυπηρετούνται καλύτερα κατά την κρίση μας, από μια δική μας, καινούργια επαγγελματική δραστηριότητα.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Κατά περίπτωση, οι δυνητικά χρήσιμες συμβουλές μπορεί να διαφέρουν πάρα πολύ. Νομίζουμε όμως πως κάποιες γενικές αρχές που ταιριάζουν σε όλες σχεδόν τις προσπάθειες νέων επιχειρηματιών είναι: Τολμήστε. Δικτυωθείτε. Βασιστείτε στους εαυτούς σας και σε ιδιωτικές πλατφόρμες. Μην περιμένετε από το Ελληνικό κράτος τίποτα. Μην φοβάστε να αποτύχετε, αλλά αν το κάνετε, ξαναπροσπαθήστε πιο αποφασισμένοι.

Indiegogo Καμπάνια

Αυτή την χρονική στιγμή τρέχουμε μία καμπάνια στο Indiegogo ώστε να επιδοτήσουμε την ολοκλήρωση της εφαρμογής. Η καμπάνια βρίσκεται σε αυτό το link για όποιον ενδιαφέρεται να μας βοηθήσει http://www.indiegogo.com/eaw-1805?a=1582854

comments powered by Disqus


Noschool 1.0

Discover awesome activities for your gap year
16-03-2018 - 13:10
δείτε περισσότερα

IKON Pass

Season pass to the best mountains in the U.S.
16-03-2018 - 11:57
δείτε περισσότερα

Brutal Teardowns

Get honest feedback and actionable advice for your website
16-03-2018 - 11:12
δείτε περισσότερα

Nightly for iOS

Enjoy healthy sleep
16-03-2018 - 10:51
δείτε περισσότερα

UI Faces

Avatars for design mockups
16-03-2018 - 09:14
δείτε περισσότερα

Lunamaker

Beautiful paper notebooks with digital courses on drawing
16-03-2018 - 09:09
δείτε περισσότερα

Viddyoze

Creating World Class Animation Videos, in 3 Clicks...
16-03-2018 - 09:00
δείτε περισσότερα

MeowMeowFacts

Get a cat fact every time you open a new tab 😻
16-03-2018 - 08:04
δείτε περισσότερα

DelegateCall

Fully blockchain-based Q&A site
16-03-2018 - 08:02
δείτε περισσότερα

Hackclub Hackathons

Discover and join Hackathons near you 👩‍💻
16-03-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα