Ειρηναίος Πελέχρας / Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης

Tο σημαντικότερο το οποίο πρέπει να έχουνε οι νέοι επιχειρηματίες είναι όραμα.


Δημοσίευση : 2011-04-01

Η ιδέα δημιουργίας της Εταιρείας COGIDEL-Consulting Εxperts η οποία είναι και βασικός διαχειριστής του Cluster4consulting.com προέκυψε στις αρχές του 2010 και μέχρι τον Aπρίλιο του ίδιου έτους είχε ολοκληρωθεί το Business Plan της Εταιρείας.

Σύντομο Βιογραφικό

Σύντομο Βιογραφικό Ειρηναίος Πελέχρας

Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Master σε International Business Law and Taxation του Πανεπιστημίου Mannheim. Επί σειρά ετών εργάστηκε σε πολυεθνικές Εταιρείες στους τομείς Ανάπτυξης και Πωλήσεων σαν Διευθυντής Ανάπτυξης και Διευθυντής Πωλήσεων αντίστοιχα.

Η ιδέα δημιουργίας της Εταιρείας COGIDEL-Consulting Εxperts η οποία είναι και βασικός διαχειριστής τουCluster4consulting.com προέκυψε στις αρχές του 2010 και μέχρι τον Aπρίλιο του ίδιου έτους είχε ολοκληρωθεί το Business Plan της Εταιρείας. Τον Ιούλιο του 2010 εγκαινιάσαμε τα πρώτα μας γραφεία στην Στουτγκάρδη Γερμανίας όπου είναι και η έδρα της Εταιρείας.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης

Απόφοιτος Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηλεκτρολογίας. Επί σειρά ετών εργάστηκε στις πολυεθνικές Εταιρείες BOSCH Group Germany, ΒΜW AG Μονάχου ως Resident-Engineer, Solarhybrid AG ως Key-Account-Manager.

Kύριες Υπηρεσίες / Προϊόντα

www.cluster4consulting.com

Με μια ετήσια εισφορά, επιχειρήσεις, οργανισμοί και φορείς θα “εντάσσονται” στο cluster μας και θα τους παρέχεται μια σειρά συλλογικών υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες αυτές θα αφορούν:

  • Δυνατότητα δημοσίευσης news στον τομέα του Consulting
  • Αναζήτηση εταιρειών που εξειδικεύονται στον χώρο ( Επιχειρηματικός κατάλογος πανευρωπαικά)
  • Δυνατότητα αναζήτησης εργασίας για υποψηφίους που θέλουνε να εργαστούνε στον τομέα
  • Οι εργοδότες αντίστοιχα μπορούν να προβάλουν την νέα Θέση εργασίας που    προσφέρουν
  • Δυνατότητα προβολής και διαφήμισης της Εταιρείας σας σε ένα Portal που στόχο έχει να δημιουργήσει μια πανευρωπαική συντεχνία (Cluster) στον τομέα του Consulting.
  • Η ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας μέσω κοινής δράσης και ανάπτυξης    συνεργιών από την συνομάδωση, θα είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα μας.
  • κοινή αντιπροσώπευση υπό ομάδων σε εμπορικές δραστηριότητες στο εξωτερικό
  • προγράμματα ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων και διαδικασιών σε ομοειδείς επιχειρήσεις για εκμετάλλευση οικονομιών κλίμακος
  • συντονισμό επιχειρήσεων σε διαδοχικά στάδια της αλυσίδας αξίας
  • ανάλυση ανταγωνιστικών clusters και μεταφορά βέλτιστων πρακτικών

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος,περισσότερο θα έλεγα πως ήταν μια απόφαση που πάρθηκε ξαφνικά,όταν και οι δύο ύστερα απο σπατάλη αμέτρητων ωρών και ενέργειας στο Βusiness των πολυεθνικών στις οποίες εργαζόμασταν αποφασίσαμε πως ήρθε η ώρα να υλοποιηθούν όλες αυτές οι ιδέες που στριφογύριζαν στο μυαλό μας και που δυστηχώς δεν υπήρχε ούτε ο χρόνος ούτε ο τρόπος να υλοποιηθούν. Ουσιαστικά είχαμε τα πάντα, ιδεές, όρεξη για δουλειά, διάθεση για δημιουργία και κυρίως εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας.

Έτσι μέσα στο 2010 δημιουργήθηκαν και οι κατάλληλες προυποθέσεις ώστε όλο αυτό να γίνει πράξη. Ξέραμε από έντονους ρυθμούς εργασίας, μόνο που τώρα τους εφαρμόζουμε για κάτι αποκλειστικά δικό μας.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Πίστη σε αυτό που κάνουνε, διάθεση και πολύ δουλειά. Να τολμήσουνε το επιχειρηματικό ξεκίνημα, να μην επηρεαστούν από τρίτους παράγοντες, και να θέσουν υψηλούς και εφικτούς στόχους. Μαζί με όλα τα παραπάνω το σημαντικότερο το οποίο πρέπει να έχουνε  οι νέοι επιχειρηματίες είναι όραμα.

Όραμα για την εταιρεία τους για να εμπνεύσουν και όλους αυτούς που εργάζονται για αυτούς. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αποδώσει αλλά και να επιβιώσει μακροχρόνια μια εταιρεία. Όλοι μας πρέπει να πιστέψουμε σε κάτι, πόσο μάλιστα σε περιόδους μεγάλης οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας;

Αναμφισβήτητα , τα είδη που επιβιώνουν σε οποιοδήποτε είδος κρίσης , δεν είναι τα πιο δυνατά ή τα πιό έξυπνα ,αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές. Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν μοχλό στην έρευνα και στην ανάπτυξη. Αυτό δεν μας αφήνει ανεπηρέαστους. Στόχος μας ήταν  να κλείσουμε deals με καινοτόμες εταιρείες στον τομέα ΙΤ/Software Solution και Βusiness Management έτσι ώστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Δεν είναι τυχαίο ότι εταιρείες που βασίζονται στην ποιοτική προσφορά αφενός προιόντων αφετέρου υπηρεσιών καταγράφουν θετικό πρόσημο στον κύκλο εργασιών τους. Ετσι εντάξαμε στο ενεργητικό μας το λογισμικό design2cost το οποίο απευθύνεται σε  αρχιτέκτονες, κατασκευαστές, μηχανικούς και στην ουσία παρέχει κοστολόγηση και προσδιορισμό ποσοτήτων των έργων τους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επίσης ένας τομέας που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και μάλιστα έντονο, σε χώρες της ΕΕ, είναι αυτός της Εταιρικής Διακυβέρνησης όπου και εκεί επιδιώξαμε και απευθυνθήκαμε σε έναν ξένο οίκο προκειμένου να εξειδικευτούμε για να παρέχουμε υπηρεσίες Ranking Εταιρικής Διακυβέρνησης. Ύψιστος στόχος είναι πάντοτε η διατηρησιμότητα των υψηλών επιδόσεων. Για να γίνει αυτό , χρειάζεται ειλικρίνεια,ρεαλισμός και απόλυτη διαφάνεια.

Πως είναι η αγορά στη Γερμανία?

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουνε νέα ελπιδοφόρα μηνύματα για την Γερμανική Οικονομία. Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ανακάμπτει, ως γνωστόν, με ισχυρούς ρυθμούς χάρη στην ελκυστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων της χώρας στις διεθνείς αγορές. Οι παραγγελίες βιομηχανικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 2,9% τον Ιανουάριο στη Γερμανία συγκριτικά με το Δεκέμβριο του 2010, όταν είχαν σημειώσει κάμψη κατά 3,6%. Η ανεργία στη Γερμανία υποχώρησε στο 7,3% το Φεβρουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη των μετρήσεων το 1999, ενώ την ίδια στιγμή ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος  κατέγραψε ιστορικό υψηλό τον Φεβρουάριο ανερχόμενο στις 111,2 μονάδες.  Θεωρώ πως η γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως αφήνει ανεπηρέαστους τους Γερμανούς και τους βγάζει πιο ισχυρούς και πιό ανταγωνιστικούς στο παιχνίδι των διεθνών αγορών.

Υπάρχουν ευκαιρίες για Ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες στη Γερμανία ή το γεγονός ότι είμαστε “Έλληνες” αυτή την περίοδο είναι αποκρουστικό για αυτούς?

Οχι αντιθέτως, μας συμπαθούνε πάρα πολύ και δεν έχουνε κανένα πρόβλημα μαζί μας. Είναι απαιτητικοί στα Βusiness τους, όπως είναι εξάλλου με όλους τους πελάτες τους. Το κλειδί είναι να μάθεις να σκέφτεσαι και να δουλεύεις σαν τους Γερμανούς, εκεί έχεις κερδίσει ήδη και την εμπιστοσύνη τους. Eυκαιρίες υπάρχουνε παντού και για όλα τα είδη των επιχειρήσεων. Το σημαντικότερο είναι να τις βλέπει και να τις αντιλαμβάνεται κανείς εγκαίρως, προκειμένου να τις υλοποιεί κιόλας.

Τι έχετε να πείτε για την κρίση στην Ελλάδα συγκεκριμένα? Ποιοι θα επιβιώσουν και γιατί?

Είναι κάτι που συνηθίζω να απαντάω με τον ίδιο πάντα τρόπο. Θεωρώ πως η οικονομία είναι ψυχολογία.

Αυτή τη στιγμή η ψυχολογία των Ελλήνων είναι πεσμένη διότι έχει επηρεαστεί αρνητικά με όλα αυτά περί ενδεχόμενης χρεοκοπίας. Είμαστε επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι διότι δεν έχουμε ψυχολογία για νέες επενδύσεις. Θα επιβιώσουν αυτοί οι οποίοι είναι ψύχραιμοι  και έχουνε και το Cash Flow για να κρατηθούνε. Επίσης θα αναδειχθούνε εταιρείες οι οποίες παρέχουνε innovations. Εταιρείες που θα προσαρμοστούνε στα νέα δεδομένα και θα εμπιστευτούνε το Management τους σε πιτσιρικάδες οι οποίοι έχουνε τις ιδέες για να τις προωθήσουνε. Πρέπει να ξεφύγουμε από την νοοτροπία πως για να διοικήσεις μια εταιρεία πρέπει να φτάσεις σε μία συγκεκριμένη ηλικία και να έχεις και μια σχετική εμπειρία τουλάχιστον 20 ετών.

Το διεθνές Business έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζονται όλα αυτά. Εχουμε δεί εταιρείες να ξεφυτρώνουνε σε μία νύχτα και να γίνονται Global Player. Θέλει την ιδέα, το θράσος, τη διάθεση, τη πίστη στον εαυτό σου, ελάχιστα χρήματα και ξεκινάς. Mε λίγα λόγια αυτοί που θα τολμήσουνε το καινούριο όχι μόνο θα επιβιώσουνε αλλά και θα αναδειχθούνε.

Ευχαριστώ πολύ.

comments powered by Disqus

Screen Guru

Take clean screenshots of any website
17-12-2018 - 13:09
δείτε περισσότερα

LocalLink

Find & Join nearby groups to socialize & learn new things
17-12-2018 - 11:44
δείτε περισσότερα

StealthMail

Best-in-class secure email channel solutions 📧🔒
17-12-2018 - 10:41
δείτε περισσότερα

remove.bg

Remove the background of any image 100% automatically
17-12-2018 - 09:14
δείτε περισσότερα

FareFirst

Best meta search tool for booking cheap flights and hotels.
17-12-2018 - 08:29
δείτε περισσότερα

Giftopix

Find the perfect gift in minutes for everyone on your list
17-12-2018 - 08:27
δείτε περισσότερα

Optician Sans

A free font based on the historical eye charts
17-12-2018 - 08:10
δείτε περισσότερα

Tok 1.0

âš¡Instant & Non-Intrusive Calls for Slack
17-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα

Scrola

Create scrolling website screenshots, easily
17-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Costie

Real-time meeting cost calculator.
17-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα