Jill Douka

Δεν υπάρχει αποτυχία! Αποτυγχάνει κάποιος μόνο όταν το βάζει κάτω.


Δημοσίευση : 2010-11-01

Tον Φεβρουάριο 2010 η Jill ίδρυσε την UniquenessDevelopmentGroup.com. Στην UDG, με εργαλεία το coaching, τα workshops και το online Uniqueness Game, επιχειρηματίες, νέοι και άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν εργασία, φέρνουν στην επιφάνεια, “ξεκλειδώνουν” την Μοναδικότητά τους.

Λίγα λόγια για τη Jill Δούκα:

Η Jill Δούκα είναι ιδρύτρια της UniquenessDevelopmentGroup.com. Coach, Workshop Leader και συγγραφέας. Είναι Ελληνοκαναδή και έχει εργαστεί σε 2 Ολυμπιακούς Αγώνες ,ως σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού και HR Manager σε πολυεθνικές  και Ελληνικές εταιρίες. Έχει προσλάβει, εκπαιδεύσει και κάνει coaching σε πάνω από 500 άτομα, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στις ΗΠΑ. Λάτρης των γνώσεων, σπουδάζει και εργάζεται από 18 ετών. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το ALBA, και απόφοιτος της International Coach Academy. Έχει σπουδάσει Ανθρώπινους Πόρους στο Πανεπιστήμιο Cornell και κατέχει πτυχίο Masters στην Πολιτισμική Διαχείριση και στην Πολιτική Επιστήμη από το Université Paris Dauphine. Είναι απόφοιτος Ανώτερης Σχολής Επαγγελματιών Καθηγητών Χορού, και έχει κάνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον Σύγχρονο Χορό και στην Χορογραφία στο Merce Cunningham Foundation στην Νέα Υόρκη. Η μοναδικότητα της Jill έγγειτε στο να πρωτοπορεί με υψηλούς στόχους, με όχημα την δημιουργική ευελιξία, με σκοπό να υποστηρίξει τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση, να αισθανθούν ασφαλείς και να αντλήσουν την μέγιστη ικανοποίηση από την ζωή τους.

Μετά από πολύχρονη έρευνα και εργασία , τον Φεβρουάριο 2010 η Jill ίδρυσε την UniquenessDevelopmentGroup.com. Στην UDG, με εργαλεία το coaching, τα workshops και το online Uniqueness Game, επιχειρηματίες, νέοι και άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν εργασία, φέρνουν στην επιφάνεια, “ξεκλειδώνουν” την Μοναδικότητά τους. Η Μοναδικότητά μας αποτελείται από τα φυσικά μας ταλέντα, τις αξίες μας, τον τρόπο που μας αντιλαμβάνεται το περιβάλλον μας κ.α Οι πελάτες της UDG, αφού συνθέσουν και  καταγράψουν τις 3-4 γραμμές της Μοναδικότητάς τους, ζουν μια πιο στοχευμένη ζωή, αισθάνονται πιο δυνατοί και η καθημερινότητα τους μετατρέπεται σε μια ευχάριστη πρόκληση.

Πως αποφάσισες να ξεκινήσεις την Uniqueness Development Group?

Είχα εργαστεί στο παρελθόν ως freelance σύμβουλος επιχειρήσεων, οπότε η δημιουργία τηςUniqueness Development Group δεν είναι η πρώτη μου επιχειρηματική δραστηριότητα. Τον Φεβρουάριο, ένιωθα ότι το Uniqueness Concept το οποίο <δημιουργούσα> και ανέπτυσσα επί 7 χρόνια έπρεπε να μαθευτεί στο ευρύ κοινό. Έβλεπα γύρω μου ανθρώπους που είχαν ανάγκη από ένα επαναπροσδιορισμό και προσωπική ανάπτυξη. Και αυτό έκανα, αφήνοντας μια πολύ καλή θέση με εξαιρετικές απολαβές. Η ανάγκη μου να υποστηρίξω ανθρώπους με το concept και η πολύχρονη προετοιμασία που είχα κάνει, ήταν τόσο έντονα που έστησα την εταιρία, με την διαδικτυακή υποστήριξη 3 συνεργατών, σε 3 μήνες.

Τι είναι λοιπόν το Uniqueness Concept? Πως προέκυψε?

Πολύ καλή ερώτηση. Όπως γνωρίζεις έκανα χορό, μπαλέτο από 3 ετών εντατικά μέχρι τα 25 μου. Ο χορός βασίζεται στην λογική της διαρκούς βελτίωσης των ανεπαρκών σημείων του χορευτή. Όμως, έβλεπα, ότι όσο και αν προσπαθούσαν, ακόμη και οι πιο ταλαντούχοι άνθρωποι στον κόσμο, δεν ήταν δυνατόν να είναι καλοί σε όλα τα είδη του χορού. Οι πιο ξακουστοί χορευτές είναι γνωστοί για συγκεκριμένο στυλ χορού, δεν θα ακούσεις ποτέ ότι η Sylvie Guillem χορεύει απίθανα μικρά πηδήματα (petit allegro). Όχι, δεν μπορεί γιατί είναι πανύψηλη και τα μικρά πηδήματα απλά δεν της ταιριάζουν. Γιατί να προσπαθήσει να είναι και να κάνει κάτι που δεν της ταιριάζει και δεν το κάνει καλά? Εστιάζει σε αυτό που κάνει πολύ καλά και είναι υπέροχη.

Μετά, ήρθε στην ζωή μου η θετική ψυχολογία και η λογική της ανάπτυξης των θετικών μας στοιχείων/strengths approach. Αρχικά έκανα το πείραμα στον εαυτό μου. Άρχιζα να γυρνάω τούμπα μια αρνητική μου σκέψη και να την κάνω θετική. Απίστευτη αλλαγή διάθεσης! Παρατηρούσα στους συνεργάτες μου (είχα και την τύχη να συνεργαστώ με εκατοντάδες ανθρώπους λόγο Ολυμπιακών Αγώνων) ότι όσο περισσότερο ενθάρρυνα τα θετικά τους στοιχεία τόσο περισσότερο άνθιζαν!

Μετά σκεπτόμουν ότι πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος να μαζέψουμε όλα αυτά τα θετικά στοιχεία και να μας δίνουν ένα νόημα για την ζωή μας. Μαζεύοντας λοιπόν πληροφορίες από πάνπολλα βιβλία, μεθόδους και εμπεριστατωμένες έρευνες δημιούργησα το Uniqueness Concept με βασική την λογική του Σωκράτη: Γνῶθι σαὐτόν. Παίζοντας λοιπόν, συλλέγουμε τα βασικά θετικά στοιχεία της προσωπικότητας μας και συνδυάζοντας τα δημιουργούμε τις 3-4 γραμμές της Μοναδικότητάς μας.

Δηλαδή, τι εννοείς Μοναδικότητα;

Αν το σκεφτείς είσαι η μοναδική Βικυ σε αυτόν τον πλανήτη. Ο χαρακτήρας σου και το σώμα σου δεν υπάρχουν αλλού στον κόσμο! Δεν είναι λογικό να έχεις κάτι Μοναδικό να δώσεις στον κόσμο; Και αν το βρεις, και εστιάσεις πάνω σε αυτό δεν είναι λογικό να νιώθεις χαρούμενη και ολοκληρωμένη;  Από την στιγμή που το έχεις μόνο εσύ, μόλις εστιάσεις προς αυτή την κατεύθυνση δεν θα αυξήσεις τις απολαβές σου? Με την Μοναδικότητά σου, έχεις φορτώσει τον χάρτη στο GPS της ζωής σου!

Οπότε ποιες υπηρεσίες μπορεί να βρει κάποιος στην UDG?

Υπάρχει το Uniqueness Game, το online παιχνίδι με το οποίο βρίσκεις την Μοναδικότητά σου. Κάνουμε Workshops επιμόρφωσης τα οποία στοχεύουν στο ξεκλείδωμα της ενέργειας, των δυνατοτήτων σου και τον στόχων σου. Τα workshops παρακολουθούνται από ανθρώπους που θέλουν να πάνε την ζωή τους στο επόμενο επίπεδο, να ζήσουν τα όνειρά τους και να διασκεδάζουν κατά την διάρκεια. Γιατί είναι σημαντικό να διασκεδάζεις κατά την διάρκεια! Επίσης, υποστηρίζουμε τους πελάτες μας με Coaching.  Μέσα από το Coaching με την λογική της Μοναδικότητας, η στοχοθέτηση πλέον είναι πολύ πιο εύκολη και τα εμπόδια ξεπέρνιουνται πιο ομαλά και πιο γρήγορα.

Τι συμβουλές δίνεις για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Δεν υπάρχει αποτυχία! Αποτυγχάνει κάποιος μόνο όταν το βάζει κάτω. Αν προσπαθείς και δεν πετυχαίνεις τον στόχο σου, παίρνεις feedback και αλλάζεις τον τρόπο προσέγγισης. Ξανά, και ξανά και ξανά. Με τον νόμο τον πιθανοτήτων θα πετύχεις. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, τότε είναι αληθινό και θα πετύχεις. Αργά ή γρήγορα θα πετύχεις. Το σημαντικό είναι να νιώθεις ότι είσαι στο σωστό μονοπάτι, να το ευχαριστιέσαι και θα πετύχεις.

Thank you Dallas

JD

Το επόμενο Life Planning Workshop της UDG με την Jill Δούκα είναι το Σάββατο 27 Νοεμβρίου.

Ένα διαδραστικό σεμινάριο στο οποίο μέσω group coaching γεμίζεις με θετική ενέργεια, σε υποστηρίζει να στοχοθετήσεις τους στόχους σου και σε εφοδιάζει με εργαλεία και στρατηγικές για να τους πετύχεις.
Για πληροφορίες http://www.uniquenessdevelopmentgroup.com/workshops/now

info@uniquenessdevelopmentgroup.com tel: 2118005342 Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

comments powered by Disqus

Shoe Leather

Connects publications to writers in towns they want to cover
13-11-2018 - 18:19
δείτε περισσότερα

Radivision

”ESPN for Entrepreneurship” Platform
13-11-2018 - 17:58
δείτε περισσότερα

TriviaMob

Just a dope live game show
13-11-2018 - 16:55
δείτε περισσότερα

Quartz Membership

A new community-driven news platform and membership product
13-11-2018 - 16:38
δείτε περισσότερα

Bon Temps

Organic teas, no artificial flavors or bleaches
13-11-2018 - 15:20
δείτε περισσότερα

Hear Me Out!

Improve your city by sharing, discussing the ideas in public
13-11-2018 - 14:57
δείτε περισσότερα

The Freelancer Toolkit

Collection of tools and services for freelancers
13-11-2018 - 13:15
δείτε περισσότερα

Channels

Send money like text messages in a new multi-currency wallet
13-11-2018 - 13:11
δείτε περισσότερα

Coin2shop

Buy on Ebay and Amazon with crypto-currency 💰
13-11-2018 - 12:55
δείτε περισσότερα

Rendez

Make appointments in a snap 📅🤙
13-11-2018 - 12:53
δείτε περισσότερα