Erman & Leoussis

Διασφαλίστε ότι το startup σας είτε λύνει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα είτε καλύπτει κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες.


Δημοσίευση : 2011-12-01

Στο mydeals.gr, έχουμε φτιάξει μια πλατφόρμα διαχείρισης αγορασμένων προσφορών όπου ο χρήστης εισάγει τις προσφορές που έχει αγοράσει και μπορεί να θέσει email υπενθύμισης μια χρονική περίοδο που αυτός ορίζει πριν λήξει η προσφορά.

Λίγα Λόγια:

Αλέξανδρος Ερμάν

Με μεταπτυχιακό σε  e-Business Management στο University of Surrey ο Αλέξανδρος έχει μακρά εμπειρία στο e-commerce στην Ελλάδα σε κάποια από τα μεγαλύτερα e-shops στην Ελλάδα : Ελληνικός Συλλεκτικός ΚύκλοςEsk.gr, Plaisio.gr, LaRedoute.gr, MelinaMay.comως Υπεύθυνος Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Online Μάρκετινγκ.

Κύριες αρμοδιότητές του είναι να σχεδιάζει, οργανώνει και να εφαρμόζει στρατηγικές ηλεκτρονικού επιχειρείν για ηλεκτρονικά καταστήματα. Επιπλέον, ο Αλέξανδρος έχει παράλληλα και μια ευρεία εμπειρία σε τεχνικές online marketing και διαφήμισης.

Μάθετε περισσότερα:

http://gr.linkedin.com/in/alexehrmann

Αλέξανδρος Λεούσης

Μετά τις σπουδές του σε Μαθηματικά & Τεχνητή Νοημοσύνη (BSc) και σε Information Systems (MSc) στο εξωτερικό, ο Αλέξανδρος ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως προγραμματιστής ιστοσελίδων και εφαρμογών στο διαδίκτυο. Στην συνέχεια σχεδίασε και υλοποίησε το αρχικό επιχειρησιακό σχέδιο των startup sites Stylewatch.gr και Menslounge.gr και αργότερα έτρεξε το digital τμήμα της διαφημιστικής εταιρίας Piece of Cake. Ο Αλέξανδρος έχει εμπειρία σε όλες τις τεχνικές του online marketing, στο project management, στο online advertising και στο personnel recruiting.

Περισσότερα:

http://www.linkedin.com/in/alexleoussis

Digilex:

H Digilex είναι μια νέα εταιρεία στο χώρου του web τα μέλη της οποίας είναι παθισαμένα με το internet, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις mobile εφαρμογές! Μας αρέσει να δημιουργούμε sites για εμάς… αλλά παράλληλα να μοιραζόμαστε την γνώση μας για web designusabilityonline marketing καιηλεκτρονικό εμπόριο! Η εμπειρία μας στο χώρο του web, μας επιτρέπει να δημιουργούμε για εσάς αλλά και για εμάς, όμορφα και χρηστικά sites.

Περισότερα Εδώ: http://www.digilex.gr

To MyDeals.gr είναι το πρώτο site στην Ελλάδα που έρχεται να λύσει την ανάγκη που έχει δημιουργηθεί, στην παρακολούθηση, διαχείρηση και υπενθύμιση των προσφορών και κουπονιών που μπορεί να έχεις αγοράσει από πολλά και διαφορετικά Deal Sites προσφορών!  Παράλληλα σου επιτρέπει να φιλτράρεις τις προσφορές των Deal Sites βάση των προσωπικών σου επιλογών και να λαμβάνεις newsletter με τις προσωπικές δικές σου επιλογές.

Το MyCoupon.gr είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις/καταστήματα να δημιουργούν εκπτωτικά κουπόνια και προσφορές με κύριο στόχο την προσέλκυση νέων πελατών και την αύξηση των πωλήσεων τους. Παράλληλα στους επισκέπτες/χρήστες του MyCoupon.gr δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα εκπτωτικά κουπόνια του MyCoupon.gr για οικονομικότερες αγορές!

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας

Για εμάς 3 ήταν οι βασικοί λόγοι που αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την δική μας εταιρεία.

Πρώτη είναι, η αναπτυσόμενη web αγορά. Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη του διαδικτύου και της εμπορικής αξιοποίησης του αλλά και η ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Πιστεύουμε πολύ σε αυτή την αναπτυσόμενη αγορά στην οποία κάποιος μπορεί να επενδύσει για το μέλλον.

Δεύτερον, η εργασιακή εμπειρία και το know-how. Και οι δυο μας έχουμε δουλεύσει σε αρκετές εμπορικές επιχειρήσεις που ειδικεύονταν στο web αλλά και επίσης στήσαμε και συμβάλλαμε ο κάθενας ξεχωριστά στην ανάπτυξη των web business units στις εταιρείες με της οποίες συνεργαστήκαμε. Η εμπειρία και το know-how είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στην απόφαση αυτή που πήραμε αλλά και στην επιτυχία της επιχείρησής μας μέχρι στιγμής.

Τρίτον, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι καλές συνεργασίες είναι η βάση μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Είναι σπάνιο στις μέρες μας να βρει κανείς καλούς συνεργάτες. Ιδίως στην Ελλάδα. Όταν τους βρει λοιπόν, δεν πρέπει να τους αφήσει. Το ίδιο συνέβει και με εμάς! Είχαμε δουλεύσει μαζί για αρκετό διάστημα, ξέραμε τις δυνατότητες του καθενός, ταιριάξαμε τα strong assets αλλά και την εμπειρία του καθενός και έτσι πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε την δική μας εταιρεία.

Το mydeals.gr είναι μια υπηρεσία που υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός στο διαδίκτυο. Σας τρομάζει αυτό ή το βλέπετε σαν μια πρόκληση? Υπάρχει χώρος στην αγορά για… πολλούς?

Γενικά τα web projects και ιδιαίτερα στην Ελλάδα έχουνε πολύ χαμηλά barriers to entry. Ο καθένας μπορεί να τα κάνει. Ιδιαίτερα στα deal sites και deal aggregators που είναι και τα τελευταία majorly successful business models στην Ελληνική αγορά, γίνεται χαμός από ανταγωνισμό και είναι λογικό.

Οι βασικές διαφοροποιήσεις που έχουμε (σήμερα τουλάχιστον) από την πλειοψηφία των ανταγωνιστών μας είναι δύο: Πρώτον, προσφέρουμε κάτι παραπάνω από τον ανταγωνισμό το οποίο όμως καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες. Π.χ. το mydeals.gr προσφέρει προσωποποιημένο καθημερινό newsletter. Μια γυναίκα κατά πάσα πιθανότητα δεν την ενδιαφέρει να βλέπει προσφορές αυτοκινήτου, όπως και έναν άντρα κατά πάσα πιθανότητα δεν τον ενδιαφέρει να βλέπει προσφορές κομμωτηρίων. Άρα το κάθε μέλος μπορεί να ορίσει τις κατηγορίες που θέλει να βλέπει στο καθημερινό newsletter του. Επίσης έχουμε παρατηρήσει ότι πολλοί που αγοράζουν αρκετά κουπόνια (δηλαδή οι πιο loyal χρήστες αυτών των sites) συχνά ξεχνάνε την ημερομηνία λήξης μιας προσφοράς άρα ξεχνάνε να την εξαργυρώσουν και χάνουν τα χρήματά τους. Στο mydeals.gr, έχουμε φτιάξει μια πλατφόρμα διαχείρισης αγορασμένων προσφορών όπου ο χρήστης εισάγει τις προσφορές που έχει αγοράσει και μπορεί να θέσει email υπενθύμισης μια χρονική περίοδο που αυτός ορίζει πριν λήξει η προσφορά.

Η δεύτερη διαφοροποίηση είναι πως πιστεύουμε πως μια εταιρία πρέπει να στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προλαβαίνει τις εξελίξεις γρήγορα και να έχει χαμηλά κόστη ώστε να μην εξοντωθεί οικονομικά. Αναφερόμαστε ακόμα μια φορά στα κριτήρια του low running cost και των συνεργασιών. Πιστεύουμε πως ιδιαίτερα στον χώρο και στον χορό των deal aggregators υπάρχει χώρος για πολλούς γιατί έχει ελάχιστα running costs, αλλά ακόμα βρισκόμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο εξέλιξης αυτών των μοντέλων. Όταν αυτά θα αρχίσουν να εξελίσονται και να έχουν περισσότερα και διαφορετικά features, αναγκαστικά όσοι δεν είναι στημένοι σωστά θα μείνουν στάσιμοι.

Ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά του να είναι web entrepreneur?

Είναι τρομερό το συναίσθημα το να σκέφτεσαι μια ιδέα και λίγους μήνες αργότερα να την βλέπεις να δημιουργείται και να πετυχαίνει. Όταν δουλεύεις για εσένα, δουλεύεις με ψυχή και το άγχος είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που μπορεί να έχεις όταν δουλεύεις σε μια εταιρία που πολλές διαδικασίες και δεδομένα είναι εκτός του ελέγχου σου. Είναι περισσότερο δημιουργικό άγχος. Κάθε νίκη σου δίνει πολύ μεγαλύτερη χαρά και κάθε ήττα σε πεισμώνει πολύ περισσότερο. Είσαι αποκλειστικός υπεύθυνος των πράξεων σου και αυτό είναι ένα συναίσθημα ελευθερίας.

Τα σοβαρά αρνητικά βρίσκονται στις αποτυχίες που έχουν σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο, κάτι που ευτυχώς δεν έχουμε ζήσει ακόμα! Γι’αυτό θεωρούμε τα χαμηλά λειτουργικά έξοδα ως προϋπόθεση επιτυχίας. Η απλή αποτυχία ενός project λειτουργεί θετικά in the long term γιατί έχεις μάθει πολλά πράγματα the hard way, άρα έχουν γίνει κτήμα σου. Αυτό που θέλει πολύ προσοχή είναι ότι δουλεύοντας σε κάτι δικό σου, τείνεις να μην έχεις ωράριο οπότε χρειάζεσαι πειθαρχία στο να κρατηθούν οι ισορροπίες στην ζωή σου.

Αναζητάτε συνεργασίες? Αν ναι, ποιος ακριβώς θα θέλατε να σας … χτυπήσει την πόρτα? Ένας άνεργος που ψάχνει για εργασία? Ένας επενδυτής? Μια εταιρεία που θέλει να συνεργαστεί μαζί σας?

Αναζητούμε καθημερινά συνεργασίες και γνωριμίες με ανθρώπους που μπορεί να βρίσκονται σε όλα τα στάδια ενός project (από την χρηματοδότηση μέχρι την παραγωγή). Έτσι έχουμε καταφέρει να έχουμε πολύ καλές συνεργασίες με πολλούς διαφορετικούς και ικανούς ανθρώπους. Οποιοσδήποτε έχει το σωστό business attitude και μας χτυπήσει την πόρτα θα του ανοίξουμε! Η μόνη κατηγορία ανθρώπων που δεν μας ενδιαφέρει να συνεργαστούμε είναι οι “αλεξιπτωτιστές” δηλαδή αυτοί που έμαθαν πρόσφατα το internet, έχουν μπει στην αγορά με αποκλειστικό σκοπό το να βγάλουν κάποια χρήματα με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος, με αποτέλεσμα να μην σέβονται ούτε την αγορά, ούτε τους ανθρώπους που την απαρτίζουν, ούτε και τους ίδιους τους συνεργάτες τους. Θεωρούμε πως είναι καθήκον μας να τους αποβάλλουμε και δυστυχώς τέτοια παραδείγματα στην Ελληνική αγορά υπάρχουν ακόμα πολλά.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Η διαφορά ενός entrepreneur με έναν άνθρωπο που σκέφτεται να στήσει την δική του επιχείρηση είναι μία: Το πρώτο βήμα! Η απόφαση να κάνεις τελικά αυτό που σκέφτεσαι και να στήσεις την δική σου επιχείρηση. Οι περισσότεροι σταματάνε στο πρώτο αυτό βήμα. Όταν γίνει αυτό, τα άλλα ακολουθούν. Τολμήστε το!

Διασφαλίστε ότι το startup σας είτε λύνει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα είτε καλύπτει κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες. Αυτά είναι τα βασικά αίτια του user loyalty που είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες επιτυχίας της ιδέας σας.

Low costs! Τόσο απλά! Προσπαθήστε να διατηρήσετε όσο πιο χαμηλά μπορείτε τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης σας. Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις δεν φαίνονται μόνο στους τζίρους και στα κέρδη που πραγματοποιούν. Φαίνονται και στο πόσο καλά μπορούν να διατηρήσουν τα έξοδα τους χαμηλά.

Σχετικά Links:

Παρακάτω θα δείτε ένα video για την υπηρεσία/site www.mydeals.gr της εταιρείας Digilex.

http://vimeo.com/28217657

More About Digilex and its Projects:

General & Business units:

http://www.digilex.gr/

http://www.mydeals.gr

http://www.mycoupon.gr

Social Media:

http://www.linkedin.com/company/digilex

http://www.facebook.com/digilex

https://twitter.com/#!/Digilexgr

http://www.facebook.com/MyDeals.gr

http://www.facebook.com/MyCoupon.gr

comments powered by Disqus

FOR DAYS

Order Tees. Refresh Whenever. We Handle the Rest.
16-11-2018 - 23:17
δείτε περισσότερα

Case Law Access Project

6.5 million state and federal cases dating back to 1600s
16-11-2018 - 12:06
δείτε περισσότερα

Ranorex Studio

All-in-one test automation
16-11-2018 - 11:08
δείτε περισσότερα

GitScrum

Project management tool for agile teams.
16-11-2018 - 10:52
δείτε περισσότερα

40 Lessons from 40 Years of Apple Ads

The Ads that Helped Apple Reach a $1T Market Cap 💰💰
16-11-2018 - 10:30
δείτε περισσότερα

Job Board Fire

Create a free Job Board for your company
16-11-2018 - 10:23
δείτε περισσότερα

Puppy Cube

Interactive Touchscreen Projector
16-11-2018 - 10:10
δείτε περισσότερα

Income Rankings

Find the Best Methods to Make Money Online 🤑
16-11-2018 - 09:21
δείτε περισσότερα

Typito for Teams

Create stunning text videos with your team
16-11-2018 - 08:43
δείτε περισσότερα

Github Trending Plus

An experimental Github/trending user interface
16-11-2018 - 08:30
δείτε περισσότερα