Αλέξανδρος Μέλης - Heeeelp.me

Μια συμβουλή από τη δικιά μας εμπειρία είναι να μάθεις να ακούς πραγματικά τι έχουν να σου πουν οι άλλοι, να πιστεύεις στην ομάδα σου και το βασικότερο να μένεις αφοσιωμένος στην υπόσχεση που έχεις δώσει στον εαυτό σου και τους πελάτες σου.


Δημοσίευση : 2013-07-01

Αλέξανδρος Μέλης (συνιδρυτής του Heeeelp.me)

Απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ., MA στο Marketing.Εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων και στο χτίσιμο διαδικτυακών κοινοτήτων.  Συνιδρυτής της Zoltan Tribe, της 4roots Media και του Cityfarmer.gr.

Ομάδα:

Φαίη Κανδυλιάρη

Πόπη Καλαϊτζή

Γιάννης Μόρας

Ανθή Μαλτέζα

Κωνσταντίνα Κορναράκη

Πως αποφασίσατε να δημιουργήσετε το Heeeelp.me;

Το επιχειρηματικό μας ταξίδι ξεκινάει πίσω στο 2002 όπου για μια δεκαετία και πλέον εμπλακήκαμε ενεργά με τη διοργάνωση διαφόρων φεστιβάλ αστικού πολιτισμού καθώς και με την περαιτέρω δικτύωση και προώθηση νεανικών καλλιτεχνικών ομάδων. Όντας πάντα σε στενή επαφή με τις νέες τάσεις και τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο, ήρθε μια στιγμή όπου θεωρήσαμε ότι πλέον αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε από τον τομέα του πολιτισμού και όπου και είναι και η βασική προτεραιότητα σήμερα για κοινωνίες σαν τις δικές μας, είναι η καθημερινή αλληλεγγύη μέσα σε κοινότητες και το πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να την αναδιανείμουν αποτελεσματικότερα. Κάπως έτσι καταλήξαμε στο σκεπτικό του Heeeelp.me και τους τελευταίους έξι μήνες έχουμε επικεντρωθεί στην υλοποίηση και την ανάπτυξή του.

Ποιους βοηθά η πλατφόρμα σας και πως γίνεται η επιλογή τους;

Η πλατφόρμα μας είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύει τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων ανά τον πλανήτη που χρειάζονται οικονομική βοήθεια για την επίτευξη κάποιου προσωπικού στόχου ή ικανοποίηση μια ανάγκης, ενώ παράλληλα μπορούν να προσφέρουν μικρές υπηρεσίες ως ανταπόδοση. Η επιλογή αρχικά θα γίνεται εσωτερικά από μια ομάδα ανθρώπων που θα έχει ως αντικείμενο την επικοινωνία και την υποστήριξη των χρηστών μας, ανάλογα με κάποια κριτήρια που έχουμε θέσει ως κανόνες ορθής λειτουργίας της κοινότητάς μας. Στη συνέχεια θα θέλαμε να δώσουμε αυτή την αρμοδιότητα πίσω στους χρήστες αφού η διαδικτυακή μικροχρηματοδότηση από το πλήθος ή καλύτερα peerdfunding, μπορεί να χρησιμοποιεί ως βασικό μέσο τα χρήματα, αλλά δεν είναι αυτό το χαρακτηριστικό της. Μια μικρή εισφορά μπορεί να λειτουργήσει ως πληροφορία, ως ψήφος ή ακόμα και ως εμπιστοσύνη. Έρευνες έχουνε δείξει ότι το πλήθος είναι το καλύτερο "φίλτρο" ώστε να αναδεικνύονται οι ιστορίες που αξίζει να ακουστούν και το Heeeelp.me προσπαθεί να δημοκρατικοποιήσει αυτή ακριβώς τη διαδικασία.

Ήσασταν οι μεγάλοι νικητές στο πρώτο Crowdsourcing Week στη Σιγκαπούρη. Πείτε μας λίγα λόγια για τη διοργάνωση και τον ανταγωνισμό.

Το Crowdsourcing Week ήταν μια από τις πρώτες προσπάθειες που έγιναν παγκοσμίως με σκοπό να γίνει η χαρτογράφηση αυτού του νέου industry που δημιουργείται από τάσεις όπως το crowdsourcing και η ανοικτή καινοτομία. Μη έχοντας τη δυνατότητα να μεταβούμε στη Σιγκαπούρη να το παρακολουθήσουμε, θεωρήσαμε σημαντικό να πάρουμε μέρος στο διαγωνιστικό κομμάτι που αναφερόταν σε Startups, ώστε να αποκομίσουμε κάποιο feedback για την υπηρεσία που θέλουμε να αναπτύξουμε.

Τι αποκομίσατε από τον διαγωνισμό αυτό, όσον αφορά το μέλλον του Heeeelp.me ;

Ήταν πολύ μεγάλη η χαρά μας να συμπεριληφθούμε στους νικητές της διοργάνωσης και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Ως αποτέλεσμα αυτού θα διεκδικήσουμε $30.000 από το κοινό μέσω της πλατφόρμας χρηματοδοτήσεων Rockethub που θα μπορούσαν να μας εξασφαλίσουν κάποιους πόρους για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας μας. Επίσης, μας έδωσε την δυνατότητα να ακουστεί το σκεπτικό μας σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο και να κάνουμε κάποιες σημαντικές επαφές.

Ποια είναι τα σχέδια σας για την συνέχεια και εξέλιξη του Heeeelp.me ;

Θέλουμε να βγάλουμε την beta έκδοση της πλατφόρμα μας στην αγορά το συντομότερο δυνατό ώστε να δοκιμάσουμε διάφορες ιδέες που έχουμε πάνω στο σκεπτικό μας. Κάνουμε στρατηγικές συνεργασίες και ψάχνουμε να βρούμε τις πιο απίστευτες - μικρές ή μεγάλες ιστορίες που μπορούμε να ανακαλύψουμε και να τους δώσουμε την προσοχή που τους αξίζουν. Στη συνέχεια θέλουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω ένα διαδικτυακό νόμισμα, τα Helpcoins, στα πλαίσια της κοινότητάς μας, με σκοπό να δώσουμε μια άλλη διάσταση στο χτίσιμο της εμπιστοσύνης μέσω χρηστών. Τέλος, κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε εταιρείες που διατίθενται να σταθούν στο πλάι μας και να υποστηρίξουν αληθινές ιστορίες ανθρώπων που χρήζουν οικονομικής βοήθειας και στήριξης.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Οι νέοι επιχειρηματίες πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στο πώς να αλλάξουν τις ζωές όσων περισσοτέρων ανθρώπων, χτίζοντας βιώσιμές υπηρεσίες ή προϊόντα και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Υπάρχουν πολλά αληθινά προβλήματα εκεί έξω και εκεί πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα. Μια συμβουλή από τη δικιά μας εμπειρία είναι να μάθεις να ακούς πραγματικά τι έχουν να σου πουν οι άλλοι, να πιστεύεις στην ομάδα σου και το βασικότερο να μένεις αφοσιωμένος στην υπόσχεση που έχεις δώσει στον εαυτό σου και τους πελάτες σου.

Περισσότερες πληροφορίες:

Website: heeeelp.me

Blog: heeeelp.org

Join: www.facebook.com/heeeelpmeHQ

Follow: twitter.com/heeeelp_me

comments powered by Disqus

Bed and Biscuits

Airbnb for pet sitting. Search for a pet sitter near you 🐶
24-06-2018 - 10:23
δείτε περισσότερα

SpaceX Companion

The unofficial SpaceX companion app 🚀
24-06-2018 - 10:18
δείτε περισσότερα

FireHydrant

A simple incident response tool
24-06-2018 - 07:00
δείτε περισσότερα

snazzyDocs

Publish & Host documentation easily
24-06-2018 - 07:00
δείτε περισσότερα

Roombelt

🏢 Open source and free meeting room display system
24-06-2018 - 07:00
δείτε περισσότερα

snapito

Simple, quick and quality website snapshots
24-06-2018 - 07:00
δείτε περισσότερα

JoyRide

HQ Trivia for Uber, win to get your ride for free!
24-06-2018 - 07:00
δείτε περισσότερα

Cryptee

An encrypted home for your private photos, docs & notes.
24-06-2018 - 07:00
δείτε περισσότερα

AI Central

Learn AI, the social way!
24-06-2018 - 07:00
δείτε περισσότερα

That Gunk On Your Car

Everything you never wanted to know about insects!
24-06-2018 - 07:00
δείτε περισσότερα