Γιώργος Δελαπόρτας - Localhost Ltd

Πάντα λέω σε φίλους και γνωστούς να μην τα παρατάνε και να μην απογοητεύονται. Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες και πάντα θα υπάρχουν ανάγκες που άλλες εταιρίες δεν έχουν καλύψει επαρκώς.


Δημοσίευση : 2012-11-12

Πες μας λίγα λόγια για εσένα

Είμαι Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής με MSc στις επικοινωνίες δεδομένων και δικτύων. Ειδικεύομαι και ερευνώ στα πλαίσια του PhD μου επάνω στο Security και τους Anti-Hacking μηχανισμούς. Επιπλέον είμαι Enterprise Systems Architect και έχω εργαστεί σε παγκόσμια και Ευρωπαϊκά έργα. 

Η ιστορία με εμένα ξεκινά από τη παιδική μου ηλικία. Από τα 8 μου δειλά δειλά είχα επαφή με τους Η/Υ παίζοντας παιχνίδια. Η πρώτη μου επαφή ήταν με τον θρυλικό intel 80x286 και αργότερα μέ τον 80x386.
Ο Η/Υ με μάγεψε και έτσι από τα 12 μου κατάλαβα τί ακριβώς θέλω να σπουδάσω και να κάνω στη ζωή μου. Απέκτησα δικό μου Η/Υ στα 14 και επειδή είχα από μικρός την τάση να σκαλίζω ότιδήποτε τεχνικό μου μπήκε στο μυαλό η ιδέα να φτιάξω το δικό μου παιχνίδι στον υπολογιστή. Έτσι ρώτησα, έμαθα και κατέληξα στο ότι πρέπει να μάθω προγραμματισμό!

Αυτό ήταν. Από εκεί και πέρα η ενασχολησή μου έγινε πιο ένθερμη σε διάφορους τομείς της επιστήμης της πληροφορικής για να φτάσουμε στο σήμερα που αναπτύσσω μεγάλα έργα για διαστημικές τεχνολογίες στην Ευρώπη και σε όλο το κόσμο στον όμιλο εταιριών ARATOS.

Παράλληλα έχω ιδρύσει μια εταιρία λογισμικού εδώ και 2 χρόνια, που παράγει web applications, sites καινοτομίες και κάνει πολύ R&D. Η εταιρία εδρεύει στην Αγγλία και ονομάζεται localhost Ltd. Γενικά βλέπω τον εαυτό μου σαν Entrepreneur και νέο επιχειρηματία. Τέλος, θέλω να προσθέσω πως προσωπικά ασχολούμε από το 2002 και με το Open Source Community. Ανάμεσα στα πολλά που έχω κάνει και κάνω, έχω 5 μεγάλα έργα που έχουν δώσει πολλά ή θα δώσουν στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Το πρώτο είναι το Geeks Artificial Neural Network (G.A.N.N), το άλλο είναι το ALPHA Framework/CMS το τρίτο, το πιο νέο, είναι το ALPHA/Cloud Script, το τέταρτο είναι το Specter και το πέμπτο είναι το BULL.

Μερικά στοιχεία για την εταιρεία σου

Η localhost Ltd είναι μια εταιρία παροχής ολοκληρωμένων προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων υψηλής ποιότητας. Το πελατολογιό μας απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επαγγελματίες, εταιρίες, οργανισμούς και φορείς. Επίσης η εταιρία μας παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα της πληροφορικής και επικοινωνιών, στο web marketing και στο mobile marketing.

Τέλος, η εταιρία μας ανήκει στο πολύ μικρό ποσοστό των εταιριών που έχουν τμήμα ανάπτυξης και έρευνας. Στην localhost επενδύουμε στην έρευνα και αναπτύσσουμε καινοτόμα προϊόντα και λύσεις που καλύπτουν ιδιαίτερες ή εξειδικευμένες ανάγκες.

Η localhost Ltd ιδρύθηκε το 2010 και έχει έδρα την Αγγλία.


Κύριες υπηρεσίες/προϊόντα:

1. ALPHA Framework/CMS
2. Consulting services
3. Web sites design and development
4. SaaS/PaaS
5. SEO

Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις δική σου επιχείρηση ?

Η localhost ιδρύθηκε με στόχο να καλύψει το κενό στις ανάγκες της σημερινής Ελληνικής και Ευρωπαϊκής αγοράς. Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στους πελάτες που ζητούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και προϊόντα σε λογικές τιμές και όχι πανάκριβες και αμφιβόλου ποιότητας λύσεις. Στη localhost πορευόμαστε πάντα με γνώμονα την καινοτομία, την έρευνα και την οργανωμένη προσπάθεια για ανάπτυξη νέων, πιο έξυπων και ευέλικτων λύσεων. Οι γνώσεις των μελών της εταιρίας μας και η πολυετή εμπειρία μας στο χώρο της πληροφορικής και των επικοινωνιών σε συνδυασμό με τα καινοτόμα λογσμικά, εκ των οποίων πολλά είναι free και open source, καλύπτουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Τέςλος, τα έργα που αναλαμβάνουμε είναι για SME αλλά και για μεγάλους οργανισμούς.

Σε τρομάζει η κρίση στην Ελλάδα? Τι κάνεις ή τι προτείνεις στους υπολοίπουν να κάνουν για να \"αντέξουν\" ή και να θριαμβεύσουν.

Η κρίση στην Ελλάδα για εμάς όσο και να ακουστεί "περίεργο" και ανορθόδοξο, προσφέρει νέες ευκαιρίες! Ο λόγος είναι απλός. Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες/λύσεις που παρέχουμε είναι σε ανταγωνιστικές τιμές με αξιόλογη ποιότητα. Αυτό στην εποχή που διανύουμε είναι πασιφανές για τους πελάτες που χρόνια τώρα έχουν απογοητευτεί από άλλες εταιρίες του χώρου. Εμείς αναπτύξαμε για να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί, το free και open source προϊόν όπως το 1st class web framework και CMS. Το ALPHA CMS.
Προσωπικά προτείνω σε συναδέλφους και νέους στο χώρο να μην στερήσουν την ποιότητα για την ποσότητα και να προσπαθούν πάντα να προωθούν το καινοτόμο και το φρέσκο στην αγορά. Οι μελλοντικοί πελάτες σας αναζητούν την αμεσότητα και την ευκολία και όχι την πεπατημένη που μέχρι σήμερα έχει καθυστερήσει την εξέλιξη. Στον κυβερνοχώρο και στο Internet, τα πάντα αλλάζουν άρδην γρήγορα. Εκμεταλευτείτε το για να θριαμβεύσετε μέσα από την εξέλιξη αυτή .

Πες μας 2 δυσκολίες που αντιμετώπισες από την ημέρα δημιουργίας της εταιρείας σου και τι έκανες για να ανταπεξέλθεις.

Όταν ξεκινάς από το μηδέν και έχει λίγες επαφές όπως φίλους και βρίσκεσαι σε μια μεγάλη και ξένη για σένα πόλη, όλα μοιάζουν σαν ένα μεγάλο βουνό. Μετά από αυτό έρχεται να συνδεθεί και η δυσκολία στο να πείσεις ένα άτομο να σε ακούσει γι' αυτό που θες να παρέχεις για να πουλήσεις και φυσικά να αποδείξεις ότι είναι καλύτερο στα σημεία...
Αυτά τα δύο βασικά εμπόδια αντιμετώπισα όπως και άλλοι εκατομμύρια πριν από εμένα.

Δηλαδή:
  1. Την γνωστοποίηση της εταιρίας και της παρουσίασης των λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει.
  2. Την δυνατότητα-δυναμική να προωθήσεις και να πεισεις για την ποιότητα και την αξιοπιστία σου γι αυτά που παρέχεις.

Άλλα στοιχεία:

Video Presentations:
ALPHA Script: http://youtu.be/4L8CpksDXmE

Related Web sites:
ALPHA CMS Demo Site: http://alpha-cms.localhost-ltd.com/en/home/
ALPHA Script: http://alpha-script.localhost-ltd.com/

Other links for software downloads:
http://sourceforge.net/projects/alpha-cms/
https://github.com/g0d/alpha_cms

About me:
http://about.me/gdelaportas

comments powered by Disqus

FOR DAYS

Order Tees. Refresh Whenever. We Handle the Rest.
16-11-2018 - 23:17
δείτε περισσότερα

Case Law Access Project

6.5 million state and federal cases dating back to 1600s
16-11-2018 - 12:06
δείτε περισσότερα

Ranorex Studio

All-in-one test automation
16-11-2018 - 11:08
δείτε περισσότερα

GitScrum

Project management tool for agile teams.
16-11-2018 - 10:52
δείτε περισσότερα

40 Lessons from 40 Years of Apple Ads

The Ads that Helped Apple Reach a $1T Market Cap 💰💰
16-11-2018 - 10:30
δείτε περισσότερα

Job Board Fire

Create a free Job Board for your company
16-11-2018 - 10:23
δείτε περισσότερα

Puppy Cube

Interactive Touchscreen Projector
16-11-2018 - 10:10
δείτε περισσότερα

Income Rankings

Find the Best Methods to Make Money Online 🤑
16-11-2018 - 09:21
δείτε περισσότερα

Typito for Teams

Create stunning text videos with your team
16-11-2018 - 08:43
δείτε περισσότερα

Github Trending Plus

An experimental Github/trending user interface
16-11-2018 - 08:30
δείτε περισσότερα