Ιωάννης Κυριμκυρίδης

Θα συμβούλευα τους νέους επιχειρηματίες να είναι συγκεντρωμένοι, να κινούνται γρήγορα και να μαθαίνουν γρηγορότερα. Και σε επίπεδο υλοποίησης να συμβουλεύονται συχνά τα βιβλία.


Δημοσίευση : 2010-09-01

Η εταιρία (TMC Publishing O.E)  ιδρύθηκε το 2008 από εμένα και τον αδερφό μου, Βασίλη Κυριμκυρίδη (ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλο το τεχνικό κομμάτι ως προγραμματιστής)  αλλά στην ουσία η υλοποίηση της εφαρμογής και η συλλογή του αρχικού υλικού προκειμένου να αρχίσει το themusicase.com ξεκίνησε το 2006.

Growing thought of the month!

Για το μήνα Σεπτέμβριο έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Ιωάννη Κυριμκυρίδη δημιουργό τουthemusicase.com.

Σύντομο Βιογραφικό:

Γεννημένος στα Ιωάννινα, μετακόμισα στην Αθήνα για τις σπουδές μου στην ΑΣΟΕΕ στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Κατόπιν ακολούθησα  το μεταπτυχιακό τμήμα ΜΒΑ της ΑΣΟΕΕ και του Rotterdam School of Economics όπου γεννήθηκε και η ιδέα του www.themusicase.com της διαδικτυακής πλατφόρμας αδειοδότησης μουσικής ( licensing)  σε επαγγελματίες χρήστες  (διαφημιστικές εταιρίες, παραγωγούς, σκηνοθέτες). Από τότε ασχολούμαι ενεργά με την καθημερινή διαχείριση του website, τις πωλήσεις και την οργάνωση του δικτύου ενώ παράλληλα πάντα με τον αδερφό μου Βασίλη Κυριμκυρίδη λανσάρουμε νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Πότε δημιούργησες την εταιρεία σου και τι προσφέρει αυτή?

Η εταιρία (TMC Publishing O.E)  ιδρύθηκε το 2008 από εμένα και τον αδερφό μου, Βασίλη Κυριμκυρίδη (ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλο το τεχνικό κομμάτι ως προγραμματιστής)  αλλά στην ουσία η υλοποίηση της εφαρμογής και η συλλογή του αρχικού υλικού προκειμένου να αρχίσει το themusicase.com ξεκίνησε το 2006.

Themusicase.com
:
Online πωλήσεις αδειών χρήσης μουσικής σε παραγωγούς (Tv – radio, διαφημιστικές εταιρίες, σκηνοθέτες, studios).

Το website εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή 20,000 production tracks από πλήθος συνθετών και δισκογραφικών εταιριών παγκοσμίως. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα sites στη συγκεκριμένη αγορά του Royalty Free Music Licensing με βασικές αγορές τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σκανδιναβία, και την Ανατολική Ασία.

Heedia.com Η δημιουργία της εφαρμογής Beam (desktop και mobile) εισάγει την ιδέα του branded entertainment και ένα τελείως διαφορετικό κανάλι διανομής στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Ένας νέος τρόπος για καλλιτέχνες να εκδίδουν στο κοινό τις δημιουργίες στους και παράλληλα για brands να προσφέρουν στους πελάτες του μουσική σε συνδυασμό με τα προϊόντα τους. Η εφαρμογή απευθύνεται σε

  • Ανεξάρτητες μπάντες ή δισκογραφικές εταιρίες
  • Σε Brands και διαφημιστικές εταιρίες που θέλουν να μουσική και να μετατραπούν ταυτόχρονα σε νέου τύπου διανομέα μουσικής
  • Σε συγγραφείς που εκδίδουν audiobooks

Γιατί αποφασίσες να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα μόνος?

Διότι αρχικά υπήρχε μια ιδέα (themusicase.com) που έδειχνε να έχει αρκετό ενδιαφέρον, σε σχέση με την ανάγκη της αγοράς για την υπηρεσία που παρέχουμε. Βέβαια ιδέες μπορεί να υπάρχουν πολλές οι οποίες να έχουν ίσως και μεγαλύτερο ενδιαφέρον αλλά πάντα κάποιοι είναι οι πιο ειδικοί παράγοντες που σε κάνουν να προχωρήσεις στην υλοποίηση. Στη δική μου περίπτωση, αυτός ο παράγοντας είναι ο αδερφός μου (Βασίλης Κυριμκυρίδης)  καθώς μαζί ελαχιστοποιήσαμε όσο ήταν δυνατόν τα εμπόδια εισόδου στην αγορά που θέλαμε να διεισδύσουμε.

Τι συμβουλές δίνεις για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Θα τους συμβούλευα να είναι συγκεντρωμένοι, να κινούνται γρήγορα και να μαθαίνουν γρηγορότερα. Και σε επίπεδο υλοποίησης να συμβουλεύονται συχνά τα βιβλία.

Η νέα υπηρεσία της εταιρίας με τι ασχολείται.

Η εφαρμογή BEAM (η οποία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε περιβάλλον Windows και Mac, ενώ στους επόμενους μήνες θα προστεθούν και τα λειτουργικά συστήματα Iphone , Android & Windows Mobile) έχει ως όραμα να αλλάξει τα δεδομένα στη διανομή και την επικοινωνία της μουσικής δημιουργώντας ένα νέου τύπου κανάλι διανομής.

Η εφαρμογή επιδιώκει να καταστήσει νόμιμα δυνατή τη δωρεάν διανομή της μουσικής εξασφαλίζοντας για τους δημιουργούς την αμοιβή τους από εναλλακτικές πηγές. Μία από τις πηγές αυτές είναι και τα brands τα οποία έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή BEAM στο marketing mix τους προσφέροντας στο κοινό πολιτισμό σε συνδυασμό με τα προϊόντα τους.

Από το Σεπτέμβρη κυκλοφορούν τα πρώτα Branded Beam Albums τα οποία θα είναι διαθέσιμα  στοhttp://www.heedia.com. Παράλληλα πολλά ανεξάρτητα συγκροτήματα παρέχουν τις δημιουργίες στους στο Beam, προσφέροντας μια πιο πλούσια εμπειρία στο κοινό τους καθώς η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας της μπάντας με τους χρήστες που έχουν κατεβάσει το άλμπουμ μέσα στην εφαρμογή.

Είναι εντυπωσιακό πως το theMusicase.com ανήκει σε Έλληνες. Η αγορά σας όμως και οι πελάτες μέχρι σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό περισσότερο σωστά? Ή όχι? Σκέφτεστε να κάνετε περισσότερο penetration στην Ελληνική αγορά ή είστε «δυνατοί» και στην Ελλάδα?

Η αγορές στις οποίες είμαστε ενεργοί είναι κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Δυτική Ευρώπη και η Σκανδιναβία κι  αυτό γιατί οι υπεύθυνοι προμηθειών στις χώρες αυτές μας είναι ήδη εκπαιδευμένοι στις υπηρεσίες που παρέχουμε και στη νομική διάσταση του όρου Royalty Free / Stock Music. Βεβαίως προϋπάρχει στις αγορές αυτές και η εκπαίδευση στην αγορά online υπηρεσιών γενικότερα.

Η ελληνική αγορά δεν είναι στα σχέδια μας καθώς πλέον όλος ο προϋπολογισμός marketing έχει επικεντρωθεί στις χώρες που έχουν αποδείξει ότι ή επένδυση έχει την ανάλογη απόδοση. Κινούμαστε έξω από το σύστημα των προσωπικών σχέσεων (που σχεδόν πάντα επηρεάζει τα συστήματα προμηθειών) και είμαστε συγκεντρωμένοι (και αναγκασμένοι λόγω ανταγωνισμού) στο να είμαστε ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά (απρόσωπα) προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και μόνο.

Γνωρίζουμε στην Ελλάδα την έννοια του Royalty Free Music? Μπορείς να εξηγήσεις τι ακριβώς είναι το Royalty Free Music?

Υπάρχουν επιχειρήσεις που τη γνωρίζουν και πολύ περισσότερες που γνωρίζουν τον όρο από την αγορά της φωτογραφίας.  Ασφαλώς υπάρχουν και πολλοί που αγνοούν ότι η οποιαδήποτε χρήση μουσικού έργου προϋποθέτει την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού (ακόμη και background music για YouTube).Για να πουλήσεις royalty free music πρέπει αρχικά να έχεις την άδεια από τον δημιουργό για να το κάνεις (είτε πρόκειται για μεμονωμένους συνθέτες είτε για publishers).  Εμείς έχουμε καταφέρει σε σχετικά μικρό χρονικ΄πο διάστημα να έχουμε συμφωνίες εκπροσώπησης πλέον σε 25,000 κομμάτια.

Για τον τελικό χρήστη (εταιρία παραγωγής, διαφημιστές κτλ) πρακτικά σημαίνει ότι παρακάμπτουμε ολόκληρο το παραδοσιακό νομικό κομμάτι για την απόκτηση μιας άδειας χρήσης μουσικής σε ένα project (όποιος έχει ασχοληθεί είμαι σίγουρος ότι με καταλαβαίνει απόλυτα) και με μία αμοιβή , η οποία κυμαίνεται από 30 έως 100 ευρώ (ανάλογα με τα μέσα που θα χρησιμοποιηθεί το έργο) αποκτά όλο το νομικό δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει χωρίς περιορισμούς. Στην ουσία νομικά αυτό αφορά το θέμα της Άδειας Συγχρονισμού  ενός κομματιού με μια παραγωγή.To Royalty Free Music Licensing έχει αποκτήσει  τα τελευταία χρόνια ένα αυξανόμενο κομμάτι  της αγοράς του Music Licensing φτάνοντας το 20  % τον τελευταίο χρόνο. Αυτό βασικά γιατί αυξάνονται και τα μέσα στα οποία παίζεται μουσική –  αναφέρομαι σε  Podcasts, Youtube videos, Websites, Flash productions κλπ.

Από – μέχρι πού – κυμαίνονται οι τιμές σας και τι χρήση μπορεί να κάνει για παράδειγμα μια εταιρεία ένα κομμάτι μουσικής?

Οι τιμές καθορίζονται με βάση τα μέσα στα οποία θα χρησιμοποιηθεί ένα κομμάτι. Για παράδειγμα το ίδια κομμάτι κοστίζει 30 ευρώ αν χρησιμοποιηθεί σε ένα website και 90 ευρώ αν χρησιμοποιηθεί σε ένα ντοκιμαντέρ. Την ίδια στιγμή σε περίπτωση που μιλάμε για μια άδεια χρήσης σε website μπορεί ο πελάτης να αγοράσει ακόμα φθηνότερα μια ειδική version του κομματιού (πχ loop version με 19 ευρώ ή 30 δευτερόλεπτα version με 25 ευρώ).

Όλες μας οι άδειες έχουν απεριόριστη χρονική ισχύ και τη στιγμή που ένας πελάτης αγοράσει ένα κομμάτι μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε απεριόριστα projects.

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια στη δημιουργία μιας επιτυχούς επιχείρησης είναι η «ομάδα». Πόσο σημαντικό ήταν για εσάς ότι είχατε δυνατό δέσιμο, και διαφορετικές γνώσεις ο καθένας? Εκτός του ότι καταφέρατε να κάνετε minimize your costs ποια τι άλλα adv

Προσωπικά πιστεύω πολύ στην ταχύτητα. Το γεγονός ότι είμαστε αδέρφια έχει ελαχιστοποιήσει τις απώλειες χρόνου που δημιουργούν οι δυσκολίες συνεννόησης.  Δουλεύουμε γρήγορα γιατί αντιλαμβάνεται ο ένας άμεσα του τι θέλει να πει ο άλλος, είναι σημαντικό. Σχετικά με τις γνώσεις ασφαλώς λειτουργούμε συμπληρωματικά από τη στιγμή που μια online επιχείρηση οφείλει να δίνει ίδια βαρύτητα και στο business και το τεχνολογικό κομμάτι.

Είστε διαφορετικοί από άλλα Royalty Free Music Libraries? Εάν ναι σε τι?

Είμαστε μία από τις λίγες επιχειρήσεις διεθνώς στην αγορά μας που μπορεί να προσφέρει τόσο μεγάλη ποικιλία σε αυτές τις τιμές. Ανταγωνιζόμαστε τους ηγέτες του κλάδου μας απευθείας και μάλιστα με μερικούς από αυτούς έχουμε συμφωνίες εκπροσώπησης του καταλόγου τους (υπάρχουν ανταγωνιστές μας που είναι και προμηθευτές..!).

Με βάση το προηγούμενο φίλτρο και επικεντρωμένοι στους μεγάλους παίκτες  , θέλω να πω ότι θα είμαστε η πρώτη επιχείρηση του κλάδου που θα προσφέρουμε τον κατάλογο μας σε μορφή desktop application (σε Adobe Air format) σε μια προσπάθεια να προσθέσουμε ένα ακόμα κανάλι διανομής της υπηρεσίας μας . Ελπίζουμε να ακολουθήσουν την πρόταση μας και οι ανταγωνιστές ώστε να αυξήσουμε όλοι μαζί το μέγεθος της αγοράς μας αντί να επικεντρωνόμαστε στο να αυξάνουμε τα μερίδια μας από την ήδη υπάρχουσα.

Σχετικά με τη νέα υπηρεσία, το Target Audience σας είναι εξωτερικό κυρίως ή και Ελλάδα?

Οι πρώτες πωλήσεις beam albums (όσον αφορά μεμονωμένα συγκροτήματα αλλά και brands) έχουν ξεκινήσει από την Ελλάδα. Είναι τελείως διαφορετική η επιχειρηματική προσέγγιση σε σχέση με το themusicase.com. Στο εξωτερικό ευελπιστούμε να είμαστε ενεργοί με τη βοήθεια παραγόντων από τις εκεί τοπικές αγορές και ήδη είμαστε στις πρώτες επαφές για το License της τεχνολογίας και του επιχειρηματικού μοντέλου τουw beam/heedia.com στη Σκανδιναβία.

Η ιδιομορφία του beam είναι ότι σε καμία περίπτωση ο στόχος δεν είναι η δημιουργία καταλόγου όπως AmazonMp3, Itunes ή άλλα streaming services όπως Grooveshark,, LaLa.

Το Beam απευθύνεται στον παραγωγό, στην μπάντα, στο brand και μπαίνει σαν ένα νέο όχημα διανομής και επικοινωνίας. Δεν υπάρχει πώληση στον τελικό χρήστη οπότε όλα τα εργαλεία τα χρησιμοποιούν οι πελάτες μας σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Μπορεί ποτέ να μη μάθεις πχ ό,τι ο Χ καλλιτέχνης έχει beam album, παρά μόνο αν πας στο live του. Μπορεί ποτέ να μη μάθεις ότι η εταιρία jeans έχει branded beam album παρά μόνο όταν αγοράσεις το jean της σε συγκεκριμένο κατάστημα.

Έτσι στο τέλος η beam μουσική συλλογή ενός χρήστη είναι αποτέλεσμα μιας συνολικότερης συμπεριφοράς που έχει να κάνει μόνο με τον ίδιο.

Ψάχνετε για στρατηγικές συνεργασίες στην Ελλάδα και εάν ναι τι τύπου ίσως κάποιος αναγνώστης ενδιαφέρεται

Ναι ψάχνουμε συνεργάτες για το λανσάρισμα και την επικοινωνία του beam application στην εγχώρια αγορά όσον αφορά τα brands για τα branded beam albums. Σύμφωνα με την ιδιομορφία της υπηρεσίας στην οποία αναφέρθηκα αμέσως πριν, ο στόχος μεταβάλλεται οπότε και όλο το πλέγμα των εν δυνάμει συνεργασιών. Οι στρατηγικοί μας συνεργάτες είναι στην ουσία οι πελάτες μας γιατί μόνον αυτοί αποφασίζουν για το πότε, πώς και που ο τελικός χρήστης θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία μας.

comments powered by Disqus

FOR DAYS

Order Tees. Refresh Whenever. We Handle the Rest.
16-11-2018 - 23:17
δείτε περισσότερα

Case Law Access Project

6.5 million state and federal cases dating back to 1600s
16-11-2018 - 12:06
δείτε περισσότερα

Ranorex Studio

All-in-one test automation
16-11-2018 - 11:08
δείτε περισσότερα

GitScrum

Project management tool for agile teams.
16-11-2018 - 10:52
δείτε περισσότερα

40 Lessons from 40 Years of Apple Ads

The Ads that Helped Apple Reach a $1T Market Cap 💰💰
16-11-2018 - 10:30
δείτε περισσότερα

Job Board Fire

Create a free Job Board for your company
16-11-2018 - 10:23
δείτε περισσότερα

Puppy Cube

Interactive Touchscreen Projector
16-11-2018 - 10:10
δείτε περισσότερα

Income Rankings

Find the Best Methods to Make Money Online 🤑
16-11-2018 - 09:21
δείτε περισσότερα

Typito for Teams

Create stunning text videos with your team
16-11-2018 - 08:43
δείτε περισσότερα

Github Trending Plus

An experimental Github/trending user interface
16-11-2018 - 08:30
δείτε περισσότερα