Νίκος Βασιλειάδης – Σπύρος Κούτσης

‘Perform with a purpose’


Δημοσίευση : 2012-03-01

Στο επίκεντρο των προσπαθειών του Panepistimia-edu.gr είναι να αποδείξουμε πως το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας είναι οι άνθρωποι της και δη η νέα γενιά.  Με την ουσιαστική πληροφόρηση και την βαρύτητα που δίνουμε στην οργανωμένη παρουσίαση όλων εκείνων των στοιχείων που χρειάζεται ο/η υποψήφιος σπουδαστής στοχεύουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την εναρμόνιση του εκπαιδευτικού συστήματος με τις τάσεις τις αγοράς εργασίας και γενικότερα της οικονομίας.

H ομάδα του Panepistimia-edu.gr

O Νίκος Βασιλειάδης και ο Σπύρος Κούτσης είναι οι ιδρυτές του   www.Panepistimia-edu.gr υπό την εταιρική μορφή του Cruzada Ο.Ε. Η Cruzada  Ο.Ε. δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια της εταιρικής της ύπαρξης καθώς είναι αποτέλεσμα αδελφικής φιλίας και δυναμικής αλληλεπίδρασης πολλών χρόνων. Επίσης, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την σημασία της  -άμεσης έμμεσης-  στήριξης από τους παλιούς συμμαθητές και φίλους, Στέφανο Λούβαρη, Θωμά Ιησού Κολλιάδο, Δημήτρη Κάρολο Καλούλη και του Στάθη Κατοπώδη.

Σπύρος Κούτσης
Ο Σπύρος Κούτσης ζει και σπουδάζει στην Αθήνα. Το 2006 αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος, Pierce College και εν συνεχεία κατάφερε να εισηχθεί στο Τμήμα Πληροφορική του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α) . Την άνοιξη του 2007 επέλεξε να αλλάξει πορεία και να συνεχίσει τις σπουδές του στο τμήμα Entrepreneurship Management, στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος, Deree College. Το ερχόμενο καλοκαίρι σχεδιάζει να αποφοιτήσει και να αλλάξει εντελώς τομέα, ακολουθώντας την επιστήμη της φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιου του Urbino, στην ομώνυμη πόλη της Ιταλίας.

Νίκος Φώτης Βασιλειάδης

Ο Νίκος Βασιλειάδης ζει και σπουδάζει στην Αθήνα. Το 2006 αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος, Pierce College και συνέχισε  τις σπουδές του στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α). Τον Σεπτέμβρη του 2008 αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα στο τμήμα Accounting and Finance, στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος, Deree College. Είχε την τύχη να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus στο Πανεπιστήμιο της Coimbra, στην Πορτογαλία και να βιώσει απο πρώτο χέρι την εμπειρία της πολυπολιτισμικότητας. Στο άμεσο μέλλον σχεδιάζει να συνεχίσει τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του εξωτερικού στον τομέα του International Business.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας

Η ανάγκη για την δημιουργία του Panepistimia-edu.gr γεννήθηκε από την βαθιά πεποίθηση μας πως η ελληνική σχολική κοινότητα και γενικότερα η ελληνική νεολαία κρύβει μια ανεξάντλητη πηγή δημιουργικότητας, χαρισματικότητας, ταλέντου και ευφυίας η οποία παραμένει σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητη. Η απουσία επαγγελματικού προσανατολισμου, καθοδήγησης ή οράματος σε συνδυασμό με την έλλειψη μιας ολοκληρωμένης, οργανωμένης και εύχρηστης πηγής πληροφόρησης για τους μαθητές οδηγεί στην διαιώνηση αν οχι γιγάντωση, μιας σειράς σοβαρών προβλημάτων που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως η ανεργεία και η μειωμένη παραγωγικότητα.

Σε μια εποχή μάλιστα όπου επικρατούν δύσκολες συνθήκες στην αγορά εργασίας σε συνδυασμό με τον σκληρό ανταγωνισμό και τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για ακαδημαϊκή κατάρτιση, οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καλούνται να πάρουν μια πολυ σημαντική απόφαση που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους αλλά και πολλούς άλλους τομείς της προσωπικής τους ζωής. Χωρίς αμφιβολία η πλειοψηφία των υποψηφίων δεν ακολουθεί ουσιαστικά και αντικειμενικά κριτήρια επιλογής Πανεπιστημιακής Σχολής, καθώς η έλλειψη μιας ολοκληρομένης, οργανωμένης και εύχρηστης πηγής πληροφόρησης είναι εμφανής.Στην προσπάθεια να γεφυρωθεί αυτό το κενό, το Panepistimia-edu.gr, ο απόλυτος διαδικτυακός οδηγός για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, σχεδιάστηκε για να προσφέρει την δυνατότητα στον χρήστη να έχει άμεση και εύκολη πρόσβαση στην πληροφόρηση σχετικά με όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, η ύπαρξη της Βασικής και Σύνθετης Αναζήτησης σε συνδυασμό με την λειτουργία του Υπολογισμού του Γενικου Βαθμού Προσβασης και των Μορίων, παρέχουν στοχευμένη, αναλυτική, έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση και καθιστούν τοPanepistimia-edu.gr τον καταλληλότερο οδηγό επιλογής της επωφελέστερης και ενδεικνυώμενης Πανεπιστημιακής Σχολης για κάθε έναν από τους υποψήφιους σπουδαστές. Επιπρόσθετα, σε αντιδιαστολή με την επικρατούσα νοοτροπία του παρελθόντος, στην ομάδα του Panepistimia-edu.grπιστεύουμε βαθιά, πώς η διέξοδος της χώρας μας από την υπάρχουσα κρίση περνάει μέσα από την αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας, με την επένδυση στην παιδεία, την στροφή προς την γνώση και την διάνοια, τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και την φύση, και την συλλογικότητα. Η ανάγκη για αλλαγή είναι πιο έντονη από ποτέ και όλοι ανεξεραίτως έχουμε χρέος να συμβάλουμε, καθώς μικρές αλλαγές νοοτροπίας σε ατομικό επίπεδο μπορούν να επιφέρουν μεγάλες συλλογικές αλλαγές και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του παρελθόντος. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει την διαφορά, μπορεί να πάρει το μέλλον στα χέρια του και να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο, για τον ίδιο αλλά και τους γύρω του, απλά παίρνοντας μια ξεκάθαρη και υπεύθυνη θέση κυρίως απέναντι στον ίδιο αλλά και την κοινωνία. Η αλλαγή θα έρθει με μικρές αλλαγές στην νοοτροπία και τις καθημερινές μας συνήθειες.

Σκοπός του Panepistimia-edu.gr

Οι συνθήκες που επικρατούν στις μέρες μας χωρίς αμφιβολία φαντάζουν ως ανυπέρβλητο εμπόδιο, τροχοπέδη στην δημιουργική ορμή της νεολαίας και στο δικαίωμα της να ονειρεύεται ελεύθερα για ένα καλύτερο αύριο. Τα λάθη των περασμένων χρόνων επισκιάζουν την ανθοφορεία της ελληνικής μαθητικής νεολαίας και καθιστούν την έννοια της ελπίδας ως πολυτέλεια. Στο επίκεντρο των προσπαθειών του Panepistimia-edu.grείναι να αποδείξουμε πως το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας είναι οι άνθρωποι της και δη η νέα γενιά.  Με την ουσιαστική πληροφόρηση και την βαρύτητα που δίνουμε στην οργανωμένη παρουσίαση όλων εκείνων των στοιχείων που χρειάζεται ο/η υποψήφιος σπουδαστής στοχεύουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την εναρμόνιση του εκπαιδευτικού συστήματος με τις τάσεις τις αγοράς εργασίας και γενικότερα της οικονομίας.  Απώτερος σκοπός της ομάδας μας είναι να ενεργοποιήσουμε τους νέους ώστε να αναπτύξουν την δημιουργικότητα, τα ταλέντα, τις δεξιότητες τους  αλλά και το πνεύμα του ‘επιχειρειν’. Να πιστέψουν στις δυνατότητες τους και με πυξίδα τα όνειρα και τα οράματα τους να δώσουν το στίγμα για τον επαναπροσδιορισμό και την αναγέννηση της κοινωνίας μας, απαλλαγμένη από συμβατικές, δογματικές και απαρχαιωμένες αντιλήψεις.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Perform with a purpose’

Η φυσιογνωμία της ελληνικής αγοράς καταδεικνύει ότι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας μπορεί να υπάρξει κυρίως μέσω καινοτόμων επιχειρηματικών κινήσεων, παροχή και παραγωγή υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής ποιότητας αλλά κυρίως μέσω ενός κατάλληλα καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού. Ένα ανθρώπινο δυναμικό πλήρως καταρτισμένο και με την απαραίτητη τεχνογνωσία αλλά και την θέληση να πάρει το ‘ρίσκο’ για την υλοποίηση καινοτόμων επιχειρηματικών κινήσεων, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την απαρχή της μετάβασης από την βαθιά κρίση στην πολυπόθητη ανάπτυξη.

Χωρίς αμφιβολία η οικονομική κρίση πέρα από την σκληρή της όψη αποτελεί μια ευκαιρία να καινοτομήσουμε, να σκεφτούμε επιχειρηματικά και να δημιουργήσουμε. Αυτό που θα συμβουλεύαμε τους νέους επιχειρηματίες out there είναι να μπουν στη διαδικασία να πιστέψουν στις επιχειρηματικές τους ιδέες, να θέσουν στρατηγικούς στόχους, να δουλέψουν σκληρά, να μην επαναπαύονται, να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και στην προώθηση του προϊόντος ή των υπηρεσιών τους, να τολμούν και να μην ξεχνούν σε καμία περίπτωση ότι ο σκοπός κάθε επιχείρησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την προσφορά προς την κοινωνία.

comments powered by Disqus

Shoe Leather

Connects publications to writers in towns they want to cover
13-11-2018 - 18:19
δείτε περισσότερα

Radivision

”ESPN for Entrepreneurship” Platform
13-11-2018 - 17:58
δείτε περισσότερα

TriviaMob

Just a dope live game show
13-11-2018 - 16:55
δείτε περισσότερα

Quartz Membership

A new community-driven news platform and membership product
13-11-2018 - 16:38
δείτε περισσότερα

Bon Temps

Organic teas, no artificial flavors or bleaches
13-11-2018 - 15:20
δείτε περισσότερα

Hear Me Out!

Improve your city by sharing, discussing the ideas in public
13-11-2018 - 14:57
δείτε περισσότερα

The Freelancer Toolkit

Collection of tools and services for freelancers
13-11-2018 - 13:15
δείτε περισσότερα

Channels

Send money like text messages in a new multi-currency wallet
13-11-2018 - 13:11
δείτε περισσότερα

Coin2shop

Buy on Ebay and Amazon with crypto-currency 💰
13-11-2018 - 12:55
δείτε περισσότερα

Rendez

Make appointments in a snap 📅🤙
13-11-2018 - 12:53
δείτε περισσότερα