Γιώργος Μπερτσάτος

Συμβουλεύω στα ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια που θα ακολουθήσουν να σκεφτόμαστε όλοι θετικά και να λαμβάνουμε προσεκτικά τις αποφάσεις μας.


Δημοσίευση : 2010-12-01

Ειδικευόμαστε σε εισαγωγές-εξαγωγές μπαχαρικών και βοτάνων κυρίως, αλλά και πολλών άλλων προϊόντων όπως όσπρια, αρωματικά τσάγια, αιθέρια έλαια, καλλυντικά & φυσικά τις περίφημες καρτέλες μπαχαρικών, για τις οποίες ήταν γνωστός ο παππούς μας από το 1930.

Growing thought of the month!

Μιας και οι ημέρες είναι γιορτινές (οικογενειακές), αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε το Γιώργο Μπερτσάτο, ιδιοκτήτη της οικογενειακής επιχείρησης “ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ FOTSI” (www.fotsi.gr). Με το Γιώργο συνεργάστηκα και παρόλο που τα επαγγέλματά μας είναι τελείως διαφορετικά, πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τον επαγγελματισμό του, τον τρόπο που εξελίσσει την επιχείρησή του, καθώς και με τις γνώσεις του στο αντικείμενό του (μπαχαρικά, βότανα, Αιθέρια έλαια κ.λπ). Εάν όλοι μας συμπεριφερόμασταν το ίδιο, ο καθένας στο χώρο του, είμαι σίγουρη πως θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα ως προς το επίπεδο ζωής μας!!!

Γιώργος Μπερτσάτος:

Γεννήθηκα το 1980 σε μια αστική γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας, τα Πατήσσια. Από τα πρώτα μαθητικά μου χρόνια θυμάμαι τα Σάββατα να πηγαίνω, με τον ιδρυτή της επιχείρησης μας, παππού μου Φώτιο Τσιρώνη στο μαγαζί μας στην αγορά.

Θυμάμαι επίσης τις πολλές εργάτριες που είχαμε να φτιάχνουν τις καρτέλες μπαχαρικών για τα μπακάλικα.

Το μαγαζί ήταν ξύλινο, γεμάτο πολλών ειδών μπαχαρικά, ιδιαίτερα δυσεύρετα εκείνη την εποχή, σε κανάβινα σακκιά όμορφα διπλωμένα. Δεν θα ξεχάσω επίσης τις μεθυστικές μυρωδιές που έχουν εντυπωθεί ανεξίτηλα στο μυαλό μου να αναδύονται από τον προπολεμικό μύλο που ακόμα έχουμε εν λειτουργία.

Αμέσως μετά το σχολείο και το στρατιωτικό μου άρχισα τον ενεργό ρόλο μου στην οικογενειακή μας επιχείρηση. Αρχικά σαν πλασιέ αφού ήθελα να αφουγκραστώ την αγορά και τις απαιτήσεις των πελατών μας. Παράλληλα γνώρισα την όμορφη επαρχία μας, που τόσο πολύ αγαπούμε. Αυτό με οδήγησε και σε αγορά κτημάτων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας όπου αυτή την στιγμή χρησιμοποιούνται για να τροφοδοτούν την επιχείρησή μας, αλλά και πολλές άλλες, με μια μεγάλη γκάμα βοτάνων.

Η επιχείρησή μας, όπως προανέφερα, είναι οικογενειακή και περνά πλέον από τον πατέρα μας Ηλία Μπερτσάτο, ο οποίος και την επέκτεινε στα τρία του παιδιά, Μαρίνα, Γιώργο και Φωτεινή. Έχει πλέον εκσυγχρονιστεί χωρίς όμως να χάσει το παραδοσιακό της ύφος. Ειδικευόμαστε σε εισαγωγές-εξαγωγές μπαχαρικών και βοτάνων κυρίως, αλλά και πολλών άλλων προϊόντων όπως όσπρια, αρωματικά τσάγια, αιθέρια έλαια, καλλυντικά & φυσικά τις περίφημες καρτέλες μπαχαρικών, για τις οποίες ήταν γνωστός ο παππούς μας από το 1930.

Συνεχώς προσθέτουμε νέα προϊόντα στην ήδη τεράστια γκάμα μας με έμφαση στην καλή ποιότητα, αφού πλέον αυτό αναζητά ο σημερινός αγοραστής, αλλά και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς σαν αντίδοτο στη σημερινή κρίση.

Φυσικά, πρέπει να κρατάς ισορροπίες με ιδιαίτερη διπλωματία. Άλλωστε αυτό συμβαίνει παντού και με όλους. Ίσως το μυστικό είναι να βρίσκεις το χάρισμα, το ταλέντο και ότι αρμόζει στον χαρακτήρα του καθενός και με σεβασμό και ευγένεια να το χρησιμοποιείς στην κατάλληλη θέση. Για μία πετυχημένη και αποδοτική επιχείρηση πρέπει να μην λειτουργεί ο καθένας ως μονάδα, σκεπτόμενος μόνο το συμφέρον του, αλλά πράττοντας συλλογικά ως καλοκουρδισμένο γρανάζι μίας μηχανής με άψογη λειτουργία. Αυτό είναι μια καλή συμβουλή για όσους εργάζονται σε παρόμοιες οικογενειακές επιχειρήσεις.

Η πείρα & η παράδοση τριών γενεών και 80 χρόνων στην αγορά (1930-2010) πλέον με έχει διδάξει ότι αυτό που έχει ανάγκη περισσότερο ο σημερινός άνθρωπος, ο οποίος βάλεται πανταχώθεν, είναι ένα χαμόγελο και ο καλός λόγος.

Συμβουλεύω στα ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια που θα ακολουθήσουν να σκεφτόμαστε όλοι θετικά και να λαμβάνουμε προσεκτικά τις αποφάσεις μας.

Do something for yourself!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ σε έναν πιο φυσικό και αγνό τρόπο ζωής.

Λίγα λόγια για την επιχείρηση

Το 1930 ήταν μια χρονιά, που σηματοδότησε την Ελληνική αγορά, όσον αφορά τηνπώληση και την συσκευασία μπαχαρικών. Σε μια εποχή που η λέξη “marketing” δενυπήρχε, μόνο μία ήταν η συνταγή της επιτυχίας…

Αφοσίωση στην ποιότητα και την αγνότητα των προϊόντων.

Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη επιχείρηση μπαχαρικών, με την επωνυμία “ΑΓΝΑΜΠΑΧΑΡΙΚΑ FOTSI”. Για πολλούς, αυτό το όνομα συμβολίζει τα χρόνια…, για εμάςσημαίνει πολλά περισσότερα.

Ο παππούς μας FΟτιος TSIρώνης, εξου και η επωνυμία FO  TSI, ήταν πρωτοπόροςστο είδος του.

Με ήθος και τιμιότητα, έχουμε καταφέρει να είμαστε 80 χρόνια στην αγορά, 3η γενιά.

Ο διάδοχός του, ο γαμπρός του Ηλίας Μπερτσάτος, σημερινός πρόεδρος τηςΑ.Σ.Σ.Μ.Α, συνεχίζει το έργο του. Τη σκυτάλη παίρνουν τα 3 παιδιά του, Μαρίνα, Γιώργος, Φωτεινή, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σ’αυτόν τον τόπο των αρωμάτωνκαι των γεύσεων! Με νέες ιδέες και οράματα, συνεχίζουν αυτό που ξεκίνησε ο παππούςτους, 80 χρόνια πριν. Πόσες γενιές μεγάλωσαν με τις παιδικές τροφές FOTSI, με τονχαρακτηριστικό ΑΕΤΟ στη συσκευασία, τις μονοδόσεις μπαχαρικών που πωλούνταν σεκαρτέλες, γιατί στα δύσκολα εκείνα χρόνια, δεν υπήρχε η δυνατότητα για τις νοικοκυρέςνα αγοράσουν μεγάλες ποσότητες. Σήμερα, οι συνεχιστές αυτού του έργου, εισάγουν, αλέθουν, συσκευάζουν, αποστέλλουν σε όλη την Ελλάδα από το πιο μικρό χωριό της, έως τις μεγαλύτερες εταιρείες εστίασης και τροφοδοσίας. Αναζητούν από κάθε γωνιάτης Γης, τις καλύτερες ποικιλίες. Εισαγωγές πραγματοποιούνται από πολλές χώρες σεόλον τον κόσμο.

Εκτός βέβαια από τα γνωστά σε πολλούς μπαχαρικά και αρωματικά φυτά, η εταιρείαFOTSIΜΠΕΡΤΣΑΤΟΣ, δεν σταματά μόνο εκεί. Εξάγει και εκκλησιαστικά είδη, όπωςκαρβουνάκια, θυμιάματα, λουμινάκια, στους απόδημους Ορθόδοξους Έλληνες τηςΑμερικής. Εισάγουμε και τις οικολογικές και παραδοσιακές μυγοπαγίδες από τηνΚορέα, που κάνουν πάταγο στην αγορά.
Αυτό που μας διαφοροποιεί από τις άλλες εταιρείες του κλάδου είναι:

α) η ποιότητα
β) οι προσιτές τιμές!
γ) η αγνότητα των προϊόντων μας
δ) η αμεσότητα της οικογενειακής μας επιχείρησης!
ε) η ποικιλία των προϊόντων μας

Το ήθος και το νόημα των λέξεων, είναι πράγματα που χάνονται στις μέρες μας. Αναζητώντας και διανέμοντας διαρκώς αγνά προϊόντα από κάθε γωνιά της Γης, διατηρούμε τον καλό λόγο, την ευγένεια και το χαμόγελό μας, ως σήμα κατατεθέν τηςεπιχείρησής μας. Αγαπούμε την δουλειά και πάνω απ’όλα είμαστε άνθρωποι. Έτσιλοιπόν, φερόμαστε στους πελάτες μας ανθρώπινα με κατανόηση στα σημερινάπροβλήματα.

Σας  περιμένουμε  να  το  διαπιστώσετε  από  κοντά!

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ FOTSI - Ευριπίδου 39

Η.Γ.ΜΠΕΡΤΣΑΤΟΣ - Έτος Ιδρύσεως 1930

Εισαγωγές – αντιπροσωπίες – συσκευασίες

Τηλ.: 210 32 17 131 - Φαξ: 210 32 43 992 - E-mail: info@fotsi.gr

comments powered by Disqus

Impocall

Really useful and simple iOS app to manage your calendar.
15-12-2018 - 08:05
δείτε περισσότερα

Paytouch

POS software to sell, manage and grow your business.
15-12-2018 - 08:02
δείτε περισσότερα

RaterFox for Chrome 2.0

The must-have Chrome extension for movie hunters
15-12-2018 - 08:01
δείτε περισσότερα

PowerSong

Find which songs make you run or cycle faster!
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

ListWithMe

Create and share editable lists in iMessage
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Visibly

Nurture a culture of employee advocacy
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Responsive Design Checker

Check how responsive is your website across device sizes
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Git Butler

Automate GitHub pull request & issue workflows
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

SnoozYe

Put Kanye West news to sleep 😴
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Kodi King

Board game of strategy played between friends, family & kids
15-12-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα