Yiannis Orfanidis – Maria Kaini – Matthew Gerber – Fay Kizgala – Paul Kidner

Εάν πραγματικά πιστεύετε στην ιδέα σας και ο χρονισμός σας είναι σωστός, προχωρήστε, ξεκινήστε και στην πορεία θα τον βρείτε το δρόμο σας.


Δημοσίευση : 2012-04-01

Μέσα από την εφαρμογή για τα smartphone κινητά οι καταναλωτές με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις προσφορές όπου και αν βρίσκονται. Το Fweebi μέσα από τις location based services προσφέρει την δυνατότητα στον καταναλωτή όταν αυτός το επιλέξει, να εντοπίσει την θέση του και τα καταστήματα που έχουν προσφορές κοντά στο σημείο που βρίσκετε.

Λίγα λόγια για εσάς

Matt: εργασιακή εμπειρία: 14 χρόνια στο Strategy consulting, Venture capital & στο χώρο της διαφήμισης. Entrepreneurial εμπειρία στο χώρο της τεχνολογίας και των υπηρεσιών
Paul: εργασιακή εμπειρία: 14 χρόνια στο χώρο του IT marketing & online business development. Entrepreneurial εμπειρία στο χώρο της τεχνολογίας και του online publishing

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας

Όταν συζητήσαμε αρχικά την ιδέα και είδαμε τις δυνατότητες ανάπτυξης που έκρυβε ενθουσιαστήκαμε.
Ξεκινήσαμε άμεσα την υλοποίηση της. Στην πορεία είχαμε πολλές ιδέες για υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας κάποιες  από τις οποίες μπορούσαμε να υλοποιήσουμε άμεσα και άλλες τις οποίες αφήναμε για μελλοντική ανάπτυξη. Το εγχείρημα μας,  μάς έδινε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε κάτι νέο και καινοτόμο για την Ελληνική αγορά και να δώσουμε ένα εργαλείο στους καταναλωτές για να κάνουν έξυπνες αγορές και να εξοικονομούν χρήματα και στις επιχειρήσεις πρόσβαση για επικοινωνία των προωθητικών τους ενεργειών σε όλα τα ψηφιακά κανάλια.

Ο ενθουσιασμός και η πίστη στις δυνατότητες της ομάδας μας, μας βοήθησε να πετύχουμε τόσα πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα και με περιορισμένους πόρους. Τo Fweebi χρηματοδοτείτε μέχρι στιγμής πλήρως από τα ιδρυτικά του μέλη και έχει καταφέρει μέσα σε 9 μήνες λειτουργίας να έχει πάνω από 11.000 downloads της εφαρμογής για iPhone, 10.200 fans στο Facebook και να φιλοξενεί στην πλατφόρμα του πάνω από 60 μεγάλα brands της Ελληνικής αγοράς. Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Άμεσος στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε την βάση των συνεργατών μας για να έχουμε όσο το δυνατό περισσότερες προσφορές για τους χρήστες μας. Παράλληλα θέλουμε να εμπολουτίσουμε τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που προσφέρουμε τόσο στους χρήστες όσο και στους συνεργάτες μας.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Παρόλο ότι μπορεί να ακούγετε cliché, εάν πραγματικά πιστεύετε στην ιδέα σας και ο χρονισμός σας είναι σωστός, προχωρήστε, ξεκινήστε και στην πορεία θα τον βρείτε το δρόμο σας. Χρειάζονται θυσίες σε όλα τα επίπεδα αλλά η διαδικασία αξίζει από την αρχή ως το τέλος.
Παρόλο που η οικονομική συγκυρία είναι πολύ δύσκολη, εμείς γυρίσαμε από το εξωτερικό στην Ελλάδα για να απολαύσουμε όλα τα άλλα που έχει να προσφέρει αυτή η χώρα. Προοπτικές υπάρχουν αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας αν θέλουμε να τις εκμεταλλευτούμε. Δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε κυνηγώντας το γρήγορο χρήμα και τον χαμηλού επιπέδου τουρισμό. Η Ελλάδα θα μπορούσε να αναπτυχθεί στο μαργαριτάρι της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ή ως η νέα μεσογειακή Ελβετία. Για να γίνει αυτό πρέπει να επιστρέψουμε στην φύση και στο ελληνικό πνεύμα της φιλοξενίας.

Ισως το ένα και μοναδικά καλό που θα μας φέρει η οικονομική κρίση, είναι η κατάλυση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που θα υποδεχθεί μια νέα ηγεσία υπέρ των επιχειρήσεων που θα επιτρέψει σε όλα αυτά τα υπέροχα μυαλά της Ελλάδας να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους ταπεραμέντο δημιουργικά με στόχο την ανάπτυξη.
http://www.youtube.com/watch?v=ERkmzQrXTNI

Το Fweebi είναι ο νέος τρόπος για να κάνουν οι καταναλωτές έξυπνες αγορές και να γλυτώνουν χρήματα όπου και αν βρίσκονται. Tο Fweebi που είναι μια πλατφόρμα που περιλαμβάνει εφαρμογή για Smartphones κινητά (iPhone & Android), internet & social media. Μέσα από την εφαρμογή για τα smartphone κινητά οι καταναλωτές με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις προσφορές όπου και αν βρίσκονται. Το Fweebi μέσα από τις location based services προσφέρει την δυνατότητα στον καταναλωτή όταν αυτός το επιλέξει, να εντοπίσει την θέση του και τα καταστήματα που έχουν προσφορές κοντά στο σημείο που βρίσκετε.  Όσοι δεν έχουν i-Phone ή Android, μπορούν να ενημερωθούν για τις διαθέσιμες προσφορές στην περιοχή που τους ενδιαφέρει και οργανώσουν τις αγορές τους μέσα από www.fweebi.comwww.facebook.com/fweebi Greece

comments powered by Disqus

Fight4.fun

Fight4.fun is an .io styled RTS browser based game.
16-12-2018 - 08:56
δείτε περισσότερα

Link2Sheet

From LinkedIn to Google Sheets!
16-12-2018 - 08:55
δείτε περισσότερα

Quitopia

A motivation + tracker + journal to quit bad habits
16-12-2018 - 08:53
δείτε περισσότερα

Netflix Classic

A chrome extension to fix the Netflix online experience
16-12-2018 - 08:48
δείτε περισσότερα

JW Player

The most powerful and flexible video platform.
16-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Factourism

Bringing you the most fascinating facts of our world
16-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Manga Train

First Manga Reader app for macOS
16-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Impocall

Really useful and simple iOS app to manage your calendar.
15-12-2018 - 08:05
δείτε περισσότερα

Paytouch

POS software to sell, manage and grow your business.
15-12-2018 - 08:02
δείτε περισσότερα

RaterFox for Chrome 2.0

The must-have Chrome extension for movie hunters
15-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα