Coozina.gr

Τα ανήσυχα μυαλά ποτέ δεν σταματούν να «γεννούν» ιδέες. Και είναι κρίμα αυτές να μην τις κοινοποιούν με την δουλειά τους.


Δημοσίευση : 2011-01-01

Το COOZINA έχει σκοπό να γίνει σημείο αναφοράς στον χώρο του εξοπλισμού κουζίνας, τραπεζαρίας και bar. Τα προϊόντα που ήδη διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, θα εμπλουτιστούν με περισσότερες σειρές, χρώματα, σχέδια, αλλά και περισσότερες αποκλειστικές αντιπροσωπείες.

Growing thought of the month!

Ξεκουραστήκαμε, γυρίσαμε πίσω στις δουλειές μας και έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε το COOZINA για τον πρώτο μήνα του 2011.

Λίγα λόγια για το COOZINA:

Το www.coozina.gr είναι ο νέος διαδικτυακός χώρος μέσα στον οποίο ο χρήστης, μπορεί να επιλέξει και να προμηθευτεί σκεύη και εργαλεία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, συσκευές, αξεσουάρ, είδη σερβιρίσματος και διακόσμησης κουζίνας, αλλά και είδη bar. Η ομάδα του COOZINA, έπειτα από μία προσπάθεια εντατική, αλλά γεμάτη κέφι, ιδέες και δημιουργικότητα, κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ένα περιβάλλον φιλικό προς το χρήστη, ένα περιβάλλον γεμάτο χρώμα και φαντασία, γεμάτο αξεσουάρ και μικροεργαλεία, που μετατρέπουν την μαγειρική σε παιχνίδι, ίσως ακόμη και σε ένα νέο hobby.

Που απευθύνεστε?

Το COOZINA απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη του για την δημιουργική κουζίνα. Μέσα σε ένα τέτοιο κοινό εντάσσονται οι ερασιτέχνες, αλλά και επαγγελματίες chef, αυτοί που για πρώτη φορά εξοπλίζουν τον χώρο του σπιτιού και της κουζίνας τους με αντικείμενα υψηλής αισθητικής και φαντασίας, αυτοί που αναζητούν έξυπνες και πρακτικές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα οργάνωσης και λειτουργικότητας του χώρου τους, οι λάτρεις του καλού φαγητού, ποτού, αλλά και του καφέ, αυτοί που διασκεδάζουν να καταπιάνονται με την κατασκευή σπιτικών πρώτων υλών για την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική τους, αυτοί που απολαμβάνουν να περιποιούνται τους καλεσμένους τους με ιδιαίτερα προσεγμένη παρουσίαση των εδεσμάτων τους, αυτοί που ψάχνουν κάτι ξεχωριστό γι αυτούς που αγαπούν.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες και οι στόχοι σας?

Το COOZINA έχει σκοπό να γίνει σημείο αναφοράς στον χώρο του εξοπλισμού κουζίνας, τραπεζαρίας και bar. Τα προϊόντα που ήδη διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, θα εμπλουτιστούν με περισσότερες σειρές, χρώματα, σχέδια, αλλά και περισσότερες αποκλειστικές αντιπροσωπείες.
Η ομάδα του COOZINA θα συνεχίσει την διαρκή έρευνα της αγοράς τόσο στον ελληνικό χώρο, όσο και στο εξωτερικό, αντλώντας πληροφορίες και λύσεις για τις ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών του και όχι μόνο. Στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε από τις πιο καθημερινές έως και τις πιο εξειδικευμένες ανάγκες.
Το ικανοποιητικό επίπεδο τιμών που εξισορροπεί την ποιότητα των προϊόντων μας θα εξακολουθήσει να είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά μας. Γιατί αυτό που ξεχωρίζει, αξίζει να γίνει σε όλους προσιτό.

Σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Site και τι απήχηση έχει?

Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε, ότι από τους πρώτους κιόλας μήνες λειτουργίας του το COOZINA γνωρίζει την αποδοχή του κοινού σημειώνοντας υψηλή επισκεψιμότητα, ενθουσιώδεις κριτικές και πολλές παραγγελίες από όλη την Ελλάδα. Οι αποστολές των προϊόντων στους παραλήπτες τους διεξάγεται ομαλά και η επικοινωνία με τους πελάτες μας είναι συνεχής.

Ο ανταγωνισμός?

Μελετώντας την ηλεκτρονική αγορά στον τομέα της δραστηριότητάς μας, διαπιστώσαμε ελλιπή διάθεση προϊόντων, περιορισμένη ποικιλία, αλλά και έλλειψη προϊόντων για πιο εξειδικευμένες ανάγκες.

Πως λειτουργεί η ομάδα σας και πως επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα της δουλειάς σας?

Η ομάδα του COOZINA με τον διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων, αλλά ταυτόχρονα την στενή συνεργασία και την ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών έχει πετύχει μέχρι στιγμής ένα σαφώς αποτελεσματικό προϊόν εργασίας.
Μας συνδέει μακρόχρονη φιλία, κοινή πορεία επαγγελματικής εξέλιξης, κοινές απόψεις, ιδέες, φιλοδοξίες και όλα αυτά τροφοδοτούν την ενέργεια και την δημιουργικότητα της ομάδας μας.

Σε τι διαφέρετε?

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η ανάγκη μας να προσφέρουμε κάτι ευχάριστο, φρέσκο, ιδιαίτερο, προσεγμένο, απέριττο, αλλά και παιχνιδιάρικο, έξυπνο, πρωτοποριακό έχει περάσει στον κόσμο.
Δεν προσπαθούμε απλά να «πουλήσουμε χρήσιμα προϊόντα», αλλά να μετατρέψουμε τις καθημερινές υποχρεώσεις και φροντίδες σε παιχνίδι.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνοι σας?

Είναι πρόκληση για όποιον θέλει να εξελίσσεται συνεχώς επαγγελματικά, να αναπτύξει μία ολοκληρωμένη ιδέα και να την εξελίξει έτσι, ώστε με επιτυχία να φτάσει ως προϊόν ή υπηρεσία στον τελικό αποδέκτη. Να χρησιμοποιήσει τον δικό του τρόπο και τα δικά του μέσα, ώστε το αποτέλεσμα να έχει την δική του μοναδική ταυτότητα.
Επί πλέον πιστεύουμε, ότι ένα μικρό επαγγελματικό σχήμα, πολλές φορές είναι πιο ευέλικτο, άρα και πιο αποτελεσματικό.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες?

Τα ανήσυχα μυαλά ποτέ δεν σταματούν να «γεννούν» ιδέες. Και είναι κρίμα αυτές να μην τις κοινοποιούν με την δουλειά τους.
Σαφώς και θα συμβουλεύαμε κάθε νέο επιχειρηματία να προχωρεί στην υλοποίηση των ιδεών του.
Η εποχή βεβαίως δεν ευνοεί επαγγελματικά «άλματα», ωστόσο η κάθε είδους πρωτοβουλία είναι απαραίτητη για την ανατροφοδότηση της ελληνικής αγοράς και οικονομίας. Η ιστορία μας διδάσκει, ότι η στασιμότητα δεν αποτέλεσε ποτέ λύση στα προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ψάχνετε για συνεργασίες?

Νέα μυαλά και ιδέες είναι πάντοτε, όχι μόνο ευπρόσδεκτα, αλλά και αναγκαία, ώστε να η συλλογική δουλειά, να εμπλουτίζεται και να προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα μιας εποχής που αδιάκοπα αλλάζει και προχωρεί με τρομακτικά γρήγορους ρυθμούς.

Πείτε μας και λίγα λόγια για την ομάδα σας.

