Δήμτσας Βασίλειος

Υπομονή , μυαλό , πίστη στον εαυτό τους , αποβολή του άγχους κ του φόβου πολλή δουλειά και πολλή τύχη!


Δημοσίευση : 2011-03-01

To concept συνδυάζει δύο- εκ πρώτης όψεως – διαφορετικά προϊόντα : τα καλλυντικά προσωπικής υγιεινής ιδανικά για Home Spa και τα ξύλινα παραδοσιακά παιχνίδια. Όμως τα δύο αυτά είδη «παντρεύονται»  εξαιρετικά στον ίδιο χώρο, γιατί έχουν τον ίδιο αποδέκτη: την γυναίκα και την μητέρα…

Σύντομο Βιογραφικό

Ονομάζομαι Δήμτσας Βασίλειος και είμαι 30 ετών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα όπου ζω και εργάζομαι μέχρι σήμερα. Τελείωσα τη βασική μου εκπαίδευση και δεν σπούδασα ποτέ σε κανένα Πανεπιστήμιο ή Σχολή . Με την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων ξεκίνησα να εργάζομαι ως υπάλληλος σε έναν τοπικό αντιπρόσωπο με αντικείμενο Γενικό Εμπόριο – Αντιπροσωπείες – Διανομές.

Έπειτα από 2 χρόνια  μεταπήδησα στην εταιρεία Notos Galleries όταν δραστηριοποιήθηκε στην πόλη μου.
Μετά από 2 χρόνια άφησα και τη δεύτερη δουλειά μου για να πραγματοποιήσω το δικό μου εγχείρημα σε ηλικία 27 ετών . Τη By Nature .

Με εφόδιο την επαφή μου με τα καλλυντικά αλλά και τις εμπορικές διαδικασίες από την προηγούμενη εμπειρία μου ( αλλά και με πολλές φιλοδοξίες κ θάρρος ) ίδρυσα την ατομική μου επιχείρηση στη Λάρισα.

Από τις αρχές της λειτουργίας του καταστήματος  φάνηκε ότι η ιδέα και το όλο concept γρήγορα θα περνούσε τα όρια της Λάρισας. Στο πρώτο  τρίμηνο και με εντυπωσιακή πορεία στη λιανική άρχισαν οι πρώτες κρούσεις για αποκλειστική προμήθεια των προϊόντων σε διάφορα σημεία της Ελλάδος. Ολοκλήρωσα τις εργασίες του πρώτου χρόνου έχοντας ήδη ένα αρκετά σοβαρό δίκτυο διανομής χονδρικής πώλησης.

Βλέποντας τις νέες προοπτικές το δεύτερο έτος λειτουργίας ξεκίνησε έχοντας ως στρατηγική το franchising. Δημιουργήθηκε ένα καινοτόμο και πλήρες επιχειρηματικό σύστημα, με στόχο να αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας στους δικαιοδόχους υψηλά περιθώρια κέρδους, μια πλήρη γκάμα προϊόντων και σε ασυναγώνιστες τιμές λιανικής.

Έκτοτε και μέσα σε ένα χρόνο,  ακλουθώντας ανοδική πορεία τα έτη 2009-2010 , η By Nature έχει στο ενεργητικό της συνολικά 5 καταστήματα σε Αθήνα Λάρισα, Αίγιο, Βόλο κ Βέροια.

H αγάπη για τη φύση και την προώθηση της οικολογικής ιδέας ήταν η βάση για τη δημιουργία του εγχειρήματος αυτού.  Προσβλέποντας δε και στην ‘ηθική’ μεταβολή του καταναλωτικού κοινού τα επόμενα χρόνια μιάς που η ζήτηση για οικολογικά και ταυτόχρονα ποιοτικά προϊόντα θα είναι μονόδρομος.

To concept συνδυάζει δύο- εκ πρώτης όψεως – διαφορετικά προϊόντα : τα καλλυντικά προσωπικής υγιεινής ιδανικά για Home Spa και τα ξύλινα παραδοσιακά παιχνίδια. Όμως τα δύο αυτά είδη «παντρεύονται»  εξαιρετικά στον ίδιο χώρο, γιατί έχουν τον ίδιο αποδέκτη: την γυναίκα και την μητέρα…

Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα μόνος σου?

Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που ποτέ δεν είχα σα πρότυπο τον δημοσιουπαλληλισμο και το λεγόμενο ‘βόλεμα’ . Θεωρώ πως κάποιος πρέπει να βγαίνει έξω στη ζωή και να παλεύει γι’ αυτή. Καλός ή κακός στην Ελλάδα η επιχειρηματικότητα κ δη η νεανική είναι σχεδόν απονεκρωμένη..Υπάρχει η αντίληψη ότι κάποιος πρέπει να πάντα να υπάρχει , είτε το κράτος για να μας διορίσει , είτε κάποια βιομηχανία ή εταιρεία για να μας προσλάβει  και να μας έχει υπό την προστασία του. Με νεανική ορμή , πολύ θράσος και άγνοια κινδύνου και σκεφτόμενος ότι αυτά που έχω να κερδίσω ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που θα μπορούσα να χάσω πήρα την απόφαση και μέχρι σήμερα το ταξίδι μου στο εμπόριο με έχει ανταμείψει απλόχερα.

Τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς από άποψη πωλήσεων? Τα καταστήματα ή το eShop?

Τα φυσικά καταστήματα αυτή τη στιγμή είναι η κύρια πηγή των εσόδων. Βέβαια τα σημεία πώλησης δεν είναι ένα αλλά πέντε και αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Όμως κ ιστοσελίδα  http://www.bynature.gr/ συμβάλει σε πολύ σημαντικό βαθμό στην αύξηση των πωλήσεων. Μας φέρνει ποιό κοντά σε αγοραστές από διάφορα σημεία του πλανήτη. Η αγορά των ΗΠΑ με έχει εκπλήξει ευχάριστα καθώς η ανταπόκριση και οι παραγγελίας έχουν συνεχώς αυξητική τάση . Φυσικά η συνεισφορά της ιστοσελίδας είναι πολύ ανεκτίμητη στην ανάπτυξη του ονόματος της By Nature , πράγμα που δεν μετριέται σε χρήματα.

Όταν παρατηρήσατε ότι το πρώτο κατάστημα “πήγαινε καλά” ήταν στρατηγική απόφασή σας να μην ανοίξετε απευθείας κατάστημα στην Αθήνα?

Όταν ένα concept ξεκινά από την επαρχεία έχει πολύ μεγαλύτερο δρόμο να διανύσει και δυσκολότερο αγώνα να δώσει προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού της πρωτεύουσας. Η ανάπτυξη στην επαρχία ήταν πολύ ευκολότερη και έτσι προηγήθηκε η παρουσία μας εκεί από την Αθήνα. Ήταν ένα μείγμα συγκυριών και προσωπικής στρατηγικής ο τρόπος της ανάπτυξης μέχρι σήμερα.

Υπήρξαν συνεργασίες – άνθρωποι που σας βοήθησαν στο επιχείρημά σας? Είναι σημαντικές οι συνεργασίες για τους νέους επιχειρηματίες?

Οι συνεργασίες είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια στην επιχειρηματική σταδιοδρομία του καθένα είτε είναι στην αρχή της σταδιοδρομίας τους είτε όχι. Πόσο μάλλον για τους νέους επιχειρηματίες που χρειάζονται ώθηση και βοήθεια στα πρώτα τους βήματα.

Από άτομα από τα οποία πραγματικά περίμενα βοήθεια δεν την έλαβα ποτέ . Εμφανίστηκαν όμως πολύ περισσότεροι που πίστεψαν σε αυτό  , άνθρωποι που δεν τους γνώριζα καν και δεν είχαν κανένα χρέος η λόγο να με βοηθήσουν και που η βοήθειά τους ήταν και είναι ακόμη ανεκτίμητη.

Η κρίση σας έχει επηρεάσει? Σας τρομάζει?

Η κρίση δεν κάνει εξαιρέσεις..Σαφώς και με επηρεάζει , όπως επηρεάζει τους πάντες από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς  οργανισμούς μέχρι τον τελευταίο μισθωτό εργαζόμενο. Αλλά όσο και να με επηρεάζει δεν την αφήνω να με τρομάξει. Ο  φόβος δεν χωρά στον κόσμο των επιχειρήσεων. Τη δέχομαι σαν μια φυσιολογική εξέλιξη στην ιστορία του οικονομικού κύκλου ο οποίος έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Ζωή να έχουμε , να ζήσουμε πολλά χρόνια και τέτοιες κρίσεις θα δούμε και θα ξαναδούμε πολλές.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα? Τι σκέφτεστε για το μέλλον της επιχείρησής σας?

Το επόμενο βήμα αφορά την ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων. Αθήνα , Θεσσαλονίκη και μεγάλα αστικά κέντρα είναι στις πρώτες προτεραιότητες και βέβαια  νησιά κ διάσημοι τουριστικοί προορισμοί. Με την ισχυροποίηση του Brand πανελλαδικά προσβλέπω και στην αγορά των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Υπομονή , μυαλό , πίστη στον εαυτό τους , αποβολή του άγχους κ του φόβου πολλή δουλειά και πολλή τύχη!
Αν και το τελευταίο δεν είναι συμβουλή …είναι κάτι που το χρειάζονται σίγουρα.
Τέλος θα ήθελα να πω ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούν από που και πως ξεκίνησαν και να αποφεύγουν την αλαζονεία. Μια πρόσκαιρη επιτυχία κρύβει παγίδες , ο επιχειρηματικός στίβος είναι μεγάλος κ δύσκολος και το ρητό αναφέρει “Μηδένα προ του τέλους μακάριζε“. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που μεγάλες επιχειρήσεις κ επιχειρηματίες είχαν άδοξο τέλος.

ByNature οn the Web

Twitter : http://twitter.com/#!/byNaturegr

httpv://www.youtube.com/watch?v=rrBCxJOvdX8
httpv://www.youtube.com/watch?v=viVTN5mVC_k
httpv://www.youtube.com/watch?v=gpdsSx_bUho
comments powered by Disqus

Shoe Leather

Connects publications to writers in towns they want to cover
13-11-2018 - 18:19
δείτε περισσότερα

Radivision

”ESPN for Entrepreneurship” Platform
13-11-2018 - 17:58
δείτε περισσότερα

TriviaMob

Just a dope live game show
13-11-2018 - 16:55
δείτε περισσότερα

Quartz Membership

A new community-driven news platform and membership product
13-11-2018 - 16:38
δείτε περισσότερα

Bon Temps

Organic teas, no artificial flavors or bleaches
13-11-2018 - 15:20
δείτε περισσότερα

Hear Me Out!

Improve your city by sharing, discussing the ideas in public
13-11-2018 - 14:57
δείτε περισσότερα

The Freelancer Toolkit

Collection of tools and services for freelancers
13-11-2018 - 13:15
δείτε περισσότερα

Channels

Send money like text messages in a new multi-currency wallet
13-11-2018 - 13:11
δείτε περισσότερα

Coin2shop

Buy on Ebay and Amazon with crypto-currency 💰
13-11-2018 - 12:55
δείτε περισσότερα

Rendez

Make appointments in a snap 📅🤙
13-11-2018 - 12:53
δείτε περισσότερα