Αντώνης Φορνάρο

Ο Αντώνης είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από πολύ νωρίς ξεκίνησε να εργάζεται στο τμήμα R&D της Intracom, η οποία και τον επιβράβευσε με πλήρη υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές σε ένα από τα καλύτερα τεχνολογικά πανεπιστήμια της Αμερικής, το Georgia Institute of Technology. Στις ΗΠΑ, παρακολούθησε διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα ενώ παράλληλα εργάστηκε σε εταιρεία τεχνολογίας στην Ατλάντα. Μετά από την επιστροφή του στην Ελλάδα πήρε προαγωγή σε Product Manager στη διεύθυνση Marketing της Intracom. Λίγα χρόνια αργότερα, οδηγούμενος από το επιχειρηματικό του πνεύμα και με κλίση στο εμπόριο, ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση αντιπροσωπειών οίκου εξωτερικού. Σήμερα, συνδυάζει την εμπειρία του στο χώρο της τεχνολογίας και στο χώρο του εμπορίου προκειμένου να κάνει… την κάθε κουζίνα μοναδική!

Είρηνα Φορνάρο

Η Είρηνα είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και του Αμερικανικού Κολεγίου με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά. Ολοκλήρωσε με  διάκριση τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο City University Business School στο Λονδίνο και εργάστηκε ως οικονομικός αναλυτής στην Colgate Palmolive Hellas και αργότερα στην Εμπορική Επιχειρηματικού Κεφαλαίου, θυγατρική της Εμπορικής Τράπεζας. Προκειμένου να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη επαγγελματική εμπειρία προτού ακολουθήσει την οικογενειακή επιχείρηση αντιπροσωπειών οίκου εξωτερικού το 2002, εργάστηκε για 4 ακόμη χρόνια ως senior consultant στην Deloitte & Touche στο τμήμα Χρηματοοικονομικών Συμβούλων. Σήμερα, αντλεί από τις προηγούμενες εμπειρίες της και τις επιχειρηματικές της γνώσεις προκειμένου να κάνει… την κάθε κουζίνα μοναδική!

Παντελής Τράκας

Ο Παντελής, πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου του Bradford, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Manchester (UMIST) με Μεταπτυχιακό Τίτλο σε Microelectronics. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ξεκίνησε την καριέρα του ως Μηχανικός Ανάπτυξης στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Intracom (R&D), κορυφαίας εταιρίας στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας. Λίγα χρόνια αργότερα, η αναζήτηση της διεύρυνσης των γνώσεων, των εμπειριών και της επαγγελματικής του δραστηριότητας τον οδήγησε στην απόκτηση ενός ακόμη Μεταπτυχιακού Τίτλου, αυτού του Professional MBA, από το Ιδιωτικό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα ALBA Graduate Business School.Το ίδιο διάστημα, μετακινείται στο τμήμα Marketing της Intracom και αναλαμβάνει, ως Senior Product Manager, την ανάπτυξη και προώθηση των νέων τηλεπικοινωνιακών προϊόντων, τεχνολογίας WiMAX. Σήμερα, εκμεταλλεύεται τις επαγγελματικές του εμπειρίες και τις ακαδημαϊκές γνώσεις των τελευταίων χρόνων προκειμένου να κάνει… την κάθε κουζίνα μοναδική!

comments powered by Disqus

Screen Guru

Take clean screenshots of any website
17-12-2018 - 13:09
δείτε περισσότερα

LocalLink

Find & Join nearby groups to socialize & learn new things
17-12-2018 - 11:44
δείτε περισσότερα

StealthMail

Best-in-class secure email channel solutions 📧🔒
17-12-2018 - 10:41
δείτε περισσότερα

remove.bg

Remove the background of any image 100% automatically
17-12-2018 - 09:14
δείτε περισσότερα

FareFirst

Best meta search tool for booking cheap flights and hotels.
17-12-2018 - 08:29
δείτε περισσότερα

Giftopix

Find the perfect gift in minutes for everyone on your list
17-12-2018 - 08:27
δείτε περισσότερα

Optician Sans

A free font based on the historical eye charts
17-12-2018 - 08:10
δείτε περισσότερα

Tok 1.0

âš¡Instant & Non-Intrusive Calls for Slack
17-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα

Scrola

Create scrolling website screenshots, easily
17-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Costie

Real-time meeting cost calculator.
17-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